89-CEC Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 Buna seara, Dupa o lunga perioada de timp in care am tot colectat mai tot ce era nevoie pentru realizarea lui,astazi am inceput si realizarea lui practica.Transformatorul de iesire este original folosit in acest amplificator http://www.jogis-roehrenbude.de/Rim/Gigant-S.htm,insa ca schema inca nu m-am decis.Astept si parerile dumneavoastra in aceasta privinta ,eventual cu propuneri pentru a modifica sau a imbunatatii schema.Atasaz ceva poze cu ce am realizat pana in prezent(doar astazi):[attachment=4]PICT8734.JPG[/attachment] [attachment=2]PICT8735.JPG[/attachment] [attachment=3]PICT8736.JPG[/attachment] [attachment=1]PICT8739.JPG[/attachment] [attachment=0]PICT8740.JPG[/attachment] Aceasta placa a fost proiectata in vederea realizarii amplificatorului in regim de teste,adica maculator,aceasta idee fiind propusa de d-ul Mihai (cu s de la sarpe,parca). Cu respect Catalin! Link spre comentariu
89-CEC Postat Mai 19, 2009 Autor Partajează Postat Mai 19, 2009 Nici bine nu l-am terminat si deja ma lovesc de o problema,si anume diferenta de consum intre tuburile finale.Curentul masurat pe anoda este de 95mA,respectiv 12mA.Din tuburi nu cred ca ar fi problema deoarece am verificat si cu tuburi noi si nu se simte diferenta.Va este cunoscut fenomenul?! Ce ar trebui facut mai departe? Va multumesc anticipat!Catalin. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Mai 19, 2009 Partajează Postat Mai 19, 2009 Pai ai reglaj de negativare , nu ? De acolo faci curentii egali . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 19, 2009 Partajează Postat Mai 19, 2009 Nici bine nu l-am terminat si deja ma lovesc de o problema,si anume diferenta de consum intre tuburile finale.Curentul masurat pe anoda este de 95mA,respectiv 12mA.Din tuburi nu cred ca ar fi problema deoarece am verificat si cu tuburi noi si nu se simte diferenta.Va este cunoscut fenomenul?! Ce ar trebui facut mai departe? Va multumesc anticipat!Catalin.salutari1 diferente la tensiunile de negativare,schema este cu tensiune de negativare fixa2 probleme in primarul trafului de iesire3 rezistentele din catod de valori diferitescoateti tuburile finale din socluri si masurati toate tensiunile de pe ambele alternante,trebuie sa fie egale pe g1,g2,cu plusul conectat pe mediana trafului de iesire pe g2si a trebuie sa aveti tensiuni egale pe fiecare lampa finalaSUCCESURI Link spre comentariu
89-CEC Postat Mai 19, 2009 Autor Partajează Postat Mai 19, 2009 Nici bine nu l-am terminat si deja ma lovesc de o problema,si anume diferenta de consum intre tuburile finale.Curentul masurat pe anoda este de 95mA,respectiv 12mA.Din tuburi nu cred ca ar fi problema deoarece am verificat si cu tuburi noi si nu se simte diferenta.Va este cunoscut fenomenul?! Ce ar trebui facut mai departe? Va multumesc anticipat!Catalin.salutari1 diferente la tensiunile de negativare,schema este cu tensiune de negativare fixa2 probleme in primarul trafului de iesire3 rezistentele di catod de valori diferitefiind in proba l-am facut cu tensiune de negativare fixa iar referitor la pct 3 pot sa spun ca valorile rezistentelor sunt identice.De ce nu sunt sigur este de traf .Masurat(rezistenta infasurarilor) este identica pentru ambele camere.Schema pe care am ales-o este aceastahttp://www.jogis-roehrenbude.de/Rim/Musikant.htm(traful de iesire este identic cu cel folosit si in gigant) Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 19, 2009 Partajează Postat Mai 19, 2009 te rog da beep te sun eu 0724156363acum!! Link spre comentariu
89-CEC Postat Mai 19, 2009 Autor Partajează Postat Mai 19, 2009 Dati-mi nr dv de fix si va sun eu.Locuiesc in germaniaCatalin Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 19, 2009 Partajează Postat Mai 19, 2009 Dati-mi nr dv de fix si va sun eu.Locuiesc in germaniaCatalinNU AM Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 Deconecteaza condensatori de cuplaj din G1 finale el34 dupa care:,schimba lampile finale intre ele,schimba ramurile infasurari primare intre ele verifica cu atentie tensiunile de negativare,deconecteaza total primarul transformatorului de iesire din montaj si introdu in secundar 6,3v curent alternativ si vezi ce se obtine in primar in raport cu priza mediana(ar trebui ca pe fiecare ramura primara sa ai in jur de 200vca ,anod anod in jur de 400vca. Link spre comentariu
89-CEC Postat Mai 21, 2009 Autor Partajează Postat Mai 21, 2009 Deconecteaza condensatori de cuplaj din G1 finale el34 dupa care:,schimba lampile finale intre ele,schimba ramurile infasurari primare intre ele verifica cu atentie tensiunile de negativare,deconecteaza total primarul transformatorului de iesire din montaj si introdu in secundar 6,3v curent alternativ si vezi ce se obtine in primar in raport cu priza mediana(ar trebui ca pe fiecare ramura primara sa ai in jur de 200vca ,anod anod in jur de 400vca.Va multumesc pentru ajutor!Am refacut din nou toate traseele si acum merge.A fost o greseala de interpretare deoarece fituicile lui originale pe care erau trecute terminalele lui au fost scoase si copia care mi-a trimis-o a fost facuta cu ele inversate.Tensiunile pe care le scoate cu 6,3v in secundar sun de 100v mediana-anod,respectiv 200v anod-anod.Cat despre calitatea lui inca nu ma pot exprima deoarece inca nu am un traf teapan sa-l alimentez asa cum cere schema(se incingea mai repede decat tuburile).Tensiunea de 280vcc si curentul masurat doar de 60mA(fata de 90 cat ar trebui).Pana vine traful de alimentare incep acum cu partea de corectie.Ce ar fi recomandat de folosit in locul lui ECC808?Cu respect Catalin Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 21, 2009 Partajează Postat Mai 21, 2009 In locul ECC 808 poti folosi 6n1p(in audio cele doua lampi sint aproximativ similare),atit ca in cazul folosiri 6n1p rezitentele din catod trebuiesc micsorate cu cca 12-15% pentru a obtine acelasi potential in anod ca si la ECC808,oricum si daca nu modifici rszistentele din catod nu exista nici o problema,atit ca potentialul in anod va fi usor mai ridicat in cazul 6n1p, fara insa a modifica substantial clasa de functionare(nu va fi nici un dezavantaj in cazul folosiri 6n1p).ECC88 respectiv ECC808 si 6N1P sint duble triode de curenti ceva mai mari in anod,atit ca 6N1P suporta mai bine tensiuni mai ridicate in anod. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Mai 21, 2009 Partajează Postat Mai 21, 2009 De cand e echivalent domnule ECC808 ( ECC83 imbunatatit si cu pinii dispusi altfel ) cu 6N1P ? ECC88 e cu totul altceva si are echivalent 6N23P nicidecum 6N1P.Deci in loc de ECC808 se poate folosi ECC83 sau eventual 6N2P. Link spre comentariu
89-CEC Postat Mai 21, 2009 Autor Partajează Postat Mai 21, 2009 De cand e echivalent domnule ECC808 ( ECC83 imbunatatit si cu pinii dispusi altfel ) cu 6N1P ? ECC88 e cu totul altceva si are echivalent 6N23P nicidecum 6N1P.Deci in loc de ECC808 se poate folosi ECC83 sau eventual 6N2P.Intradevar,ca asemanare(dar cu alta ordine a terminalelor) ,cel mai apropiat este ecc83,dealtfel ecc808 fiind urmasul acestuia. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 21, 2009 Partajează Postat Mai 21, 2009 De cand e echivalent domnule ECC808 ( ECC83 imbunatatit si cu pinii dispusi altfel ) cu 6N1P ? ECC88 e cu totul altceva si are echivalent 6N23P nicidecum 6N1P.Deci in loc de ECC808 se poate folosi ECC83 sau eventual 6N2P.Unde ai vazut scris ECHIVALENT !!! ori esti chior ?Nu i_mi pune mie in circa lucruri pe care nu le_am scris! citeste daca esti in stare!Am spus aproximativ similare !(Se pare ca fiecare citeste ce vrea mintea lui?) NU ECHIVALENTE! TRANSCONDUCTANTA LA 6N1P este mai mare adica cca 3.5_5,5mA/V(pe aceasi rezistenta de sarcina in anod are un cistig mai mare,peste dublu,datorita pantei mult mai abrupte in raport cu ECC808) motiv pentru care mi se pare a fi mai potrivita intru_un corector de ton de tipul celui din schema de mai sus pe care vrea sa o faca "89-CEC" (care foloseste potentiometre logaritmice si introduce o atenuare mare,chestia aia cu 1M/lin este o greseala valorile condensatorilor fiind pentru 1M/log ), fata de ECC808 care are numai 1,6mA/V.6N2P este mai puturoasa decit 6N1P dar si ea(6N2P) sta mai bine decit ECC808 la transconductanta 2,25mA/V.ECC83 are aceasi transconductanta ca si ECC808,nu inseamna ca sint cele mai nimerite candidate pt. un astfel de corector de ton. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 21, 2009 Partajează Postat Mai 21, 2009 6N23P NU A FOST SI NU VA FI NICIODATA ECHIVALENTUL ECC808 NUMAI CONEXIUNILE SINT SIMILARE ,CELE DOUA LAMPI NU MAI AU NIMIC COMUN IN AFARA FAPTULUI CA SINT DUBLE TRIODE.prima este destinata AF a doua HFsau oscilatoare din constructie,nemaivorbind de tensiuni anodice transconductante si alti parametri,numai in cap la depanatorul pot fi echivalente.6N23P, 6N23P-EV, 6H23n, 6H23n-EBGeneralDouble triodes, used as an wide band HF power amplifier and oscillator.Envelope: glass.Mass 16 g. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum