lorik199 Postat Mai 18, 2009 Partajează Postat Mai 18, 2009 Cum m-a prins febra lampilor si pe mine, mi-am facut un preamplificator cu o lampa si am ajuns la o mica problema: tensiunea de 6,3Vcc pt alimentarea filamentului trafo de alimentare este toroidal cu secundarul cu pricina de 6,4 Vca calculat in sarcina de 900mA, pe cand lampa consuma 600mA +/- 20 mA(primarul e de 225 V la traf), dar ma lovesc de o problema:tensiunea de la retea variaza in plaja 20-25 v , deci nu e ceva prea stabil cum aveam prin sertar un AN7806 l-am pus pe acesta si am avut tensiune pe iesire de 5,94 Vcc, care era destul de multumitoare acum in sarcina am doar 5,1 Vcc, cu care totusi lampa functioneaza, dar as vrea ceva cat mai apropiat de 6 Vcc, ideal ar fi 6,3vcc prima data am folosit schema de baza din datasheet http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... N7806.html , cea cu 2 condensatori aditionali, care i-am pus de 223=23nF dupa aceea am gasit (la pagina 9 jos in dreapta) o schema in care este prezentata o modalitate de a avea o tensiune variabila pe iesire dar acum m-am impotmolit la alegerea valorilor pieselor , care nu sunt date in datasheet imi poate spune cineva valorile pieselor pt acea schema? multumesc mult Link spre comentariu
Depanatoru Postat Mai 18, 2009 Partajează Postat Mai 18, 2009 Integratul trebuie sa dea exact 6V , daca nu da atat inseamna ca e defect ori mai probabil tensiunea la intrare nu e destula .Ca sa stabilizeze corect diferenta de tensiune dintre intrare si iesire trebuie sa fie vreo 3V . Deci ar trebui sa ai minim 6 + 3 = 9V dupa redresare , cam greu din 6,4Vca. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum