Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe din comert cu spl >93 dB - de aprox100W

lorik199

Postări Recomandate

imi puteti recomanda niste boxe din comert din ro, care sa reziste pana la vreo 100w si cu spl mai mare sau egal cu 93 dB(oricum nu mai mic de 92dB)cu 3 cai , dar merg si pe 2 caiam niste boxe acum cu spl de 88 dB de vreo 50 W, difuzoarele se misca de mama naibii , incep sa distorsioneze, dar intensitatea sunetului tot mica e fata de niste boxe cu spl mai mareastept idei despre cateva modele de boxeam inteleg ca la un castig de 3 dB sunetul este cam de 4 ori mai puternic cu aceeasi puteredeci un castig de minim 5 dB ar trebui sa te mangaie pe suflet

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorik199

6

• bolek

2

• radue

2

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Un castig de 10 dB este cam de 2 ori mai tare.Daca vrei sa fie de 4 ori mai tare atunci iti trebuie 20 dB.Pentru 3 dB ai nevoie de putere dubla. Pentru 10 dB ai nevoie de putere de 10 ori mai mare. Pentru 20 dB ai nevoie de putere de 100 de ori mai mare.Calculele le faci tu.

Link spre comentariu

totusi din ce stiu eu spl-uri e randamentul difuzorului, adica cum utilizeaza el puterea data din amplificatoradica la 2 difuzoare identice ca marime , sa zicem de 8" unul cu spl de 93 dB si unul cu spl de 88dB : daca le amplificam cu acelasi amplificator , cate unul pe canal si acelasi semnal, cel cu spl mai mare ar trebui sa se auda mai tare ca nivel de sunetgresesc?din postul lui radue am inteles ca pt 10dB am nevoie de putere dublanu mi se pare prea logic sincer :)

Link spre comentariu

mai citeste odata cu atentie:daca presiunea creste cu 10db,o sa ti se para ca e de 2 ori mai tareca sa obtii aceasa crestere,iti trebuie o putere de 10 ori mai marept 3db in plus,trebuie sa dublezi puterea

Link spre comentariu

am inteles, ce ai spus, dar de exemplu am vazut boxe echipate cu aceleasi difuzoare ca marime si aveau spl diferito fi doar niste minciuni ale fabricantilor?pana la urma cam tot ce sa vorbit pana a fost 50% :offtopic2

Link spre comentariu

Incintele cu spl mai mare sunt mai eficiente. Punct. Adica o incinta cu 93 db/W/m este de doua ori mai eficienta decat una cu 90 db/W/m pt ca da aceeasi putere acustica cu jumatate din puterea electica necesara primeia. Cum percepem noi "taria sunetului" nu are nicio relevanta. Difera de la om la om(unii nu se satura nici cand le tiuie timpanele :ras:).Iar incinte de auditie in casa de 93 db/W/m NU se gasesc la bani putini. Gasesti doar Cerwin-Vega(care sunt cam semi-pro si de asemnea semi-canta sau tipa... depinde ce vrei).In al doilea rand, spl-ul nu e totul. Incintele cu spl mare au avantaje mari si probleme pe masura. Daca te intereseaza doar tipatul, ia-ti ceva profesional(HP15+pht rulz si suna "beton" mai ales cand tai wooferul ala de 38 cm la cativa khz, cat mai sus asa... :nebunrau: ).

Link spre comentariu

De ex, uite aici cu spl 92.

http://www.google.com

Am si eu si se aud superb cu putini watti, si asa beneficiezi de toate detaliile piesei audio, fara sa beneficieze si vecinul de aceeasi piesa gratuit...

Daca te intereseaza SI sa dai cu sute de watti in incinte DE CASA cu spl asa mare, asteapta-te sa coste MULT mai MULT.

Edit: Bogdi16

Te rog nu mai pune linkuri catre alte situri de profil.

Link spre comentariu

Incintele cu spl mai mare sunt mai eficiente. Punct. Adica o incinta cu 93 db/W/m este de doua ori mai eficienta decat una cu 90 db/W/m pt ca da aceeasi putere acustica cu jumatate din puterea electica necesara primeia.

asta vroiam sa aud, deci pana la urma am avut dreptatedeci in consecinta niste incinte de 50 w cu spl de 93dB se vor auzi cel putin la fel de tare ca si niste incinte de 100W dar cu spl mai mic, adica vreo 88dBfrumoase incintele bolek dar pretul.....deci pana la urma niste incinte de vreo 50 W cu spl ridicat ar satisface nevoile tuturor, pt o auditie in casa , chiar si pt petreceri nebune :nebunrau:
Link spre comentariu

deci pana la urma niste incinte de vreo 50 W cu spl ridicat ar satisface nevoile tuturor, pt o auditie in casa , chiar si pt petreceri nebune

Sa nu exageram totusi.
Link spre comentariu

Eu ti-am zis numai cum sa le compari, nu ti-am dat mura-n gura pentru ca nu avea niciun rost deoarece atunci nu mai invatati nimic.Totusi, zi-mi si mie ce offtopic am facut cu ceea ce am scris acolo. :ras:

Link spre comentariu

Eu ti-am zis numai cum sa le compari, nu ti-am dat mura-n gura pentru ca nu avea niciun rost deoarece atunci nu mai invatati nimic.Totusi, zi-mi si mie ce offtopic am facut cu ceea ce am scris acolo. :ras:

am considerat ca a fost putin offtopic deoarece eu nu am cerut explicatii depre spl, ci doar niste recomandari pt niste incinte cu spl ridicat
Link spre comentariu

Ti-am recomandat eu Mission M34 pe care le am si sunt ok, dar mi-a sters un moderator mesajul.

am observat recomandarea ta, calitate putere dar si pretul pe masuracred ca la 100 w vibreaza toata casa cu acele boxe :daP.S : de cat sunt wooferele(diametru)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări