cipry Postat Mai 18, 2009 Partajează Postat Mai 18, 2009 buna,anul trecut am luat un subwoofer blaupunkt gtt 1200 -tip tub pt masina cu 200w rms.a mers pe un amplificator Vieta de 190w rms si am reusit sa ard difuzorul.intrebarea mea ar fi : sa schimb difuzorul si sa las cutia aceasta si ce difuzoare ar merge in loc,eu personal as prefera unul cu excurisie mai mare a membranei dar nu stiu ce sa aleg sau sa cumpar un difuzor si sa ii fac o cutie calculata ,astept si aici sugestii in privinta difuzorului.bugetul este de 350 ron maxim. multumesc. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Mai 18, 2009 Partajează Postat Mai 18, 2009 calculeaza volumul incintei pe care o ai,masoara si portul br ,pune ochii pe niste difuzoare care s-ar incadra in ''problema'' ta,introdu-le parametrii intr-un program de calculat incinte,si vezi care se nimereste cu ce ai tu(daca se nimereste).succes! Link spre comentariu
cipry Postat Mai 24, 2009 Autor Partajează Postat Mai 24, 2009 tubul de bass are diametrul de 15cm si inaltimea de 40 cm .conform formuliei volumului pi r2 patrat x inaltimea imi da 9 litri ,ceea ce nu e bine.ma lumineaza si pe mine cineva ce nu fac bine? Link spre comentariu
djlove Postat Mai 24, 2009 Partajează Postat Mai 24, 2009 Pui marimile in formula transformate in decimetri, sa iti dea rezultatul in litri. Dar nu cred ca tu ai un diametru de doar 15cm, poate 15cm e diametrul fantei, dar nu al tubului in care vine difuzorul Link spre comentariu
AlpHso Postat Mai 24, 2009 Partajează Postat Mai 24, 2009 Calculeaza mai bine ca nu are cum sa-ti dea 9 litri. Subwooferul tau are 328 diametru x 484 inaltimea iar intern banuiesc ca are 290 diametru si inaltimea de aprox 430. Conform formulei de calcul pi*(r*r) *h avem 3.14*(145*145)*430=28387955 (aproximativ 28 litri)Ca difuzor poti sa incerci ceva de la jbl de 12. Link spre comentariu
cipry Postat Mai 24, 2009 Autor Partajează Postat Mai 24, 2009 da,ai f mare dreptate cu dimensiunile,eu le-am aproximat putin plus ca nu am calculat bine.o sa caut la jbl ,dar eu as vrea ceva care sa aiba o excurisie mai mare a membranei pt ca ascult cu basul mai spre maxim(ascult mult rap) si vechiul difuzor nu facea fata la unele frecvente.bugetul pt difuzor ar fi aproximativ 300 ron . Link spre comentariu
AlpHso Postat Mai 24, 2009 Partajează Postat Mai 24, 2009 difuzoare de 12 la banii astia gasesti, eu ti-am recomandat jbl pt ca i-am luat unui amic un gto si o statie Mac audio (2 x 225 Watt legate in punte canalele 2 cate doua), iar acesta a impins difuzorul peste limitele sale iar ce a reusit sa faca e sa-si pregateasca masina (polo) pt o noua vopsire si dupa un timp la difuzor s-au rupt firele lenoice dar nici nu a vrut sa iasa fum din bobina. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Mai 24, 2009 Partajează Postat Mai 24, 2009 cam asta e marea problema a jbl-urilor de pana in 400ron,cedeaza firele leonice,nu bobina,nu membrana,nu articulatiile,doar pacatoasele alea de fire,de multe ori ,pe langa cele originele pe care le carpeam,mai adaugam inca o pereche in plus,ca sa fiu sigur ca nu mai am surprize ,motiv pt care m-am axat pe pioneer care se pare ca au randament mult mai bun si performante cel putin egale.blaupunkt la capitolul difuzoare de subwoofer auto pana in 500-600 ron sunt prastie(mai sigur sunt de un domotec ),iar ce ai avut tu,gtt 1200,e seful prostilor dintre ele .ocheste ceva difuzoare si posteaza aici,v-om vedea care e alegerea optima pt tine. Link spre comentariu
cipry Postat Mai 24, 2009 Autor Partajează Postat Mai 24, 2009 mda..stiu ca blaupunktu ce l-am avut eu e cel mai naspa,dar la momentul respectiv n-am avut finante de ceva mai bun. m-am gandit la altceva,sa renunt la tub si sa iau 2 difuzoare de 25 cm si sa le leg la cate o iesire a amplificatorului 2x190w. vreau difuri de 25cm pt ca duc lipsa de spatiu in portbagaj. dimensiunile ar fi lungime max 60cm ,inaltime 48 ,latime max 50 cm. intreb: la dimensiunea asta as putea face o cutie cu 2 difuzoare de 25cm,calculata dupa parametrii(inca nu ii stiu ca nu m-am hotarat la difuri) si trebuie perete despartitor intre difuzoare?am gasit acest difuzor :http://www.auto-gadget.ro/products/3-subwoofere/586-subwoofere_pioneer_tsw257d2.mbs dar se pare ca e recomandat pt incinta inchisa,ceea ce nu cred ca mi-ar placea cum suna. se poate face si incinta cu bass-reflex? as putea lua 2 bucati si sa le pun amandoua intr-o cutie de dimensiunile maxime scrise mai sus? Link spre comentariu
ari_panterra Postat Mai 24, 2009 Partajează Postat Mai 24, 2009 asta ar fi varianta ce-a mai potrivita,cu multiple avantaje(spatiu,putere,etc)dar cu o singura conditie :sa reziste sursa ''vetei'' la consumul maxim al celor patru amplificatoare si sa poata disipa radiatorul toata caldura produsa la putere maxima(ca fac pariu ca nu o sa mergi cu ea la nivel minim-mediu ).cat despre incinta ,separa cele doua difuzoare(doua incinte unite) ca atunci cand crapa un dif sau un canal sa-l poti folosi pe celalalt.cat despre spatiu, e ok,mai ales ca faci incinta custom,o faci sa se preteze la dimensiunile portbagajului tau.succes! Link spre comentariu
cipry Postat Mai 24, 2009 Autor Partajează Postat Mai 24, 2009 ms de sfaturi.in 2 min dau comanda si mai scriu cand ajung.sper sa ma descurc ;a realizarea cutiei ,oricum tot pe voi ma bazez pt sugestii . multumesc inca odata. Link spre comentariu
cipry Postat Mai 24, 2009 Autor Partajează Postat Mai 24, 2009 comanda am trimis-o,dar o nelamurire tot am.pe siteul de la pioneer recomanda incinta inchisa.in masina v-a suna la fel de bine basul ca si o incinta cu bass reflex? volumul recomandat de producator 18,4 - 35,4 litres pt incinta inchisa.ca sa fac cutia cu bass reflex cat ar trebui sa fie volumul? Link spre comentariu
ari_panterra Postat Mai 24, 2009 Partajează Postat Mai 24, 2009 de obicei incintele br sunt mai mici decat cele inchise(pt acelasi difuzor care se preteaza la ambele variante de incinta),si stai linistit,chiar daca e inchisa,tot va fi de doua ori peste ce te asteptai tu sa fie(ca performanta ma refer) Link spre comentariu
AlpHso Postat Mai 24, 2009 Partajează Postat Mai 24, 2009 Poate ai vrut sa zici ca cele inchise sunt mai mici decat cele BR Link spre comentariu
ari_panterra Postat Mai 24, 2009 Partajează Postat Mai 24, 2009 nu,am spus bine cum am spus Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum