Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema liceu

Vizitator Johhny_Quid

Postări Recomandate

Vizitator Johhny_Quid

Salut am o problema foarte usoara ptr voi, dar extrem de grea ptr mine. Mi-ar fi de amre ajutor daca m-ati ajuta.Problema e urmatoarea:Am 6 rezistoare legate in 2 scheme electrice simple. mi se dau tensiunile si eu trebuie sa aflu I(21) si I(22).Ce am incadrat cu rosu e rezolvarea mea la al doilea exemplu. Va rog sa ma ajutati pentru prima schema ! Multumesc!Ca sa ma apuc de referatul propriu-zis trebuie sa aflu I21 si I22...daca le gresesc s-a dus toata munca !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu M

4

• MifTy

4

• ratza

3

• yo9hnf

2

Top autori în acest subiect

... presupun c? ?tii legile lui kirchhoff!!! aplic?-le, c? nu te mu?c?!!! :ciuda:later: merge ?i cu legea lui ohm... rezolvi întâi rezisten?ele conectate serie-paralel, ?i pe valoarea respectiv? aplici legea lui ohm!!

Link spre comentariu
Vizitator Johhny_Quid

Ideea ca nu stiu daca R5 si R4 respectiv R3 si R2 sunt in paralel sau serie :d...stiu sunt bata. Vreau sa fac prin echivalari nu cu kirchhoff(A 2a poza e rezolvata corect nu?)

Link spre comentariu
Vizitator Johhny_Quid

Bine...m-am prins.In cazul asta ma ajuta si pe mine cineva cu ecuatiile care ies din teoremele lui nenea kirchhoff ?:d Sau ma rog..cum naiba s-or afla :nebunrau:

Link spre comentariu
Vizitator Johhny_Quid

R4+R5 paralele=gruparea1R3+gruparea1=serie=gruparea2R2+gruparea2=paralel=gruparea3R1+gruparea3=serie.....sper ca nu am gresit.

Da la asta ma gandeam eu...Confirma cineva?
Link spre comentariu

ce e R6????hai s-o lu?m a?a:R4 ?i R5 sunt în paralel. rezultanta lor (s? zicem c? e Ra) este înseriat? cu R3, deci Ra+R3=Rb.Rb este în paralel cu R2, iar rezultanta este înseriat? cu R1...a?a, de frumuse?e, aplic? totu?i ?i legile lui kirchoff pentru nodurile de re?ea!!! :rade:

Link spre comentariu
Vizitator Johhny_Quid

Nu...Mc, nu aplic, ma doare capul si mai am o groaza de treaba (si poate si noaptea muzeelor) . N-am ce face cu I1, I2 si restul care ies din legile alea.Asta era nelamurirea daca alea sunt sau nu in paralel. Here I go. Va multumesc ! :d

Link spre comentariu
Vizitator Johhny_Quid

Cu datele astea am avut de configurat un transformator de mica putere si mi-a dat ca puterea absorbita in primar este 2053 W...ceea ce mi se pare enorm. Pana mea sper sa fi luat datele corect :|

Link spre comentariu
Vizitator Johhny_Quid

aplica kirrcoff si nu legea lui ohm

N-am cum sa aplic kir. ptr ca n-am curentul I21.Si mie mi-a dat urat la schema aia usoara cu 2 rezistoare in paralel. Fiind curentul acolo de 137 A imi da puterea aia extrema. Ma gandeam ca-l termin in noaptea asta dar cred ca o las balta.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări