Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Technics SVI4004

emola

Postări Recomandate

Am o problema legata de modelul SU-V65A (volum mai mic pe un canal) si este probabil sa am nevoie de integratul de putere svi4004. Va rog sa-mi spuneti de unde pot procura unul sau daca se preteaza la o modificare cu un kit de tranzistori (am schema) si cine imi poate face modificarea ? Va multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefi1_2006

3

• zal

2

• emola

2

• indy666

1

Top autori în acest subiect

Nu se poate modifica cu trz, decît foarte greu, iar de la SVI ia-?i gîndul, c? nu g?se?ti.Dac? diferen?a de amplificare e sesizabil?, înlocuie?te C405,406 (amplificare final), sau dac? are ?i banda la joase mai sc?zut? pe acel canal, C301,302,307,308,311,312,401,402 (semnal).

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Multumesc , am rezolvat problema. Am gasit un tranzistor smuls de pe placa. Mai am o rugaminte - in ideea unei calitati mai bune a sunetului dar si pentru ca amplificatorul are venerabila vasta de 22 ani, mi-am propus sa schimb mufele de intrare / iesire si cativa condensatori. Ce condensatori se preteaza a fi schimbati cu altii de calitate (ex. ClarityCap) si daca pot fi inlocuiti cu unii nepolarizati ?

Link spre comentariu

Am s? te dezam?gesc ?i am s? zic c? nu vei sesiza nici o îmbun?t??ire a sunetului cu cond scumpi, de fi?e, deci arunci banii pe reclam?. Sunetul e dat de corec?ii ?i filtre. Po?i s? schimbi numai cond electrolitici nepolariza?i ?i pe cei polariza?i de valori mici (0,22-4,7uF), pe unde îi g?se?ti, cu unii tip MPP, MKT, MKS, iar ceilal?i, de valori mai mari, sînt de o calitate mai bun? decît ce se g?se?te ast?zi, inclusiv mult l?uda?ii Muse, Black Gate, Duorex, bla-bla-bla, etc. Ai putea doar s?-i verifici la capacitate. Singurii mai solicita?i sînt C507,508,509,510, care ar trebui la o tensiune mai mare. Po?i încerca s? înlocuie?ti c.i. din preul de ton cu unul mai bun, actual. Cel din preul de doz? nu cred c? prezint? interes, eventual sco?i re?eaua de corec?ie, pui cîte un semireglabil de 100-250k ?i modifici intrarea într-una de microfon dinamic.Muf?raia nu are rost s? o schimbi, decît dac? sînt sparte cele de ie?ire de boxe.Mai important mi se pare s? scapi de sursele de c?ldur? din amplif, radiatoare mici la trz stabilizatori, unul mai mare la trz finali din ampliful mic în clas? A, rez de putere mai mare acolo unde se încing, etc.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

prietene sunt unii care tin aceste amplificatoare defecte,in lipsa de finalul svi4004 ,7ani,eu am citit un toping care scria clar ca are un amp technics care il tine de 7ani,lipsa fiind finalul svi4004,deci orice sfat este bine venit chiar dupa multi ani,daca citeai pe indelete acest forum observa-i care-i smenu,nu este nevoie sa postezi aiurea si sa faci maimutareala,numai bine :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări