Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat de radio Carmen 3

Vizitator xti000

Postări Recomandate

Vizitator xti000

Salut !Am posibilitatea sa achizitionez asemenea "antichitate", de fapt ma intereseaza amplificatorul audio. As fi vrut mai multe date despre acest aparat, eventual o schema electronica, o poza, etc. Aparatul are finali STEREO? se incadreaza in clasa HIFI (se poate compara cu un Rossini sau Capri)? Ce putere are pe finali?Multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tubeman

2

• overdrive

1

• Gandila

1

• nikos

1

Top autori în acest subiect

am schema de la Carmen 1S 616, varianta I-a si a II-a. Receptorul Carmen-3 este dat in carte in aceeasi grupa de scheme dar nu este in cartea pe care o am. Daca esti interesat totusi sa le vezi spune-mi le scanez si le trimit. Nu stiu sa le postez pe forum.

Adresa mea de mail: [email protected]

Link spre comentariu

Am si eu scema de la "Carmen" in 2 carti numai cu scheme de receptoare autohtone si importate. Daca vrei tzi le scanez si eu si le dau in mail ca de pus pe forum nu stiu.Spor!

Link spre comentariu

Carmen 3 (S632A): ECH81, EBF89, ECL82, EZ80 (sau dioda), EM80 (sau EM84).

"Finalii" e doar unul singur (ECL82) care are maxim 3,5W la 10% distorsiuni, iar real in Carmen 3 nu cred ca are mai mult de 2,5W. :cry:

E un radioreceptor mic de clasa a IV-a sau maxim a III-a, departe de orice inseamna HIFI.

Singurul romanesc mai zdravan e Modern S626A cu 2xEL84 ca finali (cred ca in push-pull, trebuie sa ma uit pe schema).

Singurele posibil stereo ar putea fi combinele Armonia, Orfeu si Electronica, care insa nu apar in cartile cu scheme.

Gandila, tu le-ai vazut schema prin vreo carte?

Link spre comentariu
Vizitator xti000

Mda, m-am lamurit.Care este ideea:Mi s-a pus pata pe un amplificator cu lampi.Si am 2 posibilitatzi:a) sa-l fac eu, dupa o schema din tehnium (maine sau poimaine pun pe forum si scanurile cu 2 scheme + un articol intreg despre constructia trafului de iesire)b) sa cumpar un radio Rossini sau Capri (am inteles ca-s cele mai bune) si eventual sa schim condensatorii din interior care sibur sunt pe jumatate terminati.in cazul B se poate vb de HIFI?Multumesc anticipat !

Link spre comentariu

Eu zic sa iti faci ampul de la 0.Este cel mai echitabil si crede-ma ca satisfactia va fi mult mai mare decit daca ai modifica un aparat de radio care in anii '70 corespundeau unor norme HI-FI invechite.Daca ai nevoie sa te ajut cu ceva sa dai un semn...Bafta!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator dreadboy

Singurele posibil stereo ar putea fi combinele Armonia, Orfeu si Electronica, care insa nu apar in cartile cu scheme.

Fii mai clar.. sunt sau nu stereo cele Electronica? Eu am una din aceea mai lunga cu cate un difuzor in margini. E buna de ceva?PS: functioneaza inca!
Link spre comentariu

E vorba de combinele Armonia S602A3, Orfeu S602A4 si Electronica S606A din 1960, care cuprindeau un radio, un pick-up, eventual un magnetofon si un rastel pentru discuri puse intr-o corp de mobila cu picioare.Tuburi: ECC85, ECH81, EF89, EABC80, ECC83, 2 x EL84, EZ81, EM84.Nu le-am vazut decit intr-o poza, iar schemele lor nu sint in carti. Probabil s-au produs in serii foarte mici.Dupa tuburi ar putea fi stereo, desi cred ca mai degraba sint mono push-pull.Nu e vorba de combinele audio produse de Electronica Bucuresti.Daca ai cumva una din cele de mai sus, uita-te cite trafuri de iesire au si cum sint legate difuzoarele. Daca au 2 trafuri sint stereo.Pune si tu niste poze, poate ne lamurim mai bine

Link spre comentariu

Alea sunt sigur mono push-pull. Stereo era Modern. Partea proasta ca la ala magnetii de la difuzoare sunt prinsi in plastic, iar daca crapa plasticul...Mai bine iti Capri sau Rossini 6001/6002.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări