spinach Postat Mai 22, 2009 Autor Partajează Postat Mai 22, 2009 Unde il gasesc ; nu il vad decit in corea !!! Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 Unde il gasesc ; nu il vad decit in corea !!!HC81 il gasiti la Conexelectronic din Bucuresti, dar e cam scump (445 RON) si are cam aceleasi caracteristici cu VA18B de la Metrafo, acesta din urma de vreo 3 ori mai ieftin.A incercat cineva sa foloseasca VA 18B pe portul USB in regim de esantionare continua? As achizitiona si eu un astfel de aparat, dar mai intai vreau sa stiu daca pe o perioada determinata (sa zicem 1 min) pot masura descarcarea unui condensator electrolitic. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 23, 2009 Partajează Postat Mai 23, 2009 De fapt cred ca cel mai corect era sa dai si niste indicatii asupra bugetului,un pret maxim(si eventual un pret minim)ca asa...nu o mai scoti la capat,ti s-au recomandat si scumpe si ieftine,numai ca evident n-o sa ai calitatea celor scumpe la pretul celor ieftine Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Mai 26, 2009 Partajează Postat Mai 26, 2009 Întreb ?i eu tot aici: 1) China 1 - domeniile par foarte bune, îns? tare mi-e c? valorile sunt la plesneal?, mai ales cele minime (n-am v?zut multimetru la pre?ul ?sta care s? m?soare rezisten?e sub 200 Ohm sau DC sub 2 Volt) sau merit? s? pun diferen?a ?i s? iau 2) China 2 sau ar mai fi - UT33A - M890C - M890G MASTER - DT9205 Link spre comentariu
srdjan Postat Mai 26, 2009 Partajează Postat Mai 26, 2009 stii ca ii o vorba... suntem prea saraci sa cumparam lucruri ieftina...multimetrul poate il cumperi maine si te tine 10 ani... de ce sa te zgarcesti? ia-tu un stift la 15 lei ca sa nu-ti para rau cand face poc sau trosc... si ceva bun pentru masurari de precizie Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 27, 2009 Partajează Postat Mai 27, 2009 Întreb ?i eu tot aici: 1) China 1 - domeniile par foarte bune, îns? tare mi-e c? valorile sunt la plesneal?, mai ales cele minime (n-am v?zut multimetru la pre?ul ?sta care s? m?soare rezisten?e sub 200 Ohm sau DC sub 2 Volt) sau merit? s? pun diferen?a ?i s? iau 2) China 2 sau ar mai fi - UT33A - M890C - M890G MASTER - DT9205 Pai DT9205 e varianta simpla a lui DT9208,de care a fost vorba pe aici,si pt ca diferente mari de pret nu sunt intre cele 2, eu am preferat 9208,are ceva domenii in plus fata de 9205,si raportul calitate/pret e destul de bun,nu-ti pare rau,vorba de mai inainte,cand face trosc.Am impresia ca multi gresesc crezand ca daca au un aparat "destept"la fel vor deveni si ei in ale electronicii...se insala,pana la un anumit nivel,aproape ca nu conteaza ce aparat folosesti,atata timp cat ai acumulat destule cunostinte in domeniu,te descurci cu orice,si abia dupa asta urmeaza performanta,unde cu adevarat,iti trebuie scule specializate si performante,dar asta se intampla dupa mult timp de pasiune si la profesionisti,si de ce sa nu fim cinstiti...nu la toti. Un profesionist iese din situatie cu o gluma de aparat,si cu un fier de calcat in loc de pistol de lipit,pe cand un novice in domeniu,nici cu sculele de la NASA nu se descurca-si cand spun asta nu vreau sa jignesc pe nimeni,e firesc acumularile sa se faca in timp,si pe masura ce atingeti performanta,o sa simtiti si nevoia unui aparat performant,de asta eu sfatuiesc pe toti cei ce vor sa achizitioneze un aparat de masura sa-si faca o autoevaluare si in felul asta nu mai au nevoie de nici un sfat in domeniu,vor sti sigur ce sa-si cumpere-ieftin,de duzina sau scump si performant. Din nou tin sa precizez,e doar o parere de care puteti tine cont,,,sau nu. Link spre comentariu
Nonny149 Postat Mai 29, 2009 Partajează Postat Mai 29, 2009 Novicele cauta intotdeauna scule ultimul racnet. Link spre comentariu
spinach Postat Mai 29, 2009 Autor Partajează Postat Mai 29, 2009 Tot ce ati spus voi este adevarat; dar nuciunul nu a povestit mai in amanunt , astfel:a. am piesa ....b.ma nemultumeste ......c.sint incintat de ....d.daca ar fi avut ....Eu acum am sa vaspun despre piesa HP972A :a.am folosit-o cam 5 ani , dupa ce am avut piese analogice si digitale ;este cu autoruning, auto power off , masoara tensiuni ,alternativ pina la 20khz, curenti pinala 10A ,calacitari , rezistente ,frecvena ,functie min/max ,automat/manual ,buser si mai sint si altele, alimentata cu 3 baterii de 1.5vb.ma nemultumeste ca: nu poate sa masoare capacitati mai mici de 300 pf ,nu poate sa masoare curenti , frecvente mai mari de 20khz , nu a avut sonda de temperatura desi se pare ca poate sa masoare , indicatia analogica nu sare in ochiul omului ,uneori nu are a doua zecimala,functia min/max nu prea este utila , am utilizat mai putin al doilea afisajc.ce ma incinta : schimb bateriile relativ rar , nu ma deranjeaza de loc sistemul auopower off, nu am putut sa il ard , are semnal cind se depaseste valoarea suportabila sau este conectat gresit ,desi l-am scapat jos nu s-a stricat ,d.ar fi fost mai gustos daca avea o indicatie analogica mai clara , daca mergea pina in 10Ghz ,daca putea masura capacitati de valoare mica [1-5pf] Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 29, 2009 Partajează Postat Mai 29, 2009 Novicele cauta intotdeauna scule ultimul racnet.Da,ca sa aiba ce pocni,si sa stie ca daca tot o face,o face cu o scula care merita... In alta ordine de idei,nu pot da nici un fel de sfat asupra achizitionarii unui tip sau altul,ce se cere aici,se poate vedea si la magazin in momentul cumpararii,se poate cere cartea tehnica a instrumentului si se lectureaza,se poate accesa orice site unde se prezinta astfel de aparate,si in functie de pretentii si buget...se cumpara.Un singur lucru pot spune cu certitudine,orice scula cu cat are mai multe functii,cu atat pe fiecare functie in parte are performante mai slabe decat cele specializate...vrei sa masori capacitati ? ia un capacimetru si atunci nu ai ce reprosa,vrei sa masori frecventa ? ia un freventmetru si masori ,altfel,cumpara un multimetru si fa ceva compromisuri in ce priveste fiecare functie in parte si e OK,scula perfecta chiar daca s-a inventat nu ai bani s-o achizitionezi Link spre comentariu
Nonny149 Postat Mai 29, 2009 Partajează Postat Mai 29, 2009 Absolut corect! De obicei omul cand da de bani devine si putin snob si cauta sa cumpere ceva sofisticat, fara sa realizeze ca folosirea eficienta a unui aparat implica si un bagaj de cunostinte tehnice.Cine stie sa interpreteze defectul unui aparat termina repede treaba ..cine nu..poate sa aiba numai aparate de top,si tot nimic nu face. Link spre comentariu
papyreloaded Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Despre GSM-880 ce parere aveti?L-am gasit la 42 de lei si m-ar interesa sa schimb chinezaria de 15 lei care deja a inceput sa aiba probleme.*Ma refer la calitatea lui, nu neaparat la functii deoarece nu am nevoie de ceva sofisticat. Link spre comentariu
Nonny149 Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Arata bine aparatul! Trebuie avut grija la masuratori,pentru ca nu are protectie ! Link spre comentariu
harman37arun Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Eu nu stiu de ce nu va orientati si spre aparate analogice,sunt si mai rapide in masuratori si suporta mai multe greseli ca unul digital!!! Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Ceva asemanator am si eu,printre altele,MS8230B,e practic si pt ca ai scapat de minunile de baterii de 9V,si pt lucru e destul de bun,(nu pot atasa poze,dar e identic cu cel pe care vrei tu sa-l cumperi)numai ca avea dreptate,analogicul ramane de preferat,dar probabil unul bun e mai scump decat un digital...de asta spuneam,buget=pretentii Link spre comentariu
papyreloaded Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 As lua analogic insa nu am bani de ceva care sa masoare ce imi trebuie mie, am vazut ceva la 35 de ei si e limitat rau dpdv al functiilor.Daca ziceti ca e bun (pentru pretul lui) eu o sa imi iau GSM-880. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum