Vizitator liviu8419 Postat Mai 14, 2009 Partajează Postat Mai 14, 2009 am un minipanou solar la putere maxima arata undeva la 2.1-2.4V daca pun aparatul direct pe borne, insa daca pun un led direct pe fire nu se intampla nimic, banuiesc ca nu are suficienta putere, cum fac sa ridic aceasta tensiune respectiv curent macar sa-l pot face sa incarce un acumulator de telefon nu stiu daca m-am exprimat bine, nu am cunostiinte de specialitate asa ca fi-ti blanzi:) Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 14, 2009 Partajează Postat Mai 14, 2009 Vezi ce LED ai pus. Ar trebui sa se aprinda. Nu poti mari tensiunea/curentul/puterea celulei decat daca faci grupari serie/paralel cu ele.Daca ridici tensiunea....iti scade curentul. Deci nu prea ai cum. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 14, 2009 Partajează Postat Mai 14, 2009 trebuie s-o pui la soare si sa incerci cu un led rosu,altefel n-ai cumnu poti sa incarci un acumulator de mobil,adica dureaza mult prea mult Link spre comentariu
Vizitator liviu8419 Postat Mai 19, 2009 Partajează Postat Mai 19, 2009 am gasit pe net ceva scheme crede-ti ca ma ajuta, a incercat cineva? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 19, 2009 Partajează Postat Mai 19, 2009 Da....se poate face...dar nu cred ca asta e impedimentul.Ce model de panou ai? Ce curent maxim poate furniza cand este iluminat normal?Ideea e ca daca mananci o felie de paine nu poti alerga 50Km....adica daca panoul nu-ti ofera puterea necesara pentru o anumita aplicatie, nu ai ce sa-i faci.P=U*I. Poti mari tensiunea...scade curentul ! Link spre comentariu
Vizitator liviu8419 Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 pe el scrie 0.3 W, si este de la un incarcator solar numai ca nu a mers niciodata (nu a incarcat nici propria baterie dar alta) am atasat o poza cum arata el Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 pai incarcatorul ala solar e vandut drept acumulator de rezerva,ca ce face cu soarele... Link spre comentariu
Vizitator liviu8419 Postat Mai 23, 2009 Partajează Postat Mai 23, 2009 ei se lauda vezi doamne ca bateria din el de 1350amA te ajuta sa incarci bateria tel ipod etc daca ramai in pana si, panoul solar incarca aceasta baterie( sau cel putin o mentine) insa nu face nici una nici alta, si revenim de unde am plecat, am incercat si cu led rosu si tot nu se aprinde.ceva solutii ideii ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 23, 2009 Partajează Postat Mai 23, 2009 ai pus ledul in ambele pozitii?ia vezi cu un aparat de masura ce scoate panoul solar,masoara tensiunea si apoi curentul. Fiindca panoul solar lucreaza si ca ursa de curent constant poti pune ampermetrul direct in paralel cu el (la alte surse de tensiune sa NU faci asta!!) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum