Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modulator / Demodulator FSK

Vizitator MaLaChI

Postări Recomandate

Vizitator MaLaChI

Vreau sa fac un modulator si un demodualtor FSK . Pt demodulare as folosi un TBA120, iar pentru modulare un CD40193 : oscialtor, numaratoare (C-mos), registru de deplasare!. Ma poate ajuta cineva cu cateva indicatii! Semnalul modulat v-a fi transmis prin GSM (ce frevente sa folosesc pt modulare). Ma poate ajuta cineva cu o skema detaliata?

Pentru intrare a mai avea nevoie de o secventa cu care sa generez prin 4-8 buntoane o seventa de 0/1. Cum fac trecerea spre modulator?

Va multumesc anticipat! Astept raspuns fie aici pe forum, fie : [email protected]

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

1

• Mosu Tuti

1

• Eugenn

1

N-am inteles mare lucru (si nici legatura cu ham radio), presupun ca trebuie transmis FSK printr-un canal vocal, cel putin unul din terminale fiind GSM. Mai simplu ar fi de folosit un integrat transceiver DTMF - M8880, etc... Semnalul vocal trece prin codecurile cu pierderi folosite la GSM asa ca nu e garantat ca FSK va functiona, cel putin la viteze mai mari. Pentru modulare/demodulare s-ar putea folosi VCO respectiv intregul PLL dintr-un 4046. TBA120 se foloseste la frecvente mai mari, in FI, e nepotrivit pentru frecvente mici.De ce nu se foloseste un modem GSM care poate lucra la viteza spre 13kb/s ?

Link spre comentariu
Vizitator MaLaChI

fac un proiect in care simulez reteaua GSM-R. Ca idee transmit un cod de 4/8 biti (genreti cu 4/8 comutatoare). Mai departe modulatie, transmitere prin gsm (prin apel). La receptie demodulator, si aprinderea unor leduri sau un mesaj in functie de codul trasnmis! Generator secventa -> Modulator-> Telefon (concectat la un din retele publice)......> alt telefon > demodualtor> panou leduri

Link spre comentariu
Vizitator MaLaChI

Pt. demodulare folosesc TBA120U, Schema ar fi ceva de genu celei atasate, nu prea stiu in raport cu ce sa fac calculele! (Ce frecvente sa aleg a i sa pot transmite pe GSM, ar putea fi orice intre 20-20000Hz ca vocea?).

Link spre comentariu

Salut. Transmisia se poate face in banda de 500 - 3000 Hz. Chiar si GSM-urile au filtru de limitare a frecventelor audio. Transmisia se poate face ca la telegrafia modulata. Modularea se poate face in "0" si "1" sau in durata. Pentru demodularea "0"/"1" trebuie sa ii atasezi bit de start si de paritate. Banuiesc ca vrei sa faci numai transmisie si receptie nu si interconectare cu protocol de intercomunicatie. Cauta ceva documentatie despre decodificarea semnalelor de program de la Homecomputere. Daca vrei documentatie mai detailata, se poate cauta printre vechituri. Cred ca am pe undeva o schema de asest fel. Transmisia FSK se face cu doua tonuri in banda audio. Daca nu gresesc rec. FSK se numea "UART". Spor la treaba. Mosu Tuti.

Link spre comentariu

Salut,Ai atasate: o schema simplificata a partii de transmisie compatibila cu Bell202, forma semnalelor de date si iesirea FSK in timp, spectrul semnalului de iesire, ca sa vezi cele doua frecvente FSK ... si o poza a placii construite de mine acum 150 de milioane de ani :) Daca te mai intereseaza subiectul, agata-ma pe privat.Cirip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări