Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau sa cumpar un multimetru

spinach

Postări Recomandate

Eu nu stiu de ce nu va orientati si spre aparate analogice,sunt si mai rapide in masuratori si suporta mai multe greseli ca unul digital!!!

pentru c? mavo35 perfect func?ional g?se?ti foarte greu, ?i la pre?uri exorbitante... comparabile cu pre?urile analogicelor chineze?ti...despre alte analogice nu pot spune, n-am nici cea mai mic? idee dac? în state/australia/UE se mai fabric? aparate de m?sur? analogice...japonezii mai fac înc?... dar au ni?te scoruri!!!! :nebunrau:
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

13

• Nonny149

12

• spinach

11

• papyreloaded

5

Top autori în acest subiect

As lua analogic insa nu am bani de ceva care sa masoare ce imi trebuie mie, am vazut ceva la 35 de ei si e limitat rau dpdv al functiilor.Daca ziceti ca e bun (pentru pretul lui) eu o sa imi iau GSM-880.

Eu la momentul de fata am si MS 8230 B si DT9208A,diferenta e ca acesta din urma are mai multe domenii de masura si se alimenteaza la 9V,iar MS 8230 e mai simplu,mai usor de folosit,si se alimenteaza de la baterii de 1,5V(care tin mai mult decat pacatoasele de 9V),de asta ziceam ca e in functie de cum,cat,si ce se lucreaza cu aceste aparate,ca fiabilitate nu ai ce cere la banii astia,spui ca tine 1 pana la 2 ani si daca depaseste termenul nu e nici o problema,daca se strica in intervalul asta de timp,zici ca erai deja pregatit sufleteste sa-l schimbi,sunt sigur ca sunt detinatori de astfel de aparate cu vechime,dupa cum o sa gasesti si detinatori care le-au plesnit dupa scurt timp de la cumparare...daca au curaj sa recunoasca.Asa ca ai patit si tu ca mine,cand eram mai tinerel,si ma duceam la cate unu si intrebam ce si cum(atunci nu aveam net),printre altele,am primit si un astfel de raspuns(pe care nu pot sa-l uit pt incarcatura de adevar):orice aparat vei cumpara(sau nu),peste 10 ani tot o sa-ti para rau (raspuns adaptat la situatie) :rade:
Link spre comentariu

Mie mi se pare stimba ideia ca dupa 2 ani piesa se consuma ; ca este normal sa se strice ; insemna ca nu este buna daca este explotata conform cu instructiunile si se strica ; in mod normal trebuie sa tina o viata si sa o scimbam datorita uzuri morale si nu fizice . Este important cit consuma ; foarte multe aparate am vazut ca functioneaza cu baterii de 9v ;nu a spus nimeni in cit timp consuma o baterie ;presupun totusi ca mai si stingeti aparatul !

Link spre comentariu

Daca un aparat de 30-40 lei te tine o viata,unu' la 400-500 lei(si chiar mai mult)cat vrei sa te tina?Si nu a zis nimeni ca se consuma ca o lumanare,ci pur si simplu,in intervalul asta ai tot timpul sa faci o manevra gresita din care cauza un aparat scump scapa pe cand unu' ieftin se duce....A mai fost discutata ideea cu consumul si durata de viata a unei baterii-daca lucrezi zilnic,si din 8 ore sa zicem,lucreaza 6...nu e totuna cu un aparat care e deschis la Paste si la Craciun si atunci inchis repede ca se consuma bateria :rade: De la caz la caz,si in functie de ce ocupatie are fiecare,de asta spuneam ca orice sfat s-ar da, se gasesc tot timpul pareri pro si contra...

Link spre comentariu

Poate apare si la aparatele de masura un program :Rabla! :rade: Dai unu vechi plus o mica diferentza de cateva sute de euro...si primesti un Fluke !

In 1981 am dat 2000 lei pe un supertester 680,am rupt gura targului, cum se zice, cu el...si numai eu stiu ce sacrificii am facut ca sa-l cumpar(erau salarii de 2500-3000 lei majoritatea,comparabil in ziua de azi sa ai 25 mil salariu,si sa dai 20 mil pe un aparat de masura)chiar si cu un program "rabla"tot nu e la indemana sa cumperi scule adevarate,fara sacrificii...ori nu-i vezi acum?vor cu o chinezarie de 2 bani sa iasa la pensie,basca sa-l mai lase pe testament la mostenitori -pe viata... :rade:
Link spre comentariu

Si eu sunt un impatimit al sculelor! In perioada cand era criza de televizoare alb negru..si colorul era doar in cataloagele straine, am cumparat un tv-tester (modelul care era la reprezentantzele electronica) cu suma de 3000 de lei si am reusit sa recuperez cu varf si indesat investitia pentru ca i-mi permiea sa lucrez si dupa incheierea programului tv care era limitat la cateva ore.Am si acum un mavo 35 functional dar numai lucrez cu el din comoditate. Digitalul i-mi da rezultatul direct il pot cupla si la calculator.

Link spre comentariu

Mie de manevrele gresite mi-e frica :rade:

Stii cum se spune:De ce ti-e frica..de aia nu scapi! Faci un mic efort si i-ei un aparat care are protectie pe toade domeniile de masura s-au cumperi unu ieftin dar lucrezi cu atentie.
Link spre comentariu

Si eu sunt un impatimit al sculelor! In perioada cand era criza de televizoare alb negru..si colorul era doar in cataloagele straine, am cumparat un tv-tester (modelul care era la reprezentantzele electronica) cu suma de 3000 de lei si am reusit sa recuperez cu varf si indesat investitia pentru ca i-mi permiea sa lucrez si dupa incheierea programului tv care era limitat la cateva ore.Am si acum un mavo 35 functional dar numai lucrez cu el din comoditate. Digitalul i-mi da rezultatul direct il pot cupla si la calculator.

E cam offtopic,da mi-ai adus aminte de alte vremuri,ma intreb cum de se mai si stricau de nu dovedeam cu reparatul,ca era program de doar 2 ore pe zi si pe la granita mai furam ceva semnal de la vecini...Eu aveam un generator de bare TV(home made) si un astabil de vreo 800Hz pt sonor,si vorba ta,se amortizau sculele, da erai musafir acasa la tine... :rade:
Link spre comentariu

Dupa parerea mea , sint diferente intre un aparat de 40 lei si unul de 400 ; diferentele sint afisate de prospect ;in prospect nu este trecut un termen de consum ; teoretic nu trebuie sa se conume fizic . Uite, intr-o zi am cumparat un mic aparat analogic de 3.8 lei. Aparatul a mers asa cum avea proiectul , pina l-am scapat jos si s-a stricat ; Putem spune ca "s-a consumat repede pentru ca a costat 3.8 lei" ?

Link spre comentariu

Pai in felul asta poti aranja inainte de termen si unu de 400 lei,si chiar mai scump,daca te efortezi sa le dai de pamant,e impropriu spus consum,cum ziceam mai sus,manevra gresita se refera la utilizarea neatenta pe diferite domenii,se omite faptul ca ultima data s-a masurat rezistenta si se cupleaza testerele pt masura de tensiune(de ex)...unele tipuri mai evoluate,si implicit mai scumpe au protectie pt asa ceva,astea de 2 lei pe viata, nu prea au ca nu incape in carcasa ...Sau cum zicea un vanzator in bazar cand era intrebat cat tine scula de o vinde,"te tine pana mori,daca nu traiesti mult" :rade:

Link spre comentariu

Am vazut undeva aparat de masura care suporta o cadere libera de la 2 metri (cel putin asa spune fabricantul) dar asta evident costa! Partea mai trista este cauzata de volumul de lucrari care scade din zi in zi. Deci cine cumpara un aparat de masura trebuie sa aiba ce face cu el..si apoi sa stie si sa-l puna la treaba.

Link spre comentariu

E cam offtopic,da mi-ai adus aminte de alte vremuri,ma intreb cum de se mai si stricau de nu dovedeam cu reparatul,ca era program de doar 2 ore pe zi si pe la granita mai furam ceva semnal de la vecini...

Eu aveam un generator de bare TV(home made) si un astabil de vreo 800Hz pt sonor,si vorba ta,se amortizau sculele, da erai musafir acasa la tine... :rade:

da' ce-ai ?i uitat faimosul "mesaj de anul nou" al lui cea?c?, cel cu "s? s? mai tierminie cu vidiourillie... ?i cu antenillie... paralloboicillie..." :ras:

în 88 sau 87 parc?, fusese "evenimentul"... mai ?in minte ce de "macaroane" erau pe fiecare bloc în ora?, ?i ici-colo, mai era ?i o "paraloboic?" mai mic? sau mai mare... mai camuflat? sau mai la vedere...

apropo, cei care sunte?i radioamatori, întreba?ii pe "veteranii" care activau pe vremea lui Ceau?escu cum trebuiau s? "dea cu subsemnatul" la fiecare anten? mai nou? sau mai "special?"...

Link spre comentariu

Salut,am uitat si mesajul,si pe ala de l-a dat de parca nici nu a fost,desi au avut farmecul lor si vremurile alea...pt cine a stiut sa le traiasca,cine nu...batea din palme si scanda lozinci :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări