George(sb) Postat Mai 13, 2009 Partajează Postat Mai 13, 2009 m-am confruntat cu o problema care la prima vedere nu e cine stie ce, dar, imi da mari batai de cap, la un club am facut un sistem de iluminat cu spoturi de 50w care erau controlate dintr-un dimmer dmx, totul a mers perfect, pana cand beneficiarul a considerat ca trebuie sa le inlocuiasca, cu unele pe leduri, deoarece ele erau 70 la numar si il rupeau la factura, zis si facut, dar problema e alta: distanta este foarte mare multe cabluri cu consum mare, si probabil din cauza campului magnetic generat de celelalte cabluri, o parte din spoturi nu se sting de tot, ce imi recomandati sa fac? Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 13, 2009 Partajează Postat Mai 13, 2009 cu dimmerul scos din priza nu se inchid?daca nu,poate nivelul cel mai mic al dimmerului e prea mare pt spoturi,un led alb lumineaza si cu micro-amperi Link spre comentariu
George(sb) Postat Mai 13, 2009 Autor Partajează Postat Mai 13, 2009 nu am incercat, dimmerul e legat direct in tablou, fiind o instalatie fixa, problema e ca pe ledurile galbene nu face figuri, ci doar pe cele rosii, nului il au la comun, cablul de care vorbesc trece pe o distanta de vre-o 5m printre vre-o 15 cabluri, dintre care un trifazic de 5x10mmp Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 13, 2009 Partajează Postat Mai 13, 2009 Si eu cred ca e tot de la dimmer. Sunt facute sa functioneze cu becuri cu incandescenta, nu cu LED-uri. Ca sa rezolvi problema cauta un dimmer care are si intrerupator sau inseriaza un intrerupator. Link spre comentariu
ady_risc Postat Iunie 15, 2009 Partajează Postat Iunie 15, 2009 As vrea sa stiu si eu daca imi schimb instalatia de iluminat din casa pe leduri. E mai bine? adica un consum mai mic de energie. Pot face sa dea aceasi lumina. Link spre comentariu
George(sb) Postat Iunie 17, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2009 ca sa lamuresc problema mea, pana la urma am rezolvat problema, era din cauza dimmerului;ady_risc gandeste-te ca un spot cu 42 de leduri care consuma 1w, da limina cat un spot de 50w, acum e o problema lumina led-urilor nuprea are dispersie, si totodata ar fi de preferat sa iti cauti becuri care au led-uri de 1w/buc, cu lumina ALB CALD, altfel ai toate sansele sa beneficiezi de o lumina alba ca de neon Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 22, 2009 Partajează Postat Iunie 22, 2009 cady_risc gandeste-te ca un spot cu 42 de leduri care consuma 1w, da limina cat un spot de 50w,nici pe departe nu face un spot cu leduri de 1W lumina cat unu de 50W. Nici macar cat unul de 10W. Plus de asta, daca optezi pentru spoturi albe, majoritatea celor ieftine au un alb tare nasol, unele au tenta rozalie, unele verzulie...cel putin ce am vazut eu. Link spre comentariu
George(sb) Postat Iunie 25, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2009 am masurat consumul unui spot cu 42 de leduri, intradevar, consumul este de 6,32w, dar la intensitatea luminoasa, bate spotul de 50w, si asa avem un consum de vre-o 8 ori mai mic, e drept, ca sunt spoturi ieftine care dau o lumina nasoala, dar asta e universal valabil la orice produs ieftin, si un bec no name cu filament are dezavantajele lui, fata de un osram sau philips; am leduri de 1w/bucata, se monteaza pe radiator, si dau culoarea "alb cald" si nu galben, e o lumina apropiata de ce-a a becurilor cu incandescenta, cu un asemenea led, debitez o lumina aproape cat vioza mea de 20w, e drept ca e si scump ca dracu, a venit cu tot cu lampa e ceva in genul spoturilor de rigips cu aripioare de sarma si a costat 37 de euro http://i44.tinypic.com/2chqjpz.jpg in poza e un singur led, alimentat dintr-o celula de baterie de laptop Link spre comentariu
Vizitator Pan Dele Postat Iunie 26, 2009 Partajează Postat Iunie 26, 2009 am masurat consumul unui spot cu 42 de leduri, intradevar, consumul este de 6,32w, dar la intensitatea luminoasa, bate spotul de 50w, si asa avem un consum de vre-o 8 ori mai micE posibil dar doar daca compari mere cu mere. Adica: unghiul de radiatie la un bec de 40W (R50) e de 3-4 ori mai mare decat la unul cu LED-uri radiale. Asa incat nu compari bine. Link spre comentariu
SORAN Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Un spot cu LED de 3w se apropie per total atat ca unghi cat si ca intensitate cu un spot halogen de vreo 35W. In cazul spoturilor cu LED-uri de 5mm amprenta luminoasa e mai ciudata si chiar daca ai impresia ca bate puternic cand te uiti la el, lumina e obositoare si concentrata. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 am masurat consumul unui spot cu 42 de leduri, intradevar, consumul este de 6,32w, dar la intensitatea luminoasa, bate spotul de 50w, si asa avem un consum de vre-o 8 ori mai mic E posibil dar doar daca compari mere cu mere. Adica: unghiul de radiatie la un bec de 40W (R50) e de 3-4 ori mai mare decat la unul cu LED-uri radiale. Asa incat nu compari bine. Ai pus la socoteala si unghiul negativ?si merele cu mere pana ajung in stadiu de halogeni(spoturi). Oricum:intensitatea luminoasa e in candele(cd) si depinde de ungiul de convergenta,iluminanta e in lux si depinde de distanta,fluxul luminos in lumeni(lm) si e impresia luminoasa lasata asupra privitorului.Astea cam la orice sursa de lumina. Asa ca din punctul merelor de vedere problema se pune cam asa:'ce e mai greu:un sac de pamant sau o galeata de pamant?' Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Depinde care e mai mare Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 sacul e umplut cu varf si indesat,dar daca are numai 30cm ;galeata e la jumate umpluta ,da' pamantu-i ud...apoi asta aduce nitel cu teoria chibritului,despicarea firului de par in patru ,s.a Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 @George(sb)Problema e alta:cablurile alea cu sau fara leduri pe ele tot o sa aiba peirderi solutia e un heblu (/usol),pus inainte de dimmer, care la terminarea programului se actioneaza si se da drumul la caini. Link spre comentariu
nana Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 nu am incercat, dimmerul e legat direct in tablou, fiind o instalatie fixa, problema e ca pe ledurile galbene nu face figuri, ci doar pe cele rosii, nului il au la comun, cablul de care vorbesc trece pe o distanta de vre-o 5m printre vre-o 15 cabluri, dintre care un trifazic de 5x10mmpPai tie iti lumineaza din doua motive posibile doar ledurile rosii. Pentru ledurile rosi ai nevoie de o cadere de tensiune de 1,6-2 V, iar pentru cele galbene de 2,1-2,4 V deci :1 fie dimerul nu inchide complet circuitul adica permite trecerea unei tensiuni reziduale care in cazul halogenelor nicimacar nu le clintea sa emita vre-un foton.2 fie datorita campului EMI prin care trece cablul tau ce alimenteaza ledurile se creaza o tensiune de aproximativ 2 V masoara si vezi cam pe unde e problema..Daca e din cauza EMI atunci cablu ecranat sar putea sa fie soluita. Daca e din cauza dimer pun un intrerupator de On/OFF inainte. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum