cipriyan123 Postat Mai 12, 2009 Partajează Postat Mai 12, 2009 problema ar fi urmatoarea:am de facut cateva module pentru niste sonde PT100,care vor lucra in mediu industrial(vibratii,temperaturi ridicate si destul de multa umezeala...).cu ce as putea proteja PCB-urile pentru a nu fi expuse coroziunii?cablajele care le fac pentru mine(home use ),le protejez cu sacaz dizolvat in alcool tehnic....stiti ceva solutii mai " profi "?multumesc mult... Link spre comentariu
djlove Postat Mai 12, 2009 Partajează Postat Mai 12, 2009 Sunt destule solutii, poti folosi spray-ul Plastik, sau poti folosi lac la tub. Asta folosesc la servici (lac) pentru a proteja circuitul sirenelor exterioare de alarma. Dupa ce ai finalizat circuitul, pulverizezi lac peste el si cam asta e, il va proteja impotriva degradarii, componentelor si a cablajului. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Mai 12, 2009 Autor Partajează Postat Mai 12, 2009 am vorbit cu cineva si mi-a spus ca ar fi destul de bun(chiar foarte bun)spray-ul PLASTIK70...ar mai fi o nelamurire:dupa ce corodez+gauresc cablajul,dau cu sacaz dizolvat in alcool,pentru a iesi lipiturile bine.....inainte de a da cu spray(dupa ce-s gata toate lipiturile)trebuie sters cablajul de pelicula de sacaz depusa?sau merge peste...?ce lac e ala la tub(denumire)?mersi. Link spre comentariu
gauss Postat Mai 12, 2009 Partajează Postat Mai 12, 2009 Spala bine cablajul si componentele cu alcool izopropilic...lasa-le sa se usuce (eventual te ajuti cu un uscator de par...) apoi pulverizezi cu spray-ul...merge si Plastik70...intai agiti bine tubul...dai un strat subtire...apoi inca doua, cu pauze de uscare intre ele! Pe vremuri exista un produs - lac electroizolant - il dadeam cu pensula. diluat cu acetona...a nu se confunda cu lacul pentru bobinaje! - producea o pelicula ca sticla...Traseele de cablaj le poti "acoperi" cu aliaj de lipit...dupa ce corodezi si gauresti...cureti bine traseele cu burete pentru curatit tevile de cupru folosite la instalatii de incalzire...e cam 1,5 RON un dreptunghi...te tine o viata, se poate spala...sau cu tesatura mai aspra ce se foloseste combinat cu buretele clasic in bucatarie...apoi acoperi traseele cu solutie diluata colofoniu + alcool (eu folosesc o pasta decapanta necoroziva!) , si cu ajutorul unui letcon cu rezistenta bine incalzit pui un pic de aliaj de lipit in fata letconului si il "intinzi" ca pe o vopsea...Cu ceva exercitiu obtii cablaje aproape "industriale"...aliajul de lipit e inert la agentii obisnuiti de mediu.... Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Mai 13, 2009 Autor Partajează Postat Mai 13, 2009 ok.multumesc de raspunsuri..daca mai stie careva o solutie/procedeu,poate sa o adauge.....(numai sa nu fie vorba de chestii ciudate,gen "fixativ de par"intins pe cablaj,etc....)cred ca raman la solutia PLASTIK70.....numai bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum