Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Soft audio pentru bass si inalte...help me please !!!

Vizitator floryn07

Postări Recomandate

Vizitator floryn07

Salutare!!!nush dak e cel mai potrivit loc unde as putea sa imi postez problema ,dar vand in vedere ca tine de audio...

Treaba sta in felul urmator:mi-am construit un amplificator si la volum de peste 70% se aude din ce in ce mai distorsionat....asta inseamna ca am nevoie de un corector de ton si cum amplificatorul(kitu de amplificator, sursa,radiator,etc) m-a stors de bani caut o solutie free dak se poate.

Intrebarea mea:exista vreun program gen egalizer..dar nu ca cel de la winamp sau softul de la placa audio...sa aiba control pentru bass si inalte...practic doua controale(nu ma deranjeaza dak mai are sh altele in plus..dar sa le aiba pe acestea).

Multumesc anticipat!!!

Bafta!!!

stefan_ro: am mutat la software

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• c87dak

2

• Dr.L

2

• danzup

1

• ratza

1

Top autori în acest subiect

Salutare!!!nush dak e cel mai potrivit loc unde as putea sa imi postez problema ,dar vand in vedere ca tine de audio...Treaba sta in felul urmator:mi-am construit un amplificator si la volum de peste 70% se aude din ce in ce mai distorsionat....asta inseamna ca am nevoie de un corector de ton si cum amplificatorul(kitu de amplificator, sursa,radiator,etc) m-a stors de bani caut o solutie free dak se poate.Intrebarea mea:exista vreun program gen egalizer..dar nu ca cel de la winamp sau softul de la placa audio...sa aiba control pentru bass si inalte...practic doua controale(nu ma deranjeaza dak mai are sh altele in plus..dar sa le aiba pe acestea).Multumesc anticipat!!!Bafta!!!

NU exista nici o legatura intre distorsiunile amplificatorului si corectorul de ton !Cred ca mai trebuie sa citesti mult , mai ales pe la incepatori !
Link spre comentariu

daca scade bassul nu mai distorsioneazadin winamp e de-a dreptul greoi sa regleze basul,de fiecare data si sa nu se auda aiurea,totusi are 3 benzi pt bass :nebunrau:ar merge mutat la soft :da

Link spre comentariu
Vizitator floryn07

ms mult pentru sugesti..dar eu tot astept acel soft tip egalizer..dak stie cnv...cat despre cel din winamp...e cam slabut..cum misti putin...cum s-a dus pe apa sambetei tot sunetul(orikm se poate controla si de aici,nu zic nu..dar vreau ceva mai accesibil)Astept solutiiMs anticipat!!!

Link spre comentariu

e neaparat sa asculti cu winampul? cauta alt soft de muzica, aimp spre ex e destul de bun , bsplayerul la fel sau kmplayer(asta din urma chiar reda mai bine ca winampul). daca totusi vrei neaparat winamp ai incercat dfx for winamp? e un plugin cu mai multe reglaje pt bass

Link spre comentariu

ms mult pentru sugesti..dar eu tot astept acel soft tip egalizer..dak stie cnv...cat despre cel din winamp...e cam slabut..cum misti putin...cum s-a dus pe apa sambetei tot sunetul(orikm se poate controla si de aici,nu zic nu..dar vreau ceva mai accesibil)Astept solutiiMs anticipat!!!

Eu zic sa inkerki foobar2000 (un foarte bun player de muzika daka stii kum sa il konfigurezi). :ras:
Link spre comentariu

amplificatorul pe care l-ai construit are canal separat pentru frcvente joase (subwoofer)? Sau e la gramada cu restul?Este posibil sa umbli degeaba la reglajul de joase daca apliful nu 'tine'.

Link spre comentariu
Vizitator floryn07

amplificatorul pe care l-ai construit are canal separat pentru frcvente joase (subwoofer)? Sau e la gramada cu restul?Este posibil sa umbli degeaba la reglajul de joase daca apliful nu 'tine'.

nush ce sa spun despre canal....orikm singur control pe care pot sa il fac e din pc...
Link spre comentariu
Vizitator floryn07

mosule, din placa ta de sunet cand dai la maxim, cum se aude pe casti? cu aceleasi distorsiuni urate? sau ai sunet curat? Daca ai distorsiuni direct din iesirea placii de sunet, -> driver prost sau placa de sunet defecta. amplificatorul tau e posibil ca are alimentarea proasta. Daca suge mai mult decat poate sa-i dea alimentatorul, te-ai dus. Aproape de maxim incepe sa-ti paraie si sa auda spart. Daca ai pus vreun traf micut de genul incarcatorului de Nokia, n-ai sanse sa-ti auda corect. Incearca o sursa de calculator PC ca poate sa-ti dea destul. 12V x 15A = 60W, deci ai de unde sa scoti putere.Posteaza schema amplifului si explica ce artificii ai facut in ea. Exact ce ai facut acolo. Si gasim solutia fara sa te chinui cu egalizator din soft.

nu kre ca ai inteles ce vreau sa spun...amplificatorul e construit ff bine..sursa de pc:..placa de sunet e oki...problema e ca la volum ridicat se distorsioneaza (un lucru oarecum normal).Distorsionarile au ca principala vina bass-ul prea puternic.So...eu incerc sa gasesc un program care sa mai ia din bassE bun si winampul..dar park tot vreau altcv...ceva care sa fie dedicat acestui lucru...App....tin sa le multumesc pentru idei celor care au postat...o sa incerc fiecare metoda pe care o propuneti,iar rezultatele fiecareia dintre ele...o sa le public sambata 19 mai..Bafta!!!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări