Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau sa cumpar un multimetru

spinach

Postări Recomandate

Ce performanta deosebita mai vreti cand el e absolut exact pe toate domeniile de masura pe care le are si e fiabil ( eu am unul de vreo 8 ani ) ? La depanare nici n-as folosi niciodata un aparat cu autoscalare , e prea lent .Eu zic ca nu merita aparatul U70B 400 lei sau cat ati dat pe el , numai pentru ca masoara condensatoare si frecventa intr-un domeniu mai mare. Macar daca ar fi si "true rms ".

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

13

• Nonny149

12

• spinach

11

• papyreloaded

5

Top autori în acest subiect

.... Printr-o conjunctura fericita incepind cu anul 2004 ma duc in germania la FRIEDIRICHSHAFEN la GERMANIA unde in fiecare an la sfirsitul lunii IUNIe se desfasoara un tirg al radioamatorilor din EUROPA si ASIA si se vind tot felul de electronice ma refer la aparate de masura si componente electronice si am achizitionat un SCOPMETRU FLUKE PM96 la pretul de 400 euro si mai acum 2 ani un PROTEK 506 de care sun ff multumit...

Am fost in 2000, 2002, 2008, si sper sa ajung si anul acesta (poate ne intalnim pe acolo...), aici sunt foto facute anul trecut acolo http://www.hawk.ro/tr/friedrichshafen_2008/

.... desi daca PROTEkUL il iei la bani marunti are si el probleme(pe partea de protectie si comutator)dar tine la tavaleala...

Confirm afirmatia referitoare la protectii (2 buc. din 4, insa intr-un fel este de inteles daca ma gandesc la ce au fost utilizate aici).

.... Deci ca sa nu o lungesc aparatul de masura trebuie luat in primul rind dupa necesitat:

1.aplicatii hoby unul ieftin si bun gen DT;UT etc

2.pt aplicatii de service sau alte aplicatii gen UT,PROTEK.FLUKE,MATTERMAN, METRA, etc in functie de buget,dar eu optez pt multimetre cu autorange,captura si grafice sau in final SCOPMETRE!!

Mai este o categorie: multimetre de laborator (stationare, alimentate la reteaua electrica), din care uneori se gasesc modele mai vechi SH la preturi destul de competitive pentru asemenea aparate si pentru care riscul de a le da jos de pe masa atunci cand te impiedici de cabluri este mai redus ;-)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări