Vizitator tyc Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 ...sau mai poti pune cate-o R paralel pe fiecare spot(...in fiecare spot);pune R formata din doua rezistoare de 100k in serie si punele cat mai aproape de carcasa(...sau in) - incearca asta pe un spot,la inceput.Da-ne de stire ce ai rezolvat. Link spre comentariu
__farad__ Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Cel mai simplu este totusi sa folosesti un dimmer cu intrerupator.Acei aproximativ 2V care aprind ledurile au foarte mari sanse sa provina din dimmer.In functie de puterea necesara poti folosi dimmere din gama Schneider cu intrerupator push(rotita regleaza intensitatea luminoasa iar la apasarea ei se stinge sau aprinde lumina direct la intensitatea selectata).Daca dimmerul este construit de tine foloseste un intrerupator separat sau un potentiometru cu intrerupator(cele din casetofoanele auto au de regula o capacitate de curent mai mare).Daca insa este un camp magnetic indus atunci se complica treaba.Cablu ecranat sau refacerea traseului la distanta de alte cabluri(in spatele unei grinzi de beton sau metalice poti obtine o oarecare ecranare) Link spre comentariu
nana Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 DAca trece printre un cablu care alimenteaza niste boxe audio, adica pe cablu sa fie semnal puternic pentru boxe(mari sute de W) atunci mai mult ca sigur ca este vorba de EMI, precum stim frecv audio e mult mai mare decat ceea de la priza deci de aici si un camp EMI mai puternic. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Eu stiu ca spoturile alea nu prea se impaca bine cu dimmer, totusi mai propun o solutie: Mai pune si un bec cu incandescenta pe vreundeva in paralel cu spoturile. Posibil ca micile scurgeri care exista sa fie compesate de becul respectiv. Ar mai fi o chestie: tiand cont ca bec-urile cu incandescenta se aprind relativ tarziu cand se folosesc cu dimmer(poate tot trebuie sa bagi 10-20% in ele ca sa vezi filamentul inrosit), este posibil ca dimmerul respectiv sa compenseze cumva asta, asa ca dimmingul nu incepe de la 0 ci de la un 10%, dar care e suficient sa aprinda led-urile. In cazul asta e cam nasol....Eu unul nu cred ca e vorba de EMI. Si ca sa verifici asta scoti dimmerul din priza si verifici. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 ca sa lamuresc problema mea, pana la urma am rezolvat problema, era din cauza dimmerului;Scris :17iul2009 Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 DAca trece printre un cablu care alimenteaza niste boxe audio, adica pe cablu sa fie semnal puternic pentru boxe(mari sute de W) atunci mai mult ca sigur ca este vorba de EMI, precum stim frecv audio e mult mai mare decat ceea de la priza deci de aici si un camp EMI mai puternic.E o idee buna, sa 'aprinzi' leduri de la muzica;o sa incerc ,ca e un complex de restaurante (d'alea de se fac nunti) si cand e nunta mare ce lumina o sa am!EMI mai poate fi generat si de sursele amplificatoarelor,ajunge sa fie defect filtrul de rejectie la unul si sa vezi ce goaze-ti baga in retea, dar daca consumul de energie in acel timp este mare,parca mai si conteaza goazele...ca sursele in comutatie de la chestiile cu care comunicam pe forum au filtre reduse la min. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum