Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio de putere cu tranzistoare ( 200W / 8Ohm)

cearda

Postări Recomandate

Acest kit poate fi

o alternativa la amplificatoarele realizate cu circuite integrate.

Avantajul principal este ca este mult mai ieftin de depanat,

tranzistoarele fiind ma ieftine decat integratele de tip STK sau alte

integrate de putere mare. Amplificatorul se alimenteaza la o tensiune

simetrica de +/- 80Vcc si are nevoie de un semnal de cca 1200mV

pentru obtinerea puterii maxime.

Posted Image

Schema de amplasare a componentelor pe cablaj

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

3

• ari_panterra

3

• zal

2

• CATA2003

2

Top autori în acest subiect

nu stiam de unde cunosc ''pcb-ul'' ala :rade: ,am facut un amplif pt niste lautari,prin 2001-2002, cu doua module cumparate de la adi,module care intradevar erau f sanatoase :da . deci asta e motivul pt care erau asa cu mot amplifele,erau copiate dupa denon :ciuda: :limb:

Link spre comentariu

erau cu doua perechi,dar f stabile si zdravene,le-am chinuit bine pe tot felul de impedante si tot ce mi-a trecut prin cap ca ar fi ''suparator'' pt ele dar am inmanat ampliful cu incredere tiganilor(mi-au promis ca daca-i lasa in timpul programului,ma taie icon_axe )

Link spre comentariu

pt 4 OAMENI SI +-80V nu e cam putin 2 perechi de finali , mai ales daca se si incalzesc mai puternic .... eu as zice si +-60v pe 4 oamenii e cam tras de coada cu 2 perechi.

Link spre comentariu

eu le-am dat 2x65Vcc si le placea :limb: ,la 2x80Vcc/4ohmi nici eu nu cred ca ar avea viata lunga,cred ca ar sari de 300w(asta daca ar tine finalii,si din cate stiu astia nu cred ca tin ,sau....:nas: )

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Nu stiu daca se merita , pe internet gasesti o sumedenie de alte scheme cu surse de curent constant pt etaju de intrare (semnal mic )....aici toate sunt facute cu rezistente , daca vre poti sa-i faci tu sursa , te apuci si calculezi ...... o sa obti performante putin mai bunicele , dar pentru ceea ce exista la momentul acesta nu prea mai merita interesu schema asta ....

Link spre comentariu

Acu v?zui... ce-i cu cond ?ia doi de 220uF înseria?i ?i pu?i în paralel pe superdiod?? :nebunrau: Unul de 0,1uF trebuia acolo.D5 era montat? la Denon printre picioarele unuia din trz prefinali.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator khal3m

salut ! nu am nimic impotriva, sunt de acord ca este foare bun , am 2 kituri cumparate de la Connex, dar, a zis cineva ca este ieftin, si acum sa va dau "in cap" cu ce am gasit pentru ca unul din kituri mi s-a ars: :cry: plecand hai-hui dupa ce-mi trebuia pentru reparatie am descoperit urmatoarele: 1) 2sk389 care este dublu cu efect de camp costa 120 RON ( 1 milion 200 mii lei) :nebunrau: 2) 2sc4793 si 2sa1837 nu se mai gasesc si oricum foarte scumpi pentru niste prefinali 11 RON 3) 2sc5200 si 2sa1943 nu se mai fabrica de ani buni si de asemenea foarte scumpi (mai ieftini sunt niste mosi excelenti irfp260n) 4) trebuie un transormator de dimensiuni astronomice pt un amplif de doar 200w Cred ca sunt suficiente motive sa cautati alta schema, numai luand in considerare ca ai nevoie de 2 x 2sk389 adik de 240 ron, ganditiva cate amplif de putere mult mai mare si calitate mai buna poti realiza cu banii astia, o sa revin cu poze de pe ce ars sa vedeti cum se duce munca de cateva saptamani bune si o gramada de bani, ce-i drept a dus cateva nunti :aplauze

Link spre comentariu
Vizitator khal3m

poate nu ai observat dar sunt din Craiova si la toate magazinele de componente de aici nu am gasit decat pe comanda acel SK daca ai de unde sa faci rost la 2 lei bucata ia-mi si mie vreo 10 si ia-ti si tu ca le platesc eu , prefinali nu cred ca vrei sa stai sa cauti care are factorul de amplificare de 20-30 cum sunt cei originali, din cate imi amintesc, la fel eu nu gasesc nici pe comanda, iar 2sa1943 mi-au zis ca nu se mai fac, 2sc5200 am vreo 16 buc noi noute pe care am dat 9 lei bucata...

Am zis ca o sa revin cu poze, iata :

Un cablaj modificat sa mearga numai pe 2sc5200 fara complementarul sau 2sa1943, (ce-a mai ramas din el)

fata

Posted Image

verso

Posted Image

Canalul care mi sa ars, ORIGINAL, (la fel, ce-a mai ramas din el)

fata

Posted Image

verso

Posted Image

Si un cablaj facut manual de mine

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator khal3m

mi-a fost lene sa le mai aranjez... a fost mai ushor sa dau cu piesa jos si sa pun alta pe spate... dar restu lipiturilor sunt facute de fabrica... stiu sunt jalnice... asta e romania

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut, avand in vedere ca am vazut un astfel de kit in timpul montarii, ce vad in pozele tale nu cred ca sunt lipiturile "din fabrica".

Nu vreau sa il tin in brate pe Adrian, dar cred ca limbajul folosit de Sorteh la adresa lui este putin deplasat.

Cablajul respectiv este de slaba calitate intr-adeva imprimarea realizandu-se serigrafic, tot ce a iesit montat din magazinul lui Adi, era probat. Pot spune cu mana pe inima ca singurele componente recuperate folosite erau rezistentele, m-am certat cu Adrian de multe ori si majoritatea kiturilor avea condensatoare noi, nu de f buna calitate, dar noi (si sincer rezistentele fie vechi si din recuperari atata vreme cat sun in valori nu influenteaza negativ un montaj).

Schema e super orice ar spune khal3m, la 80Vcc diferential scoate 200W pe 8 ohmi.

Am vazut un amplif facut cu doua astfel de kituri alimentate dintru-un traf de 800W, filtrat cu 36.000uF pe fiecare ramura. Suna extraordinar.

pt khal3m: mai, am depanat si eu multe kituri (de la adrian majoritatea si facute in aceeasi tehnologie) dar nu am ajuns cu niciunul in halul in care l-ai facut tu pe cel din poza. Tu de pompa de fludor nu ai auzit? (si eventual de menghina).

Voi incerca sa postez printuri pdf din fisierele sursa de pe care au fost facute cablajele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări