sifor Postat Mai 3, 2005 Partajează Postat Mai 3, 2005 Va rog,spuneti-mi si mie de unde pot sa gasesc un conector de date pentru Nokia 6100 ! Vreau sa fac transmisie de date prin GPRS de la un PIC.Multumesc pentru ajutorDon Mario Link spre comentariu
Vizitator byteworks Postat Mai 3, 2005 Partajează Postat Mai 3, 2005 Imi pare rau nu pot sa-ti dau nici o informatie cu privire la conector.Ai putea spune ce stiva TCP/IP pentru PIC folosesti, care sa aiba si PPP; ce compilator ?Mersi! Link spre comentariu
sifor Postat Mai 4, 2005 Autor Partajează Postat Mai 4, 2005 Pai stiva fara PPP nu stiu daca se poate ? ! Nu am luat una gata facuta,o scriu impreuna cu un prieten (90% el) care este foarte tare in C ! De fapt e destul de aproape de final, am transmis date prin UDP fara probleme,acum testam TCP/IP. Folosim CCS-ul ca si compilator.Don Mario Link spre comentariu
Vizitator byteworks Postat Mai 4, 2005 Partajează Postat Mai 4, 2005 Sigur ca se poate stiva TCP/IP fara PPP, cu driver de ethernet sau altceva.Bravo pentru PPP daca l-ati facut voi 100%, e o intreprindere serioasa. Succes si la TCP, e mult mai complicat ca la UDP - desi eu as folosi UDP pentru GPRS daca datele nu sint critice, caci traficul e scump si mult mai mare pe TCP decit UDP. Link spre comentariu
sifor Postat Mai 4, 2005 Autor Partajează Postat Mai 4, 2005 Eu vorbeam de cazul conectarii prin GPRS, unde nu ai ce sa faci cu stiva TCPIP daca nu este "cocotzata" pe protocolul de conectare PPP ! Stiva e aproape gata, si pot sa-ti spun ca dupa cit am muncit la PPP, IP, ICMP si UDP, mi se pare mai usor TCPIP ! Dar poate ma insel eu !Cred ca stii foarte bine de ce nu este suficient UDP, asa ca nu o sa mai repet ! Chestia cu traficul si costul, depinde de cantitatea de informatie pe care vrei sa o trimiti si de "miza" aplicatiei !Don Mario Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum