Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

INCEPATOR RAU

Vizitator pascal20052002

Postări Recomandate

Redresarea cu diode (eu diode stiam ca sunt alea care lasa curentul sa circule intr-un singur sens)deci nu inteleg ce cauta la redresare,o schema de redresare poate m-ar ajuta sa inteleg

Exact. Daca lasa sa treaca curentul intr-un singur sens inseamna ca daca aplicam un curent alternativ de la anod la catod atunci va trece doar alternanta pozitiva. daca intoarcem dioda (K/A) atunci vatrece alternanta negativa.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 69
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu25

17

• m4xx

7

• kappa_ii

6

• Vale

6

Top autori în acest subiect

Vizitator pascal20052002

inca o intrebarerezistentele nu sunt "polarizate"?adik nu au plus sau minus?care e diferenta intre condensatoarele care sunt polarizate fata de cele care nu sunt polarizate?

Link spre comentariu
Vizitator pascal20052002

Mi am facut o parere despre rezistente deci tot e ceva,si mai sunt si exemplele(nu inteleg tot din exemple,adik nu inteleg unde e alimenatarea "-" si intrarea si iesirea dupa "amplificare")

Link spre comentariu

Vezi, daca ma ascultai si citeai manualul de fizica de clasa a X, gaseai definitia: " rezistorul este un element de circuit care se opune trecerii crentului electric"Nu mai vorbi de rezistenta ca aia e o marime fizica. Componenta se chema rezistor(fizica clasa X)

Link spre comentariu
Vizitator pascal20052002

Asa imi e mai usor sa ii spun :roll: Dar chestia cu opunerea la trecerea curentului o stiam :d Dar pe mine ma intereseaza chesti mai amanuntite ale "rezistorilor",aplicatii nu teorie.(Si am mai zis dupa definitiile din cartea de fizica nu intelegi nimik)

Link spre comentariu

Imposibil ca in orasul tau sa nu gasesti o carte de bazele electronicii. Cauta un electronist, da-i o bere si cere-i sa-ti explice (cu exemple practice). Esti elev?Student? Esti la profil de electronica? Streseaza-ti profesorii. E meseria lor. In scoala ai sansa unica sa inveti meseria, mai tarziu meseria se fura.F-ti rost de un aparat de masura si un pistol de lipit. Ia un traf, o punte, un condensator, fa o sursa. Alimenteaza un bec (24 sau 12V), masoara tensiunea si curentul. Inseriaza cu becul un rezistor de putere mai mare. Vezi ce se intampla cu tensiunea pe bec, dar curentul? masoara caderea de tensiune pe rezistor, masoara curentul. Foloseste legea lui Ohm. Calculul corespunde cu masuratorile? Asa inveti.Atentie curentul se masoara inseriind ampermetrul cu sarcina, iar tensiunea se masoara in paralel pe sarcina. Nu incerca sa masori curentul la priza! e o practica comuna printre incepatori.

Link spre comentariu
Vizitator pascal20052002

Am chiar 2 multimetre(stiam ca voltajul se masoara in paralel iar intensitatea in serie),am si pistol de lipit,am 2,3 transformatoare de diferite dimensiuni dar problema este ca am nevoie doar de un indrumator,chestii cu becul si circuite mici am mai lipit si eu(am facut infrared reciver pt. calculator).Daca imi raspunde ti la intrebari am sa continui daca nu spunetimi si caut in alta parte.

Link spre comentariu
Vizitator pascal20052002

Nu sunt la profil electrotehnic sau alceva de genul asta eu sunt la mate infosi de aceea nu prea le am cu "piesele".

Link spre comentariu

Afla daca la tine in oras nu exista cumva palatul copiilor, sau clubul elevilor, acolo exista cercuri de electronica unde te poti inscrie si unde poti invata tot ceea ce doresti. Si sunt si finantate de stat :wink:

Link spre comentariu
Vizitator pascal20052002

Exista si palatul copiilor la mine in oras dar nu au asa ceva,au muzicieni,piloti de cart si alte chestii dastea :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări