Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PROIECT!!! Transmisie de date cu izolare optica!!

Vizitator cipoksan85

Postări Recomandate

Vizitator cipoksan85

Da, de ar fi atat de simplu.... profesorul este destul de principial si sunt sigur ca nu va fi de acord sa ma lase sa schimb optocuplorul!! Imbacsita, cum pare, realizarea proiectului trebuie sa o duc la capat!!! Un profesor pe care il stimez foarte mult avea o vorba "Nimic nu este imposibil in electronica!" Asa ca oricum va merge(bine/prost) acesta va fi ca un experiment de pe urma caruia sunt sigur ca voi avea ceva de invatat!! Pana acum cea mai simpla metoda ar fi cea cu 555-ul prezentata de bogdan_(sper sa imi asigure curentul e care am nevoie!!). In legatura cu frecventa.... nu voi folosi un semnal cu amplitudinea de 220V, in consecinta sper sa pot creste frecventa mai mult de 50Hz!! Deci, bogdan_, in schema pe care ai prezentat-o tu voi pune in locul "osc"-ului un 555, caruia ii voi seta mai intai o frecventa de 50Hz, in speranta ca va functiona, iar factorul de umplere sa fie de 1/2!! Mai astept indrumarile voastre!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

4

• Stefan

3

• mitescu

2

• junior

1

Top autori în acest subiect

e buna ideea de abordare. 555 parca putea scoate factor 50% cam greu, dar nu cred ca e asta problema. Curentul iti ajunge. Din datasheet curentul de mentinere al triacului are o valoare tipica de 100uA. Ma mai gandeam la o varianta. Fara sa folosesti 555-ul. Conectezi acolo unde ziceam de semnalul de la oscilator o tensiune continua, sa zicem 10V. Si pui rezistenta aia mai mare de 100K(atat da un curent de 100uA prin ea, neglijand pierderile). Sa zicem ca pui un 470K. Nu mai pui condensator. Iar comparatorul ramane la fel. Ideea e ca aca curentul prin optotriac e foarte mic(sub curentul de mentinere) sa nu ramana optotriacul amorsat decat cat timp e led-ul din el aprins. Asa nu iti mai trebuie nici ac si ai putea creste rata baud de functionare. Asta daca ai ceva timp sa te joci...

Link spre comentariu
Vizitator cipoksan85

Da suna mult mai simplu a doua metoda(sa alimentam triacul cu 10v c.c., la pinul 6 al integratului), apoi citesc semnalul pe pinul 4, semnal ce intra intr-un comparator, printr-o rezistenta pusa la masa, iar la comparator ii dau eu o referinta, putin mai mare de jumatatea semnalului util?? Dupa comparator ar trebui sa gasesc un semnal dreptunghiular, la o frecventa egala cu cea a semnalului util?? La unul din pinii ledului ar trebui sa conectez semnalul ce doresc sa-l transmit, dar la care si cum?!!

Link spre comentariu

asa cum e pe desenul meu, daca legi minusul ledului la masa(desigur, o masa diferita de cea de la iesire) si plusul printro rezistenta la iesire o btii un circuit neinversor.dar atentie, nu stiu daca merge treaba aia cu folosit sun 100uA. trebuie sa verifici.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări