Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sunet la monitor

aea

Postări Recomandate

Am un calculator dell cu boxe incorporate si am luat un monitor cu tv lcd ce are boxe mai calumea dar nu se aude sunetul la monitor si numai la calculator .Cum fac sa se auda si la monitor tv lcd sunetul din calculator ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

6

• aea

6

• BF37

1

Top autori în acest subiect

in prima poza ai mufa de VGA , 3 RCA-uri tot de video si un HDMI.in poza doi vad niste jack-uri mama dar nu pricep ce scrie :nas: audio IN ai pe acolo? tre sa bagi semnal audio din placa de sunet in monitor, logic nu?

Link spre comentariu

pai da ! ai nevoi de un cablu fie jack 3,5mm - jack 3,5mm (asta fiind cel recomandat),fie unul jack 3,5mm - 2xRCA-tata si il folosesti impreuna cu al tau

Link spre comentariu
Vizitator duculet

Am si eu o problema asemanatoare...Va rog din suflet sa ma ajutati ca mi-am facut mii de nervi!Deci, vreau sa folosesc TV-ul LCD ca monitor.Poate fi folosit.Imagine am, am conectat prin RGB cablul de la monitor.Dar cu sunetul am probleme.Vreau si sunetul sa il scot in boxele tv-ului.Aici unde bag cablul pentru video, la "RGB in", dedesubt am o mufa pe care scrie "audio in (RGB)". Problema e ca in mufa asta nu intra un jack normal, cum e cel pentru placa audio, si nici RCA. E ca o mufa pentru un jack, numai ca jack-ul nu intra tot, nu se potriveste calumea, si implicit nu am sunet. Am cautat peste tot ce fel de mufa imi trebuie pentru audio (RGB) si nimeni nu stie sa imi spuna nimic, spun ca nu au auzit de audio pe RGB.Ideea e ca, pentru a comuta de pe functia de tv pe monitor, trebuie sa setez din telecomanda pe modul RGB.Aici am imagine cum spuneam mai sus, dar fara sunet. Pot sa le am pe ambele, si sunet si imagine, daca ies pentru video cu un s-video, si pentru sunet cu rca-uri.Dar asta inseamna imagine de foarte proasta calitate, si iar nu vreau asa.Si pentru asta, tre sa mut pe AV1 spre ex. E, ideea e ca vreau sa am imaginea pe RGB, ca aici e de calitatea cea mai buna, dar cum pot sa am si sunetul tot aici,ca atunci cand mut din telecomanda pe RGB sa am si sunet si imagine? Deci imi trebuie un cablu cu jack intr-o parte pentru placa de sunet a PC-ului,asta e clar, dar in partea cealalta nu stiu ce sa pun pentru mufa "audio in (RGB)" al tv-ului. E tot un jack de alt fel decat cel de la placa de sunet(3.5)?Eu habar nu am...Va rog sa ma ajutati sa imi spuneti exact ce trebuie sa cumpar, ce sa imbin, ca sa imi iasa.Va multumesc din suflet si scuzati va rog explicatia, nu sunt in domeniu!

Link spre comentariu

probabil e vorba de un jack cu patru contacte (4 inele), nu mai tin minte ce dimensiuni avea. :jytuiyu un manula ceva ai ? sau modelul TV-ului? RGB este semnalul de culoare RedGreenBlue

Link spre comentariu
Vizitator duculet

In manual spune asa:E notata cu cifra 4 toata partea unde e RGB, deci si unde bag pentru video, si unde e mufa asta pentru audio, si spune asa:4-Intrare RGB/Audio - Conectati iesirea pentru monitor de la un calculator la portul de intrare corespunzator.Tv-ul e un LG 26LC3R, nu sunt sigur de model, ca pe cartea lui scrie mai multe modele, e cartea universala, deci cred ca la toate LG-urile lcd, sunt cam aceleasi instructiuni...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări