Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radioreceptoare Simple

vivaelzorro

Postări Recomandate

Sunt nou pe forum si de asemene in lumea electronicii! Amcred aproape oaa colecia de revise Tehnium. In revistele mai vechi am vazut ca radio receptoarele folosesc tranzistori tip EFT cu germaniu (am inteles de pe forum ca nu se mai gasesc). Am apelat de aceea la un numar relativ mai recent al revistei (TEHNIUM INTERNATIONAL ANUL XXVI NR 293 DECI NUMARUL 2-3/96) unde am gasit un articol despre radioreceptoare simple si as dori sa va spuneti parerea in legatura cu piesele pe care ar trebui sa le folosesc (as dori de preferat sa le pot gasi in magazine online din romania) Multumesc anticipat!!! Astept raspunsurile voastre!!!P.S.: am postat cele doaua pagini ale revistei care contin articolul respectiv!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vivaelzorro

12

• yo9hnf

3

• d2134

1

• doru3160

1

Top autori în acest subiect

Pai nu se vad articolele !

Vrei sa faci receptor pentru benzile de radioamatori sau broadcast?

In primul rand, un receptor simplu necesita o antena BUNA - mare !

EFTuri se gasesc...intreaba, cere si ti se va da.

Daca ai o antena de ex long wire, restul e doar joaca.

http://tinypic.com/

Link spre comentariu

Tin minte inca montajele de acest gen publicate in revista"Racheta cutezatorilor",marea majoritate erau cu 1 pana la 5 tranzistori(si astea le consideram complicate :rade: )dar a constituit un punct de plecare pt pasiune si mai apoi pt profesie...se intampla prin anii '70 ,nu stiu daca mai gasesc,aveam un album facut de mine cu scheme decupate din respectiva publicatie,daca le-as gasi as putea scana si posta pe aici pt aduceri aminte si poate pt sursa de inspiratie :rade:

Link spre comentariu

am si eu 2 reviste racheta cutezatorilor si o schema. In revista am gasit o statie de emisie receptie pt teleghidaj prin radio si in schema decupata un radioreceptor cu 3 tranzistori. Prin revistele tehnium am gasit scheme electronice pt incepatori!! Daca credeti ca ajuta le voi scana si poste aici impreuna cu cele doua scheme de mai sus (radioreceptorul+statia de teleghidaj cu receptor si emitator)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări