Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

caut schema punte redresoare cu tiristori de inalta putere

Vizitator Rasvan Dragomir

Postări Recomandate

• Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nickrvl

16

• cirip

8

• bolek

4

• djvas

3

Top autori în acest subiect

Da, dar e posibil ca la tensiune mare sa aibe strapungere, mai bine ia un bec si vezi la priza daca conduce (asta daca are V>310v).

Daca dioda nu conduce becul nu se aprinde, logic, dar daca conduce i-mi pot da seama cumva prin lumina becului? Ma gindesc ca poate fi in scurt si sa nu fac diferenta numai cu bec dar atunci banuiesc ca ar trebui sa-mi indice prin aparat ca e in scurt, nu?
Link spre comentariu

...i-mi pot da seama cumva prin lumina becului? ...

Da, dioda redreseaza monoalternanta si vei vedea becul aprins pe jumatate, indiferent de sensul in care pui dioda. Daca scurtcircuitezi dioda, becul se va aprinde la maxim.De ce nu o masori la rece, cu aparatul? O dioda de putere se masoara exact la fel ca orice dioda, nu e nimic special.
Link spre comentariu

De ce nu o masori la rece, cu aparatul? O dioda de putere se masoara exact la fel ca orice dioda, nu e nimic special.

Am intrebat mai sus daca se poate....E de tipul TU34E, cred ca de IPRS pentru ca are "beta" pe ea, ce valoare are, 300A si 400V? sau invers, nu-i gasesc datasheet.
Link spre comentariu

Multumesc pentru informatie, si a-si mai avea inca o dioda Ruseasca cu codul D(rusesc) 161-250-6 si un tiristor T 200 N 1200 daca stie cineva valorile lor...

T 200 N 1200 -> 200A si 1200V
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator elpatru

As vrea si eu cablajul pentru puntea redresoare semicomandata cu BAA145 postata de catre mbrindusoiu si impresii de la cei care au realizat-o. Multumesc!

Link spre comentariu

Haide sa pun poze cu dioda aia poate, poate...[attachment=2]1.JPG[/attachment][attachment=1]2.JPG[/attachment][attachment=0]3.JPG[/attachment]

Alea-s sutite de pe locomotive sau vagoane,luni ma interesez exact(daca gasesc asa o scula cu asa ceva).Daca e,TU 34 e echivalent direct.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator vdrapaca

Am gasit eu o schema de comanda punte cu tiristori si diode. Schema este din revista sovietica Radio nr 12/1971.Atasez doar schema deoarece oricum trebuiesc facute modificari:BAFTA!

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator reazidealth

Salut! am si eu o problema, vreau sa fac o punte redresoare la aparatul de sudura si nu prea is asa de priceput, stiu cum functioneaza un tiristor, o dioda insa nu le stiu comanda.

dati/mi va rog si mie schemele voastre ca nu le pot deschide [email protected]

as vrea schema cu 2 diode si 2 tiristoare cu comanda uaa145 sau si cu 4 tiristoare si un link de unde pot citi ceva despre uaa145 ca nu stiu cum functioneaza.

va multumesc si va admir pentru ce faceti aici.

ps. vreau sa cumpar tiristoarele, nu stiu daca se pot gasi prin ceva electronice vechi, de ex tv sau radio vechi daca stiti ca se gasesc spuneti/mi si mie va rog ..

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am citit ce s-a scris pe aici si pentru ca subiectul asta m-a preocupat si pe mine cu mai multi ani in urma v-as da cateva informatii foarte utile. Prima ar fi ca o punte ( sau semi-punte) cu tiristoare nu poate functiona in conditii acceptabile impreuna cu un transformator de sudura . Doar daca nu cumva transformatorul este trifazat, si atunci numai in conditii limitate. Renuntati la ideea asta sau pregatiti-va sa construiti un filtru LC enorm. Chiar si cu o punte de diode, la trecerea prin 0 a curentului , arcul electric se interupe si este necesar un filtru cu o bobina care este aproape la fel de mare ca si transformatorul. La o punte cu tiristoare timpul de 0 este mai mare decat la cea cu diode pentru ca defazajul obtinut in practica la aprinderea tiristorilor nu poate fi 0-180 grade, pleaca de la minim 5 grade iar la intarzierea asta se adauga si timpul de comutatie al tiristorului ( care este de 0,2-0,3 ms pentru 100-200 A). Asta in situatia cea mai buna, la defazaj teoretic 0. Pe masura ce defazajul creste, timpul de 0 creste si el , in limitele 0-10ms iar in perioada asta ar trebui un filtru care sa inmagazineze suficienta energie ca sa nu lase arcul sa se stinga . Schema ruseasca este un redresor nu un aparat de sudura. Eu nu am reusit sa obtin o sudura continua cu o punte din tiristoare. Am folosit o punte de 120A cu diode si un filtru cu un condensator de 20000micro/100V + bobina 50 spire sectiune 24mmp pe miez 40 cmp. Aparatul este foarte greu si nu poate fi mutat decat cu eforturi destul de mari asa ca am renuntat la partea de redresare . Am ramas cu o punte de diode pe care am sa o pun la sectiunea "vanzari" pentru cazul in care ar fi cineva interesat. Poate fi folosita si cu electrozi de 3,25. Bobina nu mai este intreaga dar oricum nu poate fi expediata din cauza greutatii mari.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări