Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare......

Vizitator Vronak89

Postări Recomandate

Vizitator Vronak89

ma puteti lamuri si pe mine cu ceva..... am vazut o schema de sursa de alimentare (av400 parca) in care trafu era de 2x50 VA iar dupa puntea de diode si filtrare iesea +/- 70 ...... imi puteti spune si mie de ce?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

1

• djlove

1

• srdjan

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator Bogzy

Pai tranformatorul scote 50v in alternativ pe care daca il tranformi in continuu devine aproximativ 50*1,4= 70v din care se mai scade caderea de tensiune pe diode ~0,6V

Link spre comentariu
Vizitator Vronak89

multami de raspuns :da ..... dar mai e ceva puntea de diode cum as putea sa o calculez.... e vreo formula ceva?..... si la condesatori am in inteles ca e ceva de inmultesti putere in rms cu 80 uF si imi va da capacitatea lor.... dar la cati volti sa fie condesatorii... cum calculezi ?

Link spre comentariu

Nu ai ce sa calculezi la puntea de diode, folosesti diode care au tensiunea de strapungere mai ridicata ca cea din circuitul tau, la fel si in cazul condensatoarelor, este necesar sa aiba tensiunea inscrisa pe ei mai mare decat cea cu care lucrezi tu in acel circuit.Numai prostii ai spus si postul tau anterior. Pune mana si citeste cateva carti de electronica, sa prinzi baza. Apoi te apuci sa construiesti in circuit, dupa ce ai inteles ce se intampla acolo.

Link spre comentariu
Vizitator Vronak89

his table should be used as a power configuration guide. Powers shown are approximate and probably maximum depending on the size and quality of the power supply. Power have been estimated to real world applications using a reasonable power supply.Definition of Reasonable:Transfomer VA = total output power x 1.5. DC smoothing section = 80uF capacitance per DC rail per watt of output power.la asta ma refeream in postul anterior..... :jytuiyu..... Example: A stereo amplifier running 60 volt rails capable of 165 watts into 8 ohms per channel will require a 500va transformer and a capacitor bank of 13,200uF per rail or 26,400uF per amp module or 52,800uF for a stereo set-up.AC voltsNotes:The guide is configured for power mosfets similar to International Rectifier IRFP450, and is generally applicable for FETs with a Pd of 180 to 200 watts (Tc = 25 degC). The number of FETs shown is per module.R6 determines the voltage remaining across T4 the constant current source for the first stage. R17 sets the gain of the amplifier.

Link spre comentariu
:aplauze invata oul pe gaina... da sa stii ca e ok sa te folosesti de aroximare asta cand alegi capacitatea conzilor de filtrare... si daca tot suntem la capitolil asta, tine minte sa-i pui cat mai aproape de puntea de diode si evident in paralel (atentie la polaritate)
Link spre comentariu

Dac? te iei dup? formula aia cu Ptotoutx1,5 ptr trafo, o s? mearg? fierbinte s?racul la volum mare + distorsiuni, e formul? de amplif comercial, numai acolo se merge cu puterea trafo cam la 2/3 din cea maxim? consumat?, ptr volum mic e în regul?, dar b?trînii aplicau alt? formul?: randamentul clasei A fiind de circa 40%, adic? puterea de ie?ire a celor 2 canale fa?? de cea consumat?, a?a vei avea un traf solid ?i o alimentare f?r? c?deri substan?iale la volum maxim, deci ?i distorsiuni mici.

Link spre comentariu
Vizitator Vronak89

multumesc pt raspunsuri ...... incerc sa fac o alimentare pt quasi nmos 247..... care se alimenteaza de la un traf toroidal de 2x37 si a mai ramas de facut puntea de diode si cu condesatorii..... si nu prea stiu... de asta tot intreb ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări