Vizitator cipoksan85 Postat Mai 13, 2009 Partajează Postat Mai 13, 2009 Salut, va deranjez cu o rugaminte. Am de realizat un proiect cu pic(oricare pic), si anume "Determinarea pozitiei cu pic si accelerometru". Problema este ca m-am apucat cam tarziu de el(nu credeam ca va fi atat de greu) si acu' sunt in pana de timp pentru ca trebuie sa-l predau saptamana viitoare, iar eu nu am realizat mai nimic la el!! Rugamintea mea, daca poate cineva sa-mi realizeze proiectul (contra const), problema, cum am mai precizat, trebuie predat pana la sfarsitul saptamanii viitoare. Eu chiar mi-as fi dorit sa fi realizat singur proiectul, dar timpul este o problema pentru toti, asa ca daca m-ati indruma spre o documentatie ce ma va ajuta sa-l realizez va fi la fel de bine!! Multumesc anticipat Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 13, 2009 Partajează Postat Mai 13, 2009 Ce intelegi prin pozitie?In mod normal prin pozitie se intelege determinarea coordonatelor. Conform legilor fizicii nu ai cum sa determin pozitia folosind doar un accelerometru. Cel mult poti detecta inclinatia intr-un camp accelerational constant sau cu o evolutie cunoscuta, dar asta nu e pozitie... Link spre comentariu
Vizitator cipoksan85 Postat Mai 14, 2009 Partajează Postat Mai 14, 2009 Da... ai dreptate, dar acesta este doar un amanunt!! Profesorul care mi-a dat proiectul(si care acum nu mai este in facultate, proiectele fiind preluate de alt profesor), dorea doar sa vada ca, intr-un final am invatat sa lucrez cu picuri si cu accelerometre. Asa ca orice proiect cu pic si accelerometru este bun(in principiu). as fi foarte bucuros daca cineva se ofera sa ma ajute sa fac un astfel de proiect(sau sa imi faca unul contracost)!! Link spre comentariu
Vizitator cipoksan85 Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 RoGeorge, ma scuzi, daca te-am ofensat cu ceva prin raspunsul meu, dar tema mea nu trebuie sa fie atat de complexa!! Daca ma poti ajuta, posteaza te rog documentatie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 16, 2009 Partajează Postat Mai 16, 2009 Nu m-ai ofensat cu nimic dar nu am ce vrei tu.E plin internetul de proiecte de genul asta, cauta pe net "PIC accelerometer schematics" sau asemanator, uita-te la datasheet-urile producatorilor de componente, etc. Au fost mai multe subiecte legate de tema ta si pe elforum, foloseste cautarea pe forum dupa "accelerometru" sau alte cuvinte cheie, uite:viewtopic.php?f=11&t=34421&p=315672&hilit=accelerometru#p315672 Link spre comentariu
Vizitator cipoksan85 Postat Mai 16, 2009 Partajează Postat Mai 16, 2009 Daaa... m-am mai uitat si nu am gasit chiar mura in gura (cum as fi sperat), dar documentatie este!!! Problema mea este ca trebuie sa predau proiectul la sfarsitul saptamanii viitoare!! Nu cred ca voi fi in stare sa-l fac pana atunci, dar voi incerca!! Multumesc!! Link spre comentariu
bogdan_ Postat Mai 16, 2009 Partajează Postat Mai 16, 2009 ba poti determina pozitia fata de o pozitie de referinta pe care o alegi tu, de la care pleci, pentru simplu motiv ca distanta este acceleratia la patrat ori timpul supra 2. desigur, vorbim pentru o acceleratie constanta. tu va trebui sa faci o mica integrare pe acolo, prin vreun trapez ceva, si obti pozitia. problema este cat de precis pozit face asta, avand in vedere rezolutie cu care poti citi acceleratia si cat de des. uite aici un exemplu: http://courses.cit.cornell.edu/ee476/Fi ... /INDEX.HTM Link spre comentariu
Vizitator cipoksan85 Postat Mai 17, 2009 Partajează Postat Mai 17, 2009 Hmm... nu ma asteptam sa-mi trebuiasca atata fizica in realizarea acestui proiect, dar pentru a intelege modul de functionare exact de ai nevoie!!!Ideea este sa pot implementa aceste legi in propgram, dar cu siguranta nu este atat de simplu!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum