Vizitator wrongt Postat Mai 12, 2009 Partajează Postat Mai 12, 2009 deci miam facu un programator stk200/300, cu el am programt uC atmega16, totul a mers perfect pina cind nu m-am apucat sa schimb fuse biti, avem nevoie ca uC sa folosesca cristal resonatoru de 16 Mhz, dupa ce am setat nu mai pot citi si in scrie nimic pe uC, este o metoda ca sa reintorc la uC paramatri standarti ? Link spre comentariu
srdjan Postat Mai 12, 2009 Partajează Postat Mai 12, 2009 stiu doar ca iti trebuie programator paralel high-voltage pentru treaba asta... dar is atat de habarnist incat nu pot detalia/argumenta Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 12, 2009 Partajează Postat Mai 12, 2009 Incearca sa pui ceas extern (quart sau impulsuri de la un generator) microcontroller-ului care urmeaza a fi programat. S-ar putea sa ai noroc (depinde cum ai programat fuse bits) si sa mearga fara programator high voltage. Daca ai schimbat functionalitate pinului de reset (l-ai facut pin de I/O in loc de pin de RESET), alta sansa decat high voltage programmer nu ai... Link spre comentariu
Vizitator wrongt Postat Mai 12, 2009 Partajează Postat Mai 12, 2009 am setat in unu uramtorii biti CKOPT, CKSEL3,2,1, SUT0 , adica in ponyprog debifindui Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 12, 2009 Partajează Postat Mai 12, 2009 Eu nu folosesc ponyprog dar am inteles ca la ponyprog bitii activi sunt pe 0, nu pe 1. Vezi documentatia ponyprog + datasheet-ul de la Atmel. Multa lume face confuzia asta cu ponyprog la inceput, de asta nici nu l-am folosit vreodata. Dar merge bine daca citesti cu atentie documentatiile. Link spre comentariu
Vizitator wrongt Postat Mai 12, 2009 Partajează Postat Mai 12, 2009 eu cred ca greseala e ca am configurat bitul SUT 1..0 in combinatia 11, in datashit conform acestei combinatie start time este rezervat, ceea ce cred eu a dus la aceea ca nu mai pot face modificari, si citi uC, exzista vreo metoda ca sai setez pe aceste standart cum au fost SUT 1..0 (10) sau cumva sa pun in functiune uC? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Mai 12, 2009 Administratori Partajează Postat Mai 12, 2009 l-ai blocat... Link spre comentariu
Vizitator wrongt Postat Mai 12, 2009 Partajează Postat Mai 12, 2009 :cry: , se poate de deblocat ? Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 12, 2009 Partajează Postat Mai 12, 2009 asta e buna? http://www.ethernut.de/en/isp/fuses.html sau mai multe http://www.google.com/search?client=ope ... 8&oe=utf-8 Link spre comentariu
nana Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 deci daca ai setat asa biti sut0 si sut1 , ca 11 adica neprogramati atunci iti trebuie un clok extern, aici ma refer la un generator de clock, nu merge cu quartz. asta daca nu ai umblat si pe alti pini. Nu are treaba startUP timu cu programatu ala are treaba doar cu rularea codului. Insa cel mai bine iti recomand sa cauti un prog JTAG spre norocu tau daca nu ai dat disable si la interfata de prog JTAG sau in mod HV- paralel !! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum