Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce fel de statie este?

M1Hai

Postări Recomandate

Am gasit printre niste vechituri si acest aparat rusesc care pare a fi o statie.Nu stiu daca mai functioneaza asa cum trebuie... eu am alimentat cu 9-12Vcc,iar acel bec de pe panoul frontal se aprinde cand apas butonul portocaliu... (vezi pozele)

Poate cineva sa-mi spuna despre ce este vorba... sau ce as putea sa fac sa mai functioneze aparatul... macar asa de curiozitate... oricum nu m-a costat nimic.

Mai jos am atasat niste poze cu acest aparat.

POZA_1

POZA_2

POZA_3

POZA_4

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• M1Hai

2

• cipcirip

1

• d2134

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Multumesc pentru link. Am descarcat schema.Ma uit acum prin ea. Totusi nu scrie cu cat se alimenteaza... eu i-am dat 9-12Vcc... beculetul ala se aprinde cand apas pe buton... in rest nu receptionez nimic.... desi am schimbat intre KB si CB si am invartit de acele "rotite".Daca pe scala sunt trecute lungimile de unda, ca sa aflu frecventa folosesc formula: f=c/lambda ?[f- frecventa ; c- viteza de propagare a undei in mediu(viteza luminii); lambda- lungimea de unda]

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

Multumesc pentru link. Am descarcat schema.Ma uit acum prin ea. Totusi nu scrie cu cat se alimenteaza... eu i-am dat 9-12Vcc... beculetul ala se aprinde cand apas pe buton... in rest nu receptionez nimic.... desi am schimbat intre KB si CB si am invartit de acele "rotite".Daca pe scala sunt trecute lungimile de unda, ca sa aflu frecventa folosesc formula: f=c/lambda ?[f- frecventa ; c- viteza de propagare a undei in mediu(viteza luminii); lambda- lungimea de unda]

Schema este destul de sensibila la polaritatea tensiunii de alimentare. Daca nu ati nimerit din prima polaritatea buna, ar trebui sa verificati tranzistoarele VT4, VT5 si VT6. Se pot inlocui cu tranzistoare BC 328 (PNP) si BC 338 (NPN). Integratul este echivalent cu batranul TCA440. Si condensatoarele electrolitice de filtraj au ceva prbleme. Eu i-as inlocui cu variantele chino-europene.In privinta Gamelor receptionate:CB = UM unde medii: 530kHz -1620kHzKB = US unde scurte: aproximativ 6 MHz ? 12 MHzDupa schema, aparatul sufera la capitolul selectivitate pe unde scurte (KB). Dar, merita a fi reparat cel putin pentru palmares. :da Am uitat: Tensiunea de alimentare este de 9V si nu prea trebuie depasita.BAFTA!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări