cos22tm Postat Mai 3, 2005 Partajează Postat Mai 3, 2005 Salut ! si Hristos a inviat !Trebuie sa-mi fac un amplif care sa duca un subw la 100w rms 4ohm.De preferat nu cu TDA7294 care am citit ca nu e bun pt frecv joase (-3dB @40Hz).Puteti sa-mi recomandati ceva ? Link spre comentariu
Purple Postat Mai 3, 2005 Partajează Postat Mai 3, 2005 SUPER biblioteca de amplificatoare...Si adresa e copiata de pe FORUMUL ELECTRONISTILOR :oops: http://web.tiscali.it/audiofanatic3/Sch ... aliSS.html? 8) Link spre comentariu
cos22tm Postat Mai 3, 2005 Autor Partajează Postat Mai 3, 2005 da. merci foarte util site-ul. dar as prefera sa am cat mai putin de lucru , de asta ar fi bine sa gasesc ceva sub forma de kit in RO ...vad ca Vasile nu mai anunta nimic de kit-urile de amp Link spre comentariu
csl1131 Postat Mai 5, 2005 Partajează Postat Mai 5, 2005 daca vrei cu 7294, atunci e ff smplu..dar sa nu ai pretentii...daca vrei ceva mai bun..tranzistorii rules :wink: vezi ca sunt o groazaaaa de posturi cu 7294,si acolo e si cablaju de la mono, si in punte...(in punte nu imi prea place,mai bine mono...) si gata..oricum nu scoate 100W,da...pe la vreo 70 poate ajunge, si ajunge si 70...mai ales la cat de simplu e de facut...cablaju e cel mai "greu" ca piesele in vreo 20-30 min n-ai ce face... Link spre comentariu
cos22tm Postat Mai 5, 2005 Autor Partajează Postat Mai 5, 2005 nu cu 7294 ca are -6dB la 40Hz , inacceptabil pt un sub. caut altceva, si decat ala atunci mai bine IPA60 dar nu prea cred Link spre comentariu
m4xx Postat Mai 5, 2005 Partajează Postat Mai 5, 2005 e destul de bun si pt un SUBWOOFER :wink: :wink: :wink: Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 5, 2005 Partajează Postat Mai 5, 2005 ipa 60 nu i rau....io il am si is multumiut e el..e mutl peste 7294...(il am si pe ala) Link spre comentariu
cos22tm Postat Mai 6, 2005 Autor Partajează Postat Mai 6, 2005 am auzit si eu lucruri bune despre IPA60 dar cum subw duce 100w rms (400W peak) ma gandeam ca ampu trebuie sa aiba o putere cel putin egala cu a difului (chiar daca nu il voi folosi la max. , intr-un ap de bloc daca dau 50w rms deja bat vechinii la usa) a incercat cineva IPA60 pe un woofer de 100W (150) w , cum s-a comportat ? Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 6, 2005 Partajează Postat Mai 6, 2005 nu conteaza pe ce boxe il folosesti...important e sa nu intri in saturatie cu el ca atunci distorsioneaza...si sa respecti impedanta minima...Eu l-am facut pt tweetere, dar pana o sa imi fac si un amplif tare pt woofer il folosesc pe asta.Inca ceva..sa folosesti filtraj mai generos, nu ca in schema...ca ala nu iti ajunge de nici un fel... Link spre comentariu
cos22tm Postat Mai 6, 2005 Autor Partajează Postat Mai 6, 2005 la ce valoare te-ai gandit pt filtraj si cati amperi are trafu' ce-l folosesti pt el ? Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 6, 2005 Partajează Postat Mai 6, 2005 filtraj folosesc 4700uF pusi fix langa finali pe fiecare modultraf am de 280W +-18V=>+-25V filtrati pt ca vreau sa folosesc 3 module pt rear si center, 2 module pt inaltele din front si Traful l-am luat mai mare in caz ca o sa leg 4 ohmi pe el..desi nu cred..but just in case... Link spre comentariu
cos22tm Postat Mai 6, 2005 Autor Partajează Postat Mai 6, 2005 cu filtrajul nu cred ca va fi problema ca am 20.000uF iar la traf m-am gandit la unu de 250VA ...ramane sa ma hotarasc Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 6, 2005 Partajează Postat Mai 6, 2005 vezi numai sa pui si condensatori langa finali... Link spre comentariu
Silviu Sprinceana Postat Mai 6, 2005 Partajează Postat Mai 6, 2005 Cred ca asa ceva (Woofer 200W) gasesti de cumparat de gata si la un pret super bun. Gata verificat si testat. Si cu acelasi tip de integrat, de fapt cu doua. Link spre comentariu
adi_0106 Postat Mai 6, 2005 Partajează Postat Mai 6, 2005 Cred ca asa ceva (Woofer 200W) gasesti de cumparat de gata si la un pret super bun. Gata verificat si testat. Si cu acelasi tip de integrat, de fapt cu doua.Ala e cu 2 X TDA 7294 cu filtru activ pe aceeasi placa si..... :cry: nu-s de nici o branza daca te respecti, daca te multumesti cu o huruiala continua in difuzor si cu un bass ragusit...merge si asta :? si care "acelasi tip de integrat" ? ca omu` a zis ca nu vrea cu TDA 7294, IPA 60 e cu tranzistoare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum