Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinta subwoofer B1223

Vizitator raddumocanu

Postări Recomandate

Vizitator raddumocanu

Salut ! Am achizitionat un difuzor de 12 inch Dibeisi B1223 si as dori sa ii fac o incinta. Am incercat cu winisd dar nu am reusit. asa ca voi posta acesti parametrii si poate ma puteti ajuta cu incinta. qts:0.29qms:4.4qes:0.3113SPL:93dBvas:161 L Fo 30Hzmd:75gBL:12TmSd:50700cm2Cms:431.22uM/N

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ari_panterra

2

• baga

1

• paul14

1

• BF37

1

Top autori în acest subiect

Din datele prelevate de tine am facut 2 cutii:1. Varianta simpla - 46 litri , acordata la 38 Hz ( 1 x bassreflex , diagonala 75 mm , adancime 128mm ) , dimensiuni L= 60cm , I= 38 cm , A= 24 cm2. Varianta mai complicata ,dar mai buna - BandPass , dublu acordata . Camera 1. , 46 litri , acordata la 38Hz cu tub de 7,5cm adanc de 12,7cm. Camera 2. 32 litri , acordata la 80 Hz cu 2 tuburi de 10 cm adanc 11,3 cm . La varianta asta mai trebuie sa-ti calculezi tu dimensiunile , si trebuie sa aiba un perete inclinat ( de preferat spatele )

Link spre comentariu

De ce e mai buna varianta a 2-a?Eu cred ca e mai buna prima.

pt ca rapandula aia de difuzor nu e un subwoofer veritabil,bate spre banda larga(nici el nu stie ce face :nebunrau: ),iar marele avantaj al incintei band pass(trece banda) este acela ca favorizeaza doar frecventele joase(doar acestea se mai aud).bf37 a recomandat bine aceasta incinta(band pass de ordinul 6) pt acest dif,prima nu m-as apuca sa o fac,mai ales daca-l folosesc in casa si nu in masina(unde mai opreste portbagajul din zdranganeala difului :rade: )
Link spre comentariu
Vizitator raddumocanu

Difuzorul va fi folosit in masina pe post de subwoofer. Inca ceva. As vrea in loc de tub pt acordaj sa ii fac direct o fanta (pt primul tip de incinta), pt ca tubul se gaseste mai greu. Ce dimensiuni ar trebui sa aibe fanta?

Link spre comentariu

1.adauga locatia in profil2.tubul cu dimensiunile mentionate nu se gaseste deloc greu,chiar mai toate magazinele de electronice au asa ceva,cel putin cele din bucuresti+/-3.prin comert sunt astfel de tuburi formate din doua bucati cu care poti experimenta mai multe feluri de acordaje,care e f recomandat pt difuzorul tau care fac pariu ca nu are fix parametri oferiti de fabricant.4.la partea cu dimensiunea fantei eu nu te pot ajuta,si nici nu recomand asa ceva in cazul tau.succes!

Link spre comentariu

Ce e asa greu sa calculezi suprafata unei fante rotunde si apoi pe baza acesteia sa iti faci tu o fanta de ce forma vrei( triungi, trapez, dreptunghi, patrat, etc)? :nebunrau: De pe la matematica stim ca suprafata unui cerc este: (pi*d^2)/4 (d= dimetru interior al fantei, care ti-a rezultat din program)Dupa ce ai calculat suprafata, iti faci forma fantei si ii jonglezi cu laturile acesteia, pana cand ai o suprafata egala cu cea de sus.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări