M1Hai Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 Am gasit printre niste vechituri si acest aparat rusesc care pare a fi o statie.Nu stiu daca mai functioneaza asa cum trebuie... eu am alimentat cu 9-12Vcc,iar acel bec de pe panoul frontal se aprinde cand apas butonul portocaliu... (vezi pozele) Poate cineva sa-mi spuna despre ce este vorba... sau ce as putea sa fac sa mai functioneze aparatul... macar asa de curiozitate... oricum nu m-a costat nimic. Mai jos am atasat niste poze cu acest aparat. POZA_1 POZA_2 POZA_3 POZA_4 Link spre comentariu
cipcirip Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 Salut, scrie pe el, este un radioreceptor.... Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 Este radioreceptor UM-US "NEVSKII RP-302". In loc de frecvente pe scala sunt trecute lungimile de unda. Mai multe detalii aici: http://www.rw6ase.narod.ru/n/newskiy/newskiy_rp302.html Ca sa descarci schema dai click pe ultimul cuvint ( apare ca TYT) Link spre comentariu
M1Hai Postat Mai 15, 2009 Autor Partajează Postat Mai 15, 2009 Multumesc pentru link. Am descarcat schema.Ma uit acum prin ea. Totusi nu scrie cu cat se alimenteaza... eu i-am dat 9-12Vcc... beculetul ala se aprinde cand apas pe buton... in rest nu receptionez nimic.... desi am schimbat intre KB si CB si am invartit de acele "rotite".Daca pe scala sunt trecute lungimile de unda, ca sa aflu frecventa folosesc formula: f=c/lambda ?[f- frecventa ; c- viteza de propagare a undei in mediu(viteza luminii); lambda- lungimea de unda] Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 Multumesc pentru link. Am descarcat schema.Ma uit acum prin ea. Totusi nu scrie cu cat se alimenteaza... eu i-am dat 9-12Vcc... beculetul ala se aprinde cand apas pe buton... in rest nu receptionez nimic.... desi am schimbat intre KB si CB si am invartit de acele "rotite".Daca pe scala sunt trecute lungimile de unda, ca sa aflu frecventa folosesc formula: f=c/lambda ?[f- frecventa ; c- viteza de propagare a undei in mediu(viteza luminii); lambda- lungimea de unda]Schema este destul de sensibila la polaritatea tensiunii de alimentare. Daca nu ati nimerit din prima polaritatea buna, ar trebui sa verificati tranzistoarele VT4, VT5 si VT6. Se pot inlocui cu tranzistoare BC 328 (PNP) si BC 338 (NPN). Integratul este echivalent cu batranul TCA440. Si condensatoarele electrolitice de filtraj au ceva prbleme. Eu i-as inlocui cu variantele chino-europene.In privinta Gamelor receptionate:CB = UM unde medii: 530kHz -1620kHzKB = US unde scurte: aproximativ 6 MHz ? 12 MHzDupa schema, aparatul sufera la capitolul selectivitate pe unde scurte (KB). Dar, merita a fi reparat cel putin pentru palmares. Am uitat: Tensiunea de alimentare este de 9V si nu prea trebuie depasita.BAFTA! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum