Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Camera foto de supraveghere wireless. Se poate ?

Gerula

Postări Recomandate

Vreu un sistem cat mai simplu pentru:- o camera fixa sau aparat foto ce o fi de aprox 1Mpixel;- la un semnal logic dat de un senzor (contact pe deschiderea unei usi ) camera face 3 poze;- aceste poze le trimite prin Wireless (radio) pe o disstanta de aprox 500m ;- aceste poze la sistemul de receptie se memoreaza pe un Stick.- daca cineva vrea sa verifice, ia stick-ul, il baga in PC si vede imaginile.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gerula

2

• ghimpe--

1

• nelu57

1

• radhoo

1

Top autori în acest subiect

salut,

ceva de genul asta m-am gandit sa fac pentru supravegherea unei suprafete pe care se arunca gunoaie, dar in cazul meu, ar fi fost o camera digitala + sensor miscare (e tot acolo), dar FARA transmiterea imaginilor.

Pentru ce vrei tu sa faci, iti sugerez o abordare putin modificata:

In loc de camera digitala (imagini still) foloseste o camera video sau un webcam, care trimite non-stop imagini printr-un transceiver video. Eu am facut asa ceva si am folosit un transceiver din comert pe 2.4GHz, pentru un robot:

http://www.pocketmagic.net/?p=520

La destinatie vine un stream de imagini care le poti prelucra cum vrei.

Sau altfel, poti folosi senzorul pe clanta pentru a comanda transmiterea wireless a imaginilor, asa ca ai stream de imagini doar cand cineva intra/iese pe usa respectiva. Poti folosi un microcontroller pentru a transmite imagini timp de X secunde dupa declansarea senzorului.

Link spre comentariu

Exista in comert camere video care au in dotare senzor de miscare (face poza cand sesizeaza miscarea), slot SD (pentru a stoca imaginile pe card) si conexiune Wireless (pentru a trasnmite pozele pe un server din retea, pe email, pentru a putea fi sonsultata, etc....)

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri.

Nu sunt de acord cu solutia camara video wireless + receptor si conversie in jpg, pentru ca este prea scump, iar la conversia din S-Video in JPG se pierde din calitate.

O astfel de camara wireless costa 100 - 200 RON iar sistemul de "captura" conversie S-video-jpg vreo 500 RON.

O camera foto fara display costa vreo 50 RON, dar eu vreu o rezolurie ceva mai buna:

http://www.digitalworld.ro/prod_Camera- ... loc-SY2107

O pereche emitator- receptor sa coste vreo 60 RON.

Problema este cum transmit eu semnalul ala USB dat de camera la distanta .

Iar faptul ca exista in comert astfel de camara - stiu asta,

doar nu credeti ca reinventez eu asta ?!

Daca stii de unde se pot cumpara, postati, si daca are un pret convenabil,probabil renunt sa o fac eu.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări