Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amp pt subwoofer 100W

cos22tm

Postări Recomandate

• Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cos22tm

9

• Sharky

6

• adi_0106

3

• Silviu Sprinceana

3

Top autori în acest subiect

Nu stiu cum suna ca nu l-am testat. Banuiesc ca daca suna prost e din cauza filtrului de pe intrare si nu din caza amp.final integrat.Nu?

Link spre comentariu

Da - filtrul activ e de vina, CSL1131 stie exact cum sta treaba, el a testat un astfel de amplif si a zis ca merge ca o "galeata" :shock: si dupa ce a dezactivat filtrul activ a mai functionat cat de cat bine dar nu e prea bun pentru subwoofer :cry:

Link spre comentariu

Si filtru ala activ nu poate fi modificat, banuesc ca e mai usor sa modifici ceva care citdecit functioneaza in loc s-o iei de la capat pe o schema netestata si la urma sa vezi ca nu merge nici ca cel gata facut.Banuiesc ca atit cit datele de catalog a lui TDA 7294 scrie ca coboara pâna la 40 Hz nu vad de ce nu e nun de sub.Poti percepe cu urechea 40 Hz? Da 100Hz?

Link spre comentariu

e mai bine sa fie langa finali pt ca rezistenta traseului de la condensatori pana la finali sa fie cat mai mica.Totodata e recoamndabil sa pui si niste condensatori nepolarizati de valoare mica pt ca acestia sa atenueze frecventele inalte pe care electroliticii aia grasi nu le pot filtra din cauza inductantei.Nu se pierde putere daca maresti filtrajul...e chiar indicat...Apar varfuri de curent mai mari prin puntea de diode...

Link spre comentariu

cred ca o sa optez pt IPA60 (suficient pt camera la bloc) + filtru subsonic care sa taie F<25Hz (am un JBL CS10 Fs=29,6Hz, incinta e acordata la Fb=30Hz , F3=33Hz) pt ca la frecv subsonice cursa membranei > Xmax si pe langa faptul ca falfaie aiurea mai si distruge membranaapropo are cineva schema+cablaj de filtru subsonic (eventual reglabil) ?

Link spre comentariu

La ce-ti trebuie filtru subsonic?!? Micsoreaza valoarea condensatorului care se duce la masa de pe reactia negativa si o sa maresti astfel frecventa de jos de taiere a amplificatorului.

Link spre comentariu

reglezi din R7 si C2 (schema din an-948.pdf)Cred ca mai bine optezi pt 2 amplifuri dinastea puse in punte, cel putin mie nu imi ajung pt bas alimentate la 50V (o sa le folosesc pt inalte)A..si sa ai grija cum reglezi punctul static de functionare..sa nu arzi ceva..cel mai bine e sa inseriezi rezistente de putere pe alimentari (10-20 ohm)Sa modifici putin cablajul, ca nu cred ca folosesti condensatori axiali, si sa pui si sigurantele tot pe amplif

Link spre comentariu

aha,tnx pt infopt test am dat cu cu amp de 20W 4ohm(pe la 15W incepea sa distorsioneze , traf subdimensionat cred) in el si suna bine...cred ca pe la 50..60W va suna si mai bine si mai taredaca vor fi 2 in punte sau unu singur de 100W ramane de vazut ma hotarasc intr-o saptamana cand iau salariul :oops: multumesc tuturor care mi-au dat sfaturi !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări