Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

programator pt 24c512 ?

Vizitator bimbim

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• winstyle

5

• MifTy

2

• vladutz2000

2

• bogdan_

1

Top autori în acest subiect

Vizitator bimbim

merci vladutz,am gasit si eu schema pusa de tine, de acolo am si ajuns lalancos... problema mea e ca nu am port paralel si nici com... am doar usb si nu cred ca un usb to paralel ar rezolva problema...

Link spre comentariu

merci vladutz,am gasit si eu schema pusa de tine, de acolo am si ajuns lalancos... problema mea e ca nu am port paralel si nici com... am doar usb si nu cred ca un usb to paralel ar rezolva problema...

Atata timp cat usb-2-lpt - ul pe care vrei tu sa-l iei ar avea acelasi voltaj si ar controla portul paralel perfect , atunci ar merge .. apropo ... cauta si tu un port paralel care se pune pe placa de baza .. mi se pare ca exista unele si se conecteaza printr-un cablu IDE parca...corectati-ma daca gresesc
Link spre comentariu
Vizitator bimbim

am 3 4 porturi ltp in sertar, dar nu pot fi puse pe laptop :( o sa caut un convertor usb to ltp nu are nimeni o schema ceva pt programator din asta pe usb?

Link spre comentariu

Nu o sa iti mearga cu convertor usb to lpt, pentru simplu motiv ca dupa ce il instalezi nu il poti accesa ca pe o adresa in memorie, cum e cu cel clasic care se gaseste deja in calculator. Adaptoarele alea sunt facute sa mearga doar cu imprimante. Daca folosesti un programator pe seriala, o sa mearga, dar extrem de incet. Mai bine gasesti un calculator fie cu seriala, fie cu paralel.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

merci vladutz,

am gasit si eu schema pusa de tine, de acolo am si ajuns lalancos... problema mea e ca nu am port paralel si nici com... am doar usb si nu cred ca un usb to paralel ar rezolva problema...

Atata timp cat usb-2-lpt - ul pe care vrei tu sa-l iei ar avea acelasi voltaj si ar controla portul paralel perfect , atunci ar merge .. apropo ... cauta si tu un port paralel care se pune pe placa de baza .. mi se pare ca exista unele si se conecteaza printr-un cablu IDE parca...corectati-ma daca gresesc
alea sunt headere plus cablu plus clasica muf? LPT montat? pe o brachet?, s? po?i avea acces la LPT din exterior! vechile pl?ci de baz? de 486 ?i pentium foloseau deseori solu?ia asta...

?i mai frecvent era COM2-ul pentru care trebuia s? folose?ti brachet? cu muf? COM, cablu panglic? ?i header...

dac? e vorba de desktopuri, cea mai simpl? solu?ie e un controller LPT+COM pe PCI!!! (înc? se g?sesc).

pentru laptopuri, solu?ia sunt controllerele LPT+COM pe PCMCIA, eventual pe minipci, dac? ave?i disponibil un slot liber... ?i acces din exterior la el...

succes la c?utat a?a ceva (controllere LPT+COM pe PCMCIA)!!! :limb:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

dac? folose?ti un programator de genul lui avr910, care "lucreaz?" pe Rx/Tx/GND pe serial?, po?i folosi fie un cablu de telefon de tip mai vechi, cu ft232 sau pl2303, fie o schem? cu ft232... în felul ?sta faci schema, ?i folose?ti pentru conectare un cablu adaptor gata f?cut, cu drivere cu tot!!!în programator nu mai trebuie decât s? seletezi COM-ul virtual corect, ?i e ok.si-prog-ul ?i derivatele NU merg, pentru c? transmit semnalele pe DCD/DTD, semnale care de regul? nu sunt disponibile la cablurile de telefon. dar po?i face o schem? cu ft232...

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...

Programator pentru 24C### gasesti tot la lancos , dar ceea ce ai gasit tu este ceva asemanator cu un programator pentru AVR -uri ,nu pentru memorii EEPROM. Uite ce am gasit eu : http://www.scienceprog.com/wp-content/u ... age002.jpg. Programeaza orice chip din seria 24C . Pentru USB nu am gasit nimic . cel mai bine ar fi sa incerci cu versiunea pentru portul paralel

Am construit și eu un programator de memorii EEPROM 24XX ,după schema aia de la lancos , dar ,se pare , că nu pot sa scriu memoriile cu el . Doar le citeste . Ai idee care ar fi cauza ?

Link spre comentariu

Mie imi merge perfect asta ( il folosesc de multi ani)- pe serial, doar ca necesita alimentare separata de 5V, pe portul serial nu se poate pune baza in privinta asta:

Posted Image

Link spre comentariu

Am construit și eu un programator de memorii EEPROM 24XX ,după schema aia de la lancos , dar ,se pare , că nu pot sa scriu memoriile cu el . Doar le citeste . Ai idee care ar fi cauza ?

Am rezolvat problema , partial .Am probat programatorul la alt calculator , și se pare că citeste si scrie memoriile 24C08 , 24C02 ( cu astea l-am probat) , dar 24C64 nu o poate scrie .Imi apare mesajul ''write failed'' .Și cred că nici nu o citeste complet . Imi apar câteva rânduri cand o citeste , ca la o memorie 24C02 , deși , cred că pagina cu adrese si date care imi apar pe ecran , ar trebui să fie mai mare , tinând cont că și memoria 24C64 are capacitatea mai mare decât 24C02 . Aveti idee de ce nu merge cu 24C64 ? Am cumpărat si una nouă și la fel imi apare când o citesc , iar de scris date in ea , nicio șansă .

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări