AlpHso Postat Mai 17, 2009 Partajează Postat Mai 17, 2009 Fiind cam nedumerit in privinta subwooferului ce doresc sa mi-l pun in masina si fara prea multe sfaturi m-am oprit la acest model Alpine SWR1242D. Mai jos sunt parametrii acestui difuzor: Acum nu stiu in ce cutie s-ar auzi mai bine. Pt cei cunoscatori credeti ca ar merge bine in incinta band-pas acest difuzor avand in vedere Qts-ul pe care il are? Link spre comentariu
radue Postat Mai 17, 2009 Partajează Postat Mai 17, 2009 Eu as merge pe incinta inchisa.Poate ar merge si un band pass 4 dar la incinta inchisa calitatea este mai mare. Link spre comentariu
AlpHso Postat Mai 18, 2009 Autor Partajează Postat Mai 18, 2009 Am incercat sa-l simulez in incinta inchisa dar nu-mi place deloc cum arata graficul.In incinta band pass cand are un raspuns liniar in afara masinii in masina e cu totul alta treaba iar cand are un raspuns liniar in masina in afara iese un fel de boom box. aici pozele cu simularile mele.: Raspuns liniar in afara masinii: Raspuns liniar in masina: Avand in vedere ca eu o sa-l folosesc in masina as opta pt a doua varianta. Totusi care e parerea voastra? Link spre comentariu
BF37 Postat Mai 18, 2009 Partajează Postat Mai 18, 2009 Pai depinde ce-ti place , daca vrei doar sa bubuie fara noima , faci prima varianta. Daca vrei sa si asculti un bass frumos faci varianta a 2-ua . Va trebui sa faci niste teste dupa ce faci cutia , pt ca socoteala de acasa nu e intodeauna cea din masina . Spune si mie te rog ce program e ala cu ce ai calculat si eventual de unde pot sa-l dau jos? Link spre comentariu
Light_man Postat Mai 18, 2009 Partajează Postat Mai 18, 2009 confirm si eu aici...o incinta inchisa undeva la 40-50 de litrii zic eu ca ar fi ok Link spre comentariu
AlpHso Postat Mai 18, 2009 Autor Partajează Postat Mai 18, 2009 in primul rand se vede ca nu prea te pricepi.In prima varianta subwooferul are un raspuns liniar in afara , nu bubuie fara noima numai ca de la 60 de hz in sus am o pierdere de cativa dB.In a doua varianta teoretic subwooferul ar bubui in afara masinii iar in masina raspunsul ar fi liniar pt ca la frecventele sub 50 hz am un castig de cativa dB in masina pt ca masina se comporta la randul ei ca o incinta. Light-man graficele sunt pentru incinta band pass asa ca nu mai confirma nimic. Ps: Programul se numeste Bas box pro. De dat jos cred ca il dai de la un magazin, ca din alta parte nu-ti zic, exista un regulament pe forumul acesta. Aici raspunsul pt incinta inchisa de 40 litri: Link spre comentariu
ari_panterra Postat Mai 18, 2009 Partajează Postat Mai 18, 2009 prin comert se gasesc incinte cu acest difuzor(incinte fabricate de alpine),au o portiune transparenta iluminata cu albastru,inspirate de la ele ca se aud acceptabil.eu insa nu-mi dau seama de ce ai ales acest difuzor(pret mic nu,spl mare nu,putere...,)mai ales ca ai spus ca ai ceva scule frumoase pe masina si nu vrei sa faci o ''cutie cu bubuiala''?! Link spre comentariu
radue Postat Mai 18, 2009 Partajează Postat Mai 18, 2009 Pe tine te intereseaza cum se aude in masina sau in afara ei ? Link spre comentariu
AlpHso Postat Mai 18, 2009 Autor Partajează Postat Mai 18, 2009 In primul rand in masina ma intereseaza. Initial ma gandeam sa iau un clarion dar nu are toti parametrii ci numai acestia iar puterea reala e de 300W: Si ce alt difuzor mi-ati recomanda? Inca nu l-am comandat deci exista inca posibilitatea sa aleg altul. De ce am ales difuzorul?...Initial nu voiam sa-l aleg difuzorul alpine dar am stat de vorba cu o persoana in varsta care de vreo 25 de ani detine o firma specialazata in domeniul audio pt automobile in madrid www.autoradio-castillo.com si el mi-a recomandat acesta marca. Despre jbl mi-a zis ca inainte erau difuzoare adevarate cand le faceau la ei acasa dar de cand le fac in china s-au cam prostit.De clarion nu mi-a zis nimic pt ca nu lucreaza cu aceasta marca. Link spre comentariu
djlove Postat Mai 18, 2009 Partajează Postat Mai 18, 2009 Alpine si Hertz fac difuzoare bune pentru auto. De Clarion, nu am ce sa zic, deoarece nu am ascultat. Link spre comentariu
Light_man Postat Mai 18, 2009 Partajează Postat Mai 18, 2009 alphso....de unde stii tu ce stiu eu...eu am confirmat ca o incinta inchisa e buna pt un r-type. am auzit de mai multe ori diful in incinte inchise marea majoritate la un litraj de aproximativ 50l. si eu am acum un sub cu hifonics brutus b12d4 intru 45 de litri incinta inchis si sunt multumitde sunet, chiar foarte....si am bassboxul de mult timp, si nu numai pe ala...nu te amagi atat1 la mana, bassboxul e pur orientativ, s-ar putea sa ai niste grafice ciudate si sa sune bine...2 la mana, ia si pune subul in stare finala in masina....discutam dupa aia....3. la mana NU stii tu ce stiu EU....mai usor cu atacu`....ok?vezi la dls, jl audio, ground zero, hifonics, DD, Rockford Fosgate , mtx, kicker.....and so on.....ce buget ai? Link spre comentariu
AlpHso Postat Mai 18, 2009 Autor Partajează Postat Mai 18, 2009 Light-man stai linistit ca nu sunt genul de persoana care sa atace.Daca te-am jignit cumva i-mi cer scuze.De auzit am auzit si eu multe subwoofere dar pana nu vii cu argumente clare ca pt. acest difuzor ce-a mai potrivita incinta este incinta inchisa si ca nu se poate scoate mai mult din el cu alt tip de incinta si vii cu faptul ca l-ai auzit in incinta inchisa si se aude bine eu nu te cred pe tine si tind sa cred mai mult programul. Bugetul e de 200 euro pt difuzor. Link spre comentariu
Light_man Postat Mai 18, 2009 Partajează Postat Mai 18, 2009 pt 200 de E ai optiuni bune zic eu....ground zero hydrogen pe 12"/15", hifonics brutus/zeus sau poate un dls sau jl.....gandestete la ce amp ai pt el;) la alpineul ala iti trebuie amp serios ca sa scoti tot ce poate... ce argumente ti-ai dori? iti dau un exemplu frumos..acelasi sub cu alpine rtype (http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer ... SWR-1222D/) pe un peugeot206 a sunat satifacator....mutat pe un polo a fost de vis... deci ramana la concluzia.....ca pana nu il ai in masina nu stii cum va suna exact...tu doar presupui ca va suna bine dupa graficu ala... Link spre comentariu
AlpHso Postat Mai 18, 2009 Autor Partajează Postat Mai 18, 2009 De acest difuzor ce parere aveti ca pretul e unu foarte bun...: http://www.type-rsound.com/type-rsound/ ... io&id=3323 Link spre comentariu
radue Postat Mai 18, 2009 Partajează Postat Mai 18, 2009 Ca sa proiectezi o incinta ai nevoie cam de Fs, Vas, Qts.Clarionul pare ok.Crede-ma ca ala e difuzor de incinta inchisa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum