paul14 Postat Mai 25, 2009 Partajează Postat Mai 25, 2009 Cred ca ai citit/auzit gresit, si eu ii tin partea lui AlpHso. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Mai 25, 2009 Partajează Postat Mai 25, 2009 concluzia am tras-o in mare parte din ''experiente'' propri si observand recomandarile unor producatori pt difuzoarele lor.insa nu este generalizata,sunt destule care fac exceptii,dar la subwoofere auto de puteri mai mici(pana in 300w) cam asta e regula cu exceptii,binenteles.asta e parerea mea si pana la proba contrarie mi-o sustin/impartasesc,iar daca analizezi logic ''functionare''/rolul unei incinte tot la aceasi concluzie ajungi(zic eu) Link spre comentariu
cipry Postat Mai 30, 2009 Autor Partajează Postat Mai 30, 2009 am revenit..cu 2 difuaoare pioneer ts-w258d2 ,proaspat cumparate.in foaia difuzorului apar 3 tipuri de cutii recomandate: inchisa ,cu br si band pass.vreau sa fac o incita cu 2 difuzoare si cu bass reflex ,cutia sa fie cu 2 camere separate,volumul unei camere este recomandat(de producator) a fi de 31 litri,diametrul tubului de bas -76mm ,si lungimea tubului de 191 mm.problema ar fi ca eu am spatiu cam mic in portbagaj si anume 60cm lungime,46cm inaltime,400 latime. ma poate ajuta cineva cu dimensiunile unei incinte sau un program cu care pot calcula in functie de volum? Link spre comentariu
paul14 Postat Mai 30, 2009 Partajează Postat Mai 30, 2009 Pune si parametrii difului aici ca sa fie la indemana pt. cei care or sa vrea sa te ajute. Link spre comentariu
cipry Postat Mai 30, 2009 Autor Partajează Postat Mai 30, 2009 model-ts-w258d2nominal power 350wnominal impedance-dual 2ohmsensitivity-90dbfrequency response-20hz-450hzmagnet weight-2100gdisplacement -1.64 litersrevc-dual 1.5 ohmlevc-2.20 (4ohm) ohmfs-37.4hzqms-11.52qes-0.50qts-0.48vas-17.63 litersRms-2.920 N.S/mMms-143.28 gCms-1.3x10 la-4 m/NDiam-7.9mmBl 14.68(4ohm) T.mXmax-10.4 mm datele din fisa difuzoruluidar nu ajunge doar volumul? Link spre comentariu
paul14 Postat Mai 30, 2009 Partajează Postat Mai 30, 2009 producatorul recomanda altceva, si anume o incinta inchisa cu volum de 18,4 - 35,9 litri http://www.pioneer.eu/eur/products/25/1 ... specs.html Link spre comentariu
cipry Postat Mai 31, 2009 Autor Partajează Postat Mai 31, 2009 da,asa recomanda pe site,dar in foaia cu care vine difuzorul plus pe cutie sunt date volumul pt cele 3 tipuri de incinte. Link spre comentariu
AlpHso Postat Mai 31, 2009 Partajează Postat Mai 31, 2009 Eu i-ti recomand sa o faci bas-reflex pt ca ai un castig de aprox. 3 db la o anumita frecventa. Link spre comentariu
cipry Postat Mai 31, 2009 Autor Partajează Postat Mai 31, 2009 sal.cu bass reflex vreau si eu,numai ca nu ma pricep la calculele cutiei,plus ca spatiul pe care il am e destul de mic (am scris mai sus cat).sper sa ma ajute cineva sau sa imi spuna un soft cu care pot calcula ,am winisd si bassbox 6 dar nu am reusit sa fac nimic cu ele.stie cineva cat ar costa o cutie gata facuta de cineva care se pricepe? Link spre comentariu
BF37 Postat Mai 31, 2009 Partajează Postat Mai 31, 2009 Am calculat o cutie in dimensiunile date de tine , si uite ce a iesit. Difurile se monteaza in diagonala ,pe fata si are un basreflex de 75mm diagonala si adanc de 220mmSpor la constructie ! Link spre comentariu
cipry Postat Mai 31, 2009 Autor Partajează Postat Mai 31, 2009 ms ,dar vreau ca difuzoarele sa fie separate unul de celalalt.am facut si eu o cutie cu acelasi program,cutia este doar pt un difuzor deci vor 2 cutii identice ca sa zic asa lipite una de cealalta,difuzorul este montat pe panul din fata(A-B).portul de bass reflex unde se pune,ca nu m-am prins?il pot pune pe acelasi panou cu difuzorul sau deasupra? Link spre comentariu
BF37 Postat Mai 31, 2009 Partajează Postat Mai 31, 2009 Am recalculat si a iesit si asa , dar va trebui sa faci fata din TEGO ( placaj stratificat 18mm ) , pt ca fata are doar 30cm latime iar difuzorul are 27cm ( 23,8cm gaura de montare ), deci e cam la limita si acest material e mai rezistent si nu re rupe ca palul . Am preferat sa o fac cu fata inclinata deoarece aceste cutii au o acustica mai buna , iar bas-reflexul va fi montat deasupra ( 45mm diagonala si 144mm adancime )Spor la treaba ! si sa nu uiti sa pui poze cu rezultatul ( boxele gata ) Link spre comentariu
CBI Postat Iunie 1, 2009 Partajează Postat Iunie 1, 2009 bf37, cutiile 'trapezoidale' nu au acustica mai buna,cu atat mai putin la subwofere,forma aceea e mai mult din motive practicela fel cercul nu are diagonala!cutia nu se acordeaza sub frez a difului!la ce xmax are poate ar trebuie sa mai verifici 'diagonala' portului('citez tot de pe forum:cat de tare sufla vantul')am vazut numai formulari superficiale,cum ca ,cu basreflexul castigi 3 db la o anumita frecv??,ca incintele br sunt mai mici ca cele inchise,etc,toate fara nici o explicatie, sunt bune si simulari astea,dar trebuiesc interpretate,deci atentiesper ca stii ca nu ai voie cu screenshoturi din programe fara licenta? Link spre comentariu
AlpHso Postat Iunie 1, 2009 Partajează Postat Iunie 1, 2009 Legat de bassreflex ai un castig de aprox 3 dB in jurul frecventei de acord, si afirm in continuare ca o incinta bass-reflex in general este mai mare decat una inchisa.Legat de forma incintei ideal e sa fie o sfera iar o cutie cu mai putini pereti paraleli este mai buna ca una normala.CBI daca nu este asa te rog sa-mi demonstrezi. Link spre comentariu
BF37 Postat Iunie 1, 2009 Partajează Postat Iunie 1, 2009 Sory pt imagini , de aici in colo doar cu dimensiuni si detalii. Din cate stiu eu o boxa e cu atat mai buna cu cat are mai pitini pereti paraleli , iar varianta cu un perete inclinat e mai simplu de executat + ca n-or sa-i bata difuzoarele in usa de la portbagaj si asa distanta va fi mica( mai scapa din ceva vibratii suparatoare ). Bassreflex-ul intradevar e cam mic in dimensiuni si trebuie unul de 75mm , ar putea sa schimbe fr la 44 , dar incinta nu va mai avea un raspuns " liniar "PS: rog pe cineva sa stearga imaginile ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum