Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator audio 2*2w ??

Vizitator paultnt

Postări Recomandate

Am citit ce a scris, oricum nu va scoate 2W din 5V cu cîteva piese. Eu te-am întrebat de ce nu poate alimenta din portul USB.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

10

• Stefan

6

• ratza

6

• Dr.L

2

Top autori în acest subiect

?i cine zice c? trebuie s? folose?ti alimentare diferen?ial? de +/-4,5V? Ce crezi c? are dac? pune alimentare simpl?, în afar? de putere mai mic? pe ie?ire?

Link spre comentariu

Hm... operationalul 2134 e facut pentru alimentare simetrica(insa merge si pe alimentare simpla). Dintre operationale audio AD823 e ok pe alimentare simpla insa are o putere mai mica(normal dupa cum s-a zis si mai sus).TDA1308, LM4808(4880,4881) merg pe USB si sunt usor de construit.LM386 e mai putin performant insa ai destula putere si in el pentru o pereche de casti.Hm... daca nu ma gandesc la sensibilitate... poate gresesc insa castile cu impedanta mica au nevoie de curent mai mare pe cand pentru casti cu impedanta mare e necesara o alimentare mai generoasa in voltaj. Cum pe USB tragi doar 5V... amplificatorul e mai mult pentru casti cu impedanta mica. In general la amplificatoarele din mp3 playere, telefoane ai iesirea intre 7-15 mW. O exceptie e Cowon cu 35mW. Si cei 7-15mW sunt mai mult decat suficienti. De aici... 2W mi se pare astronomic pentru o pereche de casti. Doar daca sunt niste galene din armata...Poti merge pe varianta Cmoy... la un search google "cmoy usb" gasesti si cateva sugestii.Pe tangentsoft ai mai multe informatii despre cmoy, putere, operationale...

Link spre comentariu
Vizitator paultnt

am ales varianta cu tba 2822 cu schema din datasheet.dar inca nu am gasit piesele celelalte.sper pe weekendul asta sa imi gasesc toate piesele si sa il fabric.dragutza si ultima schema pe care miai recomandato.

Link spre comentariu
Vizitator paultnt

am o mica problema.nu am gasit nici la mine in oras nici in iasi condensatori polarizati de 100 si 470 de microF pe 6.3v(asta am inteles ca e cel mai aproape de 5v).au doar de 16v. sa cumpar sau o sa ard portul USB ?

Link spre comentariu
Vizitator paultnt

pai din cate imi aduc eu aminte de la bazele electronicii condensatorul acumuleaza energie pana ajunge la maxim si o descarca. pb este daca imi descarca 16V pe portul usb nu mi se arde. ca tu potzi sa zici lejer ca ai gresit, dar eu nu pot sami repar placa de baza a laptopului !!!

Link spre comentariu

incarca la maxim tensiunea furnizata de tine , deci 5v nu 16v cum crezi tu.inca ceva pune mana pe o carte de electronica si documenteaza-te mai bine altfel nu cred ca o sa iti iasa ceva din ce vrei sa faci

Link spre comentariu
Vizitator paultnt

pai de asta tot pun atatea intrebari pentru ca sunt incepator prin acest domeniu si cred ca e bine sa ma lovesc de cat mai multe pb ca asa se invata cel mai bine.daca ai vreo carticica, nu chiar carte sa imi mai plusez cunostintele de electronica te rog sa nu tii informatia numai pt tine.ms.

Link spre comentariu

@stefan_ro - schema postata de tine nu merge pt casti,deoarece ampliful are 4 iesiri si castile au 3 fire (mufa jack). fara modificarea mufei (adica inlocuirea ei cu una cu 4 pini) nu merge,am incercat si eu din pacate :cry: @paultnt -tensiunea scrisa pe condesator e tensiunea maxima la care poate fi alimentat condesatorul. daca tensiunea de alimentare e mai mare,condesatorul incepe sa se incalzeasca si daca tensiunea de alimentare e foarte mare bubuie

Link spre comentariu

N-ai în?eles ce spunea Dr.L, el se referea la faptul c? nu po?i pune punct comun de mas? la ie?ire, deci nu po?i folosi c??ti. Pentru difuzoare e OK.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări