Gerula Postat Mai 17, 2009 Partajează Postat Mai 17, 2009 Vreu un sistem cat mai simplu pentru:- o camera fixa sau aparat foto ce o fi de aprox 1Mpixel;- la un semnal logic dat de un senzor (contact pe deschiderea unei usi ) camera face 3 poze;- aceste poze le trimite prin Wireless (radio) pe o disstanta de aprox 500m ;- aceste poze la sistemul de receptie se memoreaza pe un Stick.- daca cineva vrea sa verifice, ia stick-ul, il baga in PC si vede imaginile. Link spre comentariu
radhoo Postat Mai 18, 2009 Partajează Postat Mai 18, 2009 salut, ceva de genul asta m-am gandit sa fac pentru supravegherea unei suprafete pe care se arunca gunoaie, dar in cazul meu, ar fi fost o camera digitala + sensor miscare (e tot acolo), dar FARA transmiterea imaginilor. Pentru ce vrei tu sa faci, iti sugerez o abordare putin modificata: In loc de camera digitala (imagini still) foloseste o camera video sau un webcam, care trimite non-stop imagini printr-un transceiver video. Eu am facut asa ceva si am folosit un transceiver din comert pe 2.4GHz, pentru un robot: http://www.pocketmagic.net/?p=520 La destinatie vine un stream de imagini care le poti prelucra cum vrei. Sau altfel, poti folosi senzorul pe clanta pentru a comanda transmiterea wireless a imaginilor, asa ca ai stream de imagini doar cand cineva intra/iese pe usa respectiva. Poti folosi un microcontroller pentru a transmite imagini timp de X secunde dupa declansarea senzorului. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Mai 18, 2009 Partajează Postat Mai 18, 2009 Exista in comert camere video care au in dotare senzor de miscare (face poza cand sesizeaza miscarea), slot SD (pentru a stoca imaginile pe card) si conexiune Wireless (pentru a trasnmite pozele pe un server din retea, pe email, pentru a putea fi sonsultata, etc....) Link spre comentariu
Gerula Postat Mai 20, 2009 Autor Partajează Postat Mai 20, 2009 Multumesc pentru raspunsuri. Nu sunt de acord cu solutia camara video wireless + receptor si conversie in jpg, pentru ca este prea scump, iar la conversia din S-Video in JPG se pierde din calitate. O astfel de camara wireless costa 100 - 200 RON iar sistemul de "captura" conversie S-video-jpg vreo 500 RON. O camera foto fara display costa vreo 50 RON, dar eu vreu o rezolurie ceva mai buna: http://www.digitalworld.ro/prod_Camera- ... loc-SY2107 O pereche emitator- receptor sa coste vreo 60 RON. Problema este cum transmit eu semnalul ala USB dat de camera la distanta . Iar faptul ca exista in comert astfel de camara - stiu asta, doar nu credeti ca reinventez eu asta ?! Daca stii de unde se pot cumpara, postati, si daca are un pret convenabil,probabil renunt sa o fac eu. Link spre comentariu
aea Postat Iunie 1, 2009 Partajează Postat Iunie 1, 2009 pe okazii.ro sunt video ieftine , wireless cu receptor 100 lei ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum