riciu Postat Mai 11, 2009 Partajează Postat Mai 11, 2009 am cateva intebari legate despre unii parametrii ai contactoarelor si releelor care nu stiu exact cum se citesc. de ex. am intalnit pe multe contactoare inscrisul AC13, DC15, AC1(cred ca monofazic?) si AC3(trifazic?). nu stiu ce reprezinta aceste numere 13, 15, etc. o alta nelamurire ar fi urmatoarea: am intalnit pe un releu temporizator urmatoarele inscrisuri :AC15 1.5A - 110V 0.75A- 220Vtensiunea de alimentare era tecuta separat, deci astea ar putea fi doar curentii suportati de contacti. dar de ce la tensiune mai mica curentul este mai mare si la tensiune mica este mai mare? eu am nevoie sa trec prin contacti u 24 V, deci asta ar insemna un curent foarte mare? ??? sigur nu. as vrea sa inteleg ce inseamna toate notatiile astea. deasemenea, am observat intr un crcuit de coamnda al unui motor de 1,5kW ca existau si relee si contactoare. eu cred ca(virgula) contactoarele se folosesc doar pt a cupla tensiunea de alimentare la motor. nu le vad rostul in partea de comanda unde sint curenti mici.am observat ca si curentul nominal ce poate fi suportat de contacti apare scris diferit Ie, Ith.multumesc anticipat celor care imi vor raspunde. Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 11, 2009 Partajează Postat Mai 11, 2009 AC13, DC15, AC1 samd reprezinta categoria de utilizare a contactorului (vezi aici http://www.mto-electric.dk/uploadcontent/Koblingskatagorier.pdf ). Functie de cum e utilizat, adica de sarcina pe care o comuta si de tipul curentului (AC/DC) tensiunea si curentul admise pot fi mai mari sau mai mici. Ie este curentul nominal. Ith (thermal rated current) este curentul admis cind mediul ambiant are 40 grade Celsius. AC15 1.5A - 110V 0.75A- 220V se traduce: pe sarcina electromagnetica (gen bobina alt contactor, electroventil, zavor electromagnetic etc) la alimentarea cu 110VAC se admite un curent de maxim 1,5A iar la alimentare cu 220VAC se admite un curent de maxim 0,75A. Link spre comentariu
riciu Postat Mai 12, 2009 Autor Partajează Postat Mai 12, 2009 multmesc r2134. acum am inteles. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum