Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ridicator tensiune

Vizitator liviu8419

Postări Recomandate

Vizitator liviu8419

am un minipanou solar la putere maxima arata undeva la 2.1-2.4V daca pun aparatul direct pe borne, insa daca pun un led direct pe fire nu se intampla nimic, banuiesc ca nu are suficienta putere, cum fac sa ridic aceasta tensiune respectiv curent macar sa-l pot face sa incarce un acumulator de telefon nu stiu daca m-am exprimat bine, nu am cunostiinte de specialitate asa ca fi-ti blanzi:)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Da....se poate face...dar nu cred ca asta e impedimentul.Ce model de panou ai? Ce curent maxim poate furniza cand este iluminat normal?Ideea e ca daca mananci o felie de paine nu poti alerga 50Km....adica daca panoul nu-ti ofera puterea necesara pentru o anumita aplicatie, nu ai ce sa-i faci.P=U*I. Poti mari tensiunea...scade curentul !

Link spre comentariu
Vizitator liviu8419

pe el scrie 0.3 W, si este de la un incarcator solar numai ca nu a mers niciodata (nu a incarcat nici propria baterie dar alta) am atasat o poza cum arata el

Link spre comentariu
Vizitator liviu8419

ei se lauda vezi doamne ca bateria din el de 1350amA te ajuta sa incarci bateria tel ipod etc daca ramai in pana si, panoul solar incarca aceasta baterie( sau cel putin o mentine) insa nu face nici una nici alta, si revenim de unde am plecat, am incercat si cu led rosu si tot nu se aprinde.ceva solutii ideii ?

Link spre comentariu

ai pus ledul in ambele pozitii?ia vezi cu un aparat de masura ce scoate panoul solar,masoara tensiunea si apoi curentul. Fiindca panoul solar lucreaza si ca ursa de curent constant poti pune ampermetrul direct in paralel cu el (la alte surse de tensiune sa NU faci asta!!)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări