Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme cu condensatorii

ole

Postări Recomandate

De curand, cand am desfacut amplificatorul pentru a schimba o siguranta am observat ca din condensatori(2x47000uF/100V) curge un fel de ulei. Amplificatorul functioneaza normal. Ce ar trebui sa fac? Banuiesc ca nu e de bine faptul ca se scurge acel ulei.Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ole

3

• zal

3

• Sharky

1

• ionioni2008

1

Top autori în acest subiect

E bine c? curge, altfel aveai o bomb? acolo. Probabil e ''obosit'' ?i o dat? cu c?ldura a început s? fac? presiune. Se înc?lze?te cumva? În orice caz trebuie verificat ?i eventual înlocuit.

Link spre comentariu

E bine c? curge, altfel aveai o bomb? acolo. Probabil e ''obosit'' ?i o dat? cu c?ldura a început s? fac? presiune. Se înc?lze?te cumva? În orice caz trebuie verificat ?i eventual înlocuit.

Nu cred ca se incalzeste excesiv. Temperatura maxima poate ca ajunge la 40-50*C dar nu din cauza lui ci din cauza caldurii radiate de amplificatoare (cand ventilatoarele sunt oprite, la volum mic) care nu ajung la mai mult de 50*C.Bombe teoretic nu ar avea cum sa fie fiindca au "supape" de siguranta(nu stiu pe unde curg dar sigur nu pe la supapa).Cum as putea sa verific o capacitate asa mare(47000uF/70V-tensiunea de alimentare a amplificatoarelor)?Unde as putea gasi condensatori de schimb asa de mari, poate tot aici pe forum?:d

ce marca sunt?Te rog pune o poza.Sunt e 4.700 sau de 47.000 ? DAca e varianta a doua te va costa mult sa ii inlocuiesti.

Sunt de 47000uF 100V 105*C marca HCG(cred). Am dat 180lei pe doi condensatori. I-am cumparat tot de aici de pe forum, nu mai stiu exact userul.Poza
Link spre comentariu

Sunt fake. Sigla este de la Hitachi, dar Hitachi n-a facut niciodata conzi cu seria HCG FA.

Da un search pe net cu HCG FA si o sa vezi ce spun si altii.

Stai linistit ca nu esti singurul cu tzeapa asta....sunt chinezarii, sau HK, sau coreeni, sau...cine stie...

Eu am avut o pereche 33000uF/63VDC si alimentand un amp Leach la +-57VDC, unul mi-a explodat,

cu zeama, cu fum, etc. Culmea este ca celalalt a tinut aceeasi tensiune fara nici o problema.

Cand am mai avut nevoie, am cumparat 4 (in loc de 2) 22000/63 si i-am probat anterior folosirii

la U=55Vdc vreo 2...3 ore. Daca au tinut, si au tinut, i-am pus in carcasa, dar eram pregatit sa pierd vre-unul,

Sunt tzeapa.

Daca ai posibilitatea, ia-ti din afara prin prieteni sau de la farnel, dar...te usuca la bani.

II

Link spre comentariu

Salut,Doar o sugestie legata mai mult de siguranta personala. Daca atingi cu mana "uleiul" ala, ai grija sa te speli f bine pe maini dupa aia si in nici un caz sa nu duci mana murdara de ulei la ochi. Zeama aia contine soda caustica.Cirip

Link spre comentariu

...Nu cred ca se incalzeste excesiv. Temperatura maxima poate ca ajunge la 40-50*C dar nu din cauza lui ci din cauza caldurii radiate de amplificatoare (cand ventilatoarele sunt oprite, la volum mic) care nu ajung la mai mult de 50*C.Bombe teoretic nu ar avea cum sa fie fiindca au "supape" de siguranta(nu stiu pe unde curg dar sigur nu pe la supapa).Cum as putea sa verific o capacitate asa mare(47000uF/70V-tensiunea de alimentare a amplificatoarelor)?...

R?spunsul l-ai dat singur, temperatura ambiant? e ridicat? ?i ce se afl? în cond se dilat?. Mai p??eau ?i cei române?ti asta prin tv-uri sau amplifuri pe l?mpi, 105*C e trecut pe ei a?a de form?. Dac? nu m? în?el firma e Chung Hua...Dac? nu curg pe la supap?, e grav, înseamn? c? e carcasa g?urit? sau corodat?.De verificat e mai greu, numai cu un aparat de m?sur? cu ac ?i dup? o etalonare ''din ochi'' prin m?surarea mai multor cond de capacitate mare. Probabil pe scala de 100 Ohmi sau 1k. Pasul urm?tor e verificarea la tensiune, îl pui la 90-100Vcc printr-o rez de 33-100 Ohmi/3W ?i vezi cum se comport? cîteva ore, dup? care îl la?i s? se descarce singur, natural, asta-?i d? o ideie despre calitatea izola?iei. Un cond bun trebuie s? se descarce f. lent, la capacitatea asta, o s?pt?mîn? ar fi un minim de calitate, dac? se duce într-o or? e jale, dac? r?mîne înc?rcat cîteva luni (cu sc?derea normal? de cî?iva vol?i) e excelent.
Link spre comentariu

Multumesc pentru sfaturi.In starea in care sunt pot sa-i mai folosesc o luna-doua(amplificatoarele functioneaza ok)? Acum nu prea am timp de verificari detaliate si de umblat dupa piese fiindca se apropie bac-ul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări