cipcirip Postat Octombrie 15, 2009 Partajează Postat Octombrie 15, 2009 Salut; daca vintul va bate mai tare, nu ti`e teama ca turbina se va supratura ? La cele cu ax orizontal problema se rezolva prin ,,scoaterea`` din vint sau prin modificarea unghiului de atac al palelor, dar la acest model cred ca exista pericolul dezmembrarii la vint puternic...Parerea mea...Oricum, multa bafta ! Link spre comentariu
prozorianu Postat Noiembrie 29, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 Multumesc mult prietene ideea e ca eoliana mea e din otel si aluminiu si sincer daca o sa bata un vant asa de puternic incat sa-mi distruga elicea asta si casei mele ii zboara acoperisul si tuturor caselor din zona .Cat despre productia in exces la vant mare o sa-i vin de hac cu o rezistenta dintr-un boiler electric in care o sa se descarce varfurile si curentul nefolosit .Incurand poze si filmulete cu mega generatorul cu diametru de 1 m Link spre comentariu
Vizitator tomapaul Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 ai terminat pana la urma proiectul cu eoliana? Link spre comentariu
Vizitator florintrif Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Ai putea infrana electric e mai simplu si mai sigur cand depaseste o anumita turatie se cupleaza frana electrica.Prin frana electrica ma refer la o infasurare auxiliara la generator. Link spre comentariu
Vizitator SoMax Postat Aprilie 24, 2010 Partajează Postat Aprilie 24, 2010 ohohooo )) si eu vreau de mult sa'mi fac una credeti ca mi'ati putea arunca si mie schema electrica si proiectul ? initial, voiam sa'mi fac una dintr'un alternator de masina.... dar, m'ar interesa mult proiectul dumneavoastra ID YAHOO : [email protected] Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 Ai putea infrana electric e mai simplu si mai sigur cand depaseste o anumita turatie se cupleaza frana electrica.Prin frana electrica ma refer la o infasurare auxiliara la generator.Nu este mai simplu cu un ambreaj, actionat automat de un sistem centrifugal cu parghii - ceva de genul sistemului de avans mecanic de la delco? Ambreajul va sta cuplat permanent si va fi decuplat doar la o viteza excesiva a vantului. Pentru idei de multiplicare si stabilizare mecanica a turatiei sistemului incearca aici Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum