Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

INCEPATOR RAU

Vizitator pascal20052002

Postări Recomandate

Sunt doua punti(una pentru fiecare ramura) si secundarul nu mai are nici o mediana pentru ca sunt 2 secundare separate...

O prezentare interesanta despre surse:

http://www.tnt-audio.com/clinica/ssps1_e.html

Am luat-o tot de pe forum... treateaza si chestia cu doua punti si alte lucruri interesante si subliniaza importanta sursei de alimentarea in calitatea sunetului final... e foarte interesant de citit

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 69
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu25

17

• m4xx

7

• kappa_ii

6

• Vale

6

Top autori în acest subiect

Sunt doua punti(una pentru fiecare ramura) si secundarul nu mai are nici o mediana pentru ca sunt 2 secundare separate...

Pai asta am zis si eu! Daca avea doua punti inseamna ca avea doua infasurari secundare separate.
Link spre comentariu

Cred ca topicul asta a devenit doar o discutie de principiu, se pare ca novicele nostru, pe care ne-am hotarat sa-l ajutam, nu mai urmareste subiectul. Asa sa fie?

Link spre comentariu
Vizitator SEA``

nu e nici o problema ca si eu vreau sa ma ajute cineva cred ca am sa ma integrez aici mie imi trebuie o statie de 2 x 300 pe 8 ohm dar am sa incep sa fac una mai mica de 100 w pt inceput poate aveti voi una cu tot cu cablaj lista componente schema ! Am un traf care scoate max 55v +/- daca aveti voi va rog sa postati pe forum niste linkuri daca nu puteti sa mi le trimite-ti si pe mail adresa mea este [email protected] !

Acum am si pretentii asi vrea ca statia asta de inceput sa fie de 50 w !

Si inca ceva daca voi faceti de mult statii si va pricepeti cat ma ajung 2 module 2x 300 /8ohm + traf + radiatoare ? (mentionez ca am cunostinte primare de electonica ) Multzumesc !

Link spre comentariu
Vizitator pascal20052002

Eu citesc posturile din fiecare zi dar sa stiti ca nu ma pre ajutati :( (ati intrat deja in termani mai neintelesi de mine)Totusi am sa mai pun cateva intrebari:Din ce e facut (piesele si scopul montajului):montajul corector de tonpreamplificatoramplificatorApropo care se pune inainte corectorul de ton sau amplificatorul?Si as mai fi interesat sa imi explicati si mie redresarea si filtrarea(piese si scop)

Link spre comentariu

Eu citesc posturile din fiecare zi dar sa stiti ca nu ma pre ajutati :( (ati intrat deja in termani mai neintelesi de mine)Totusi am sa mai pun cateva intrebari:Din ce e facut (piesele si scopul montajului):montajul corector de tonpreamplificatoramplificatorApropo care se pune inainte corectorul de ton sau amplificatorul?corectorul de ton Si as mai fi interesat sa imi explicati si mie redresarea si filtrarea(piese si scop)

redresarea si filtrarea se folosesc atunci cand vrei sa convertesti curentul alternativ in curent continuu.redresarea e face in mai multe feluri dar cel mai cunoscut mod este cal cu punte redresoare. Sunt 4 diode puse "doua cur in cur, doua cap in cap"Ea se foloseste de proprietatea diodelor de a lasa sa treaca doar o alternanta a sinusoidei. Asadar, dupa redresare vei obtine curent pulsatoriu in loc de alternativ.daca dupa redresare pui si un condensator atunci forma de unda nu va mai fi pulsatorie ci aproape dreapta. (e f greu de obtinut curent continuu adica linie dreapta, mai ales in sarcina)E destul de greu de explicat fara sa-ti desenez pe hartie formele de unda.Daca ai in fata graficele cu formele de unda vei intelege f usor ce se intampla cu, curentul electric cand trece prin redresare si filtrare. Mai bine las pe altul cu mai multa imaginatie sa-ti explice in cuvinte.Sau si mai bine pune mana pe o carte de fizica de liceu si vei intelege imediat.
Link spre comentariu
Vizitator ipacretzu'

Sper sa nu se supere Vasile pe mine ca sunt oleaca off-topic aici (Vasile daca vrei si ai timp pune post-ul asta ca anunt ca eu nu stiu cum se face) dar vreau sa spun ca ii invit pe toti cei care se simt ca stiu electronica sa ma caute pe Yahoo! Messenger ( ipacretzu e id ul meu ) si sa facem un club de electronica (in Tudor in Iasi). Avem deja sprijinul ligii de la ETC care ne vor oferi un spatiu si statut juridic (sau ceva de genul asta: adica o sa existam), sprijinul faultatii ETC care ne vor pune la dispozitie un laborator (mai trebe vb oleca cu niste mai mari de prin faculta ca sa stabilim exact ce si cum); sunt si profi interesati de viitorul clubului care vor si ei sa ne ajute. Deci ne mai trebe niste oameni cu cunostinte solide (am reusit sa adun deja cativa dar mai trebe) si cu ocazia asta sa ajutam toti incepatorii astia rai care vor sa isi faca o idee cam cum e cu redresarea si filtrarea si dup-aia si altele mai naspa. Iar pentru avansati sa incepem sa facem si noi niste proiecte ceva mai mari sa vedem ce iese asa home-made si cam cum ar functiona.

Link spre comentariu

Si inca ceva daca voi faceti de mult statii si va pricepeti cat ma ajung 2 module 2x 300 /8ohm + traf + radiatoare ? (mentionez ca am cunostinte primare de electonica ) Multzumesc !

Depinde de mai multi factori:-in ce clasa vrei sa fie ampul-ce doresti mai mult: putere sau calitate-ce finali (ic, bipolare, feturi, lampi)Lampile se aud cel mai bine, dar sunt scumpe ( eu nu am facut nici unul cu lampi). recomand mosfeturili pentru ca: se aud mai bine decat circ. integrate, probabil si decat bipolarele (aici parerile sunt impartite), cele de putere sunt mai ieftine decat bipolarele si scapi si de problema imperecherii. Pentru un final cu 6 bipolare tre sa cumperi vreo 20 ca sa le imperechezi ca lumea.Sa zicem ca te costa dela 2-3mil pt ceva mai putin pretentios pana la........Poti sa folosesti buz900 si buz905 ca finali care e vreo 7-800000 bucata.Depinde de tine si de pretentiile si buzunarul tau.
Link spre comentariu
Vizitator pascal20052002

Cum ma inscriu in club?POate ca dupa ce intat va ajut si eu cu ceva! :oops: Tot nu m ati lamurit.corector de ton> preamplif> amplif saupreapli >corector de ton > ampli?(partea de alimentare o invat mai tarziu) :oops:

Link spre comentariu

Tot nu m ati lamurit.corector de ton> preamplif> amplif saupreapli >corector de ton > ampli?(partea de alimentare o invat mai tarziu) :oops:

a doua varianta e cea justaideea cu clubu' e super, dar la iasi....?!?! E departe
Link spre comentariu

(partea de alimentare o invat mai tarziu) :oops:

Invata acum partea de alimentare ca e cea mai usoara si te scuteste de o gramada de nepleceri cand o sa vrei sa alimentezi ampul si nu o sa stii ce si cum.
Link spre comentariu
Vizitator pascal20052002

Atunci sa mi le explicati pe rand.Redresarea cu diode (eu diode stiam ca sunt alea care lasa curentul sa circule intr-un singur sens)deci nu inteleg ce cauta la redresare,o schema de redresare poate m-ar ajuta sa inteleg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări