Vizitator yuliano_02 Postat Mai 12, 2009 Partajează Postat Mai 12, 2009 Priviti schema de mai jos(schema1) urmatoarele cu 2x3 Tranzistoare IRF2807/ IRF2807( Vdss=30V;ID = 116A) Mi se spune despre schema : ?Functie de puterea propusa la iesire se va calcula cate tranzistoare de iesire se vor folosi, avand in vedere faptul ca un tranzistor suporta cca. 20A iar curentul maxim in sarcina este de 150A.?Schema este pentru 2kVA. 1)De ce s-au folosit numarul de 3 TRANZISTOARE IRF2807/ IRF2807( Vdss=30V ; ID = 116A) pentru aceasta schema de 2kVa? ( sus se spune ca supota 20A fiecare tranzitor dar in datasheet scrie ca are 116A????.)aici iar nu inteleg. Mi se spune despre schema : ?Functie de puterea propusa la iesire se va calcula cate tranzistoare de iesire se vor folosi, avand in vedere faptul ca un tranzistor suporta cca. 20A iar curentul maxim in sarcina este de 150A. Pt 2KVA avem Schema1: Dupa aceasta schema s-a facut urmatoarea schema pentru 2.5kW(Schema2) pentru care am nelamuririle: Nu inteleg de ce anume se spune ca: - suporta tranzistoarele doar 20A deoarece eu am gasit in datasheet pt IRF2807( Vdss=75V ; ID = 82A) 1)De cate tranzistoare am nevoie pentru a obtine 150A care este logica? 2)Si cum calculez amperajul de la iesire ca fiind 11A ca in schema?( plecand de la faptul ca stiu ca intra in primar 24V la 150A si ies in secundar 220V ) Sa presupunem ca: - tens din primar o notam cu Up , si cea din secundar cu Us UpIp = UsIs => Is=Up/Us*Is=24/220*150=16.3636 deci nu da 11A cum se calculeza corect? Pentru 2.5KW avem schema2: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum