carageae Postat Mai 10, 2009 Partajează Postat Mai 10, 2009 Am mai intrebat acum ceva vreme, am uitat si eu de ea si se pare ca topicul a fost ingropat sau sters.Are cineva schema de la acest amplificator?Se pare ca a fost construit in serie mica, dar sigur exista - are un prieten acest amplificator si e cam manarit...asa ca ideea de a scoate schema dupa ce mai e acolo nu prea foloseste... Se pare ca finalele sunt 6P3S sau cel putin asta era in amplif cand l-a primit, dar nu stim ce era in driver, e un soclu noval si nu avem idee ce poate fi acolo...ECC81 sau 83, altceva...Daca a mai avut pe mana cineva asemenea amplif il rog sa spune ce mai stie, chiar daca nu are schema.Si eventual datele trafului de iesire...sau cu care seamana...ca forma arata ca unul de Alfa super, dar ampliful pare mai solid construit. Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu Postat Mai 11, 2009 Partajează Postat Mai 11, 2009 De obicei era ecc83 driver la doine.Mai mult decat ca scade amplificarea cu ecc82 mai mult si ecc81 mai putin n-o sa vezi pt ca oricum erau scheme neperformante din ce am vazut eu.Ar mai fi posibil sa intre in oscilatie daca pui ecc82 pt ca nu mai functioneaza bine reactia negativa daca inversorul de faza are amplificare prea mica. Link spre comentariu
carageae Postat Mai 11, 2009 Autor Partajează Postat Mai 11, 2009 O sa incercam asa...dar tot vreau schema daca o are cineva. Mi-am amintit ca la intrare e un 6N2P, deci poate fi si 6N1P ca driver, poate Beta a fost mai rusofil si are toate lampile rusesti, nu doar finalele ca Alfa sau altele...sau poate a fost inlocuit ECC83 de la intrare....Si pentru ca tot suntem la acest capitor, pentru cine se pricepe la lampi: care e ratiunea de a pune ECC81 la intrare in Alfa? Credeam ca ECC81 e o lampa ce se preteaza mai bine ca driver, cam tot ce am vazut pentru microfon sau alte surse de semnal mic e cu ECC83 sau EF86 la intrare. Si care e influenta pantei la calitatea sunetului intr-un etaj de intrare in clasa A? Intreb pentru ca daca are importanta doar factorul de amplificare atunci e mai bine sa folosim ECC83 ca are amplificare mai mare... Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 12, 2009 Partajează Postat Mai 12, 2009 O sa incercam asa...dar tot vreau schema daca o are cineva. Mi-am amintit ca la intrare e un 6N2P, deci poate fi si 6N1P ca driver, poate Beta a fost mai rusofil si are toate lampile rusesti, nu doar finalele ca Alfa sau altele...sau poate a fost inlocuit ECC83 de la intrare....Si pentru ca tot suntem la acest capitor, pentru cine se pricepe la lampi: care e ratiunea de a pune ECC81 la intrare in Alfa? Credeam ca ECC81 e o lampa ce se preteaza mai bine ca driver, cam tot ce am vazut pentru microfon sau alte surse de semnal mic e cu ECC83 sau EF86 la intrare. Si care e influenta pantei la calitatea sunetului intr-un etaj de intrare in clasa A? Intreb pentru ca daca are importanta doar factorul de amplificare atunci e mai bine sa folosim ECC83 ca are amplificare mai mare... Diferenta dintre ECC81 si ECC83 este foarte mare:ECC81Ua=250VIa=10mA (!!!!!)Pda=2,5WS=5,5mA/VA=60 (amplificarea)Ug1=-2VECC83Ua=250VIa=1,2mA (!!!!!)Pda=0,8WS=1,6mA/VA=100(amplificarea)Ug1=-2VECC81 este o lampa cu panta foarte mare si Ia mare,deci este o lampa mai puternica folosita in special in drivere pentru atacul etajelor finale cu 4XEL34,4X6P3S,4X807,4XGU50...s.a.m.d,unde in general este nevoie de amplificare mica si rezistente de valoare mica spre lampile finale. Logica folosirii in etajele de intare este urmatoarea:la amplificatoarele de instrumente muzicale,in special chitara,datorita pantei sale speciale se va obtine acel efect de "sustain sound",lungirea sunetului. In schimb,pentru intrarile de microfon acest efect nu prea este dorit si asa dupa cum ai spus si tu se vor folosi ECC83 si/sau EF86,deci: inlocuirea directa a lui ECC81 cu ECC83 nu este tocmai buna. Daca nu ma insel,amplificatoarele vechi de tipul;ALFA,BETA,GAMA,DELTA,CONCERT erau facute special pentru instrumente muzicale,unele chiar aveau un efect mecanic de ecou (cel cu resort!)ATENTIE!!!!.....transformatoarele de iesire de la aceste amplificatoare nu sunt facute pentru o banda larga de frecventa,deci semnalul muzical nu prea suna bine,transformatoarele sunt calculate pentru o banda de 150-200Hz pana la 6000-10.000Hz,asa ca nu prea trebuiesc luate de bune acele date,nu-mi luati in nume de rau(!!!).Singurul transformator facut pentru o banda mai larga (30Hz-20KHz) este cel de la SIGMA (2XEL34),o sa observati ca este un traf foarte mare pentru puterea de 50W a acelui amplificator. Din experienta mea recomand colegilor de aici folosirea pentru etajele driver folosirea cu mare succes a tuburilor ; ECC85 si 6N3P (chiar daca sunt de radiofecventa),se comporta exceptional,credeti-ma. Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu Postat Mai 12, 2009 Partajează Postat Mai 12, 2009 am observat si alte posturi care recomanda calduros ecc85,dar depinde de structura defazorului si de sarcina.Intr-adevar,odata cu cresterea capabilitatii de curent diferenta de 30 in panta s-ar putea sa nu mai fie relevanta,mai ales daca rezistentele anodice sau/si catodice din defazor sunt de valoare mica(6n2p e mai tzapan pentru defazoare decat ecc83,accepta sarcini duble si poate fi incercat. ).In ce priveste traful de Sigma adevarat graiti:e bun.Nu ca nu s-ar putea si mai bine...Ecc81 e intr-adevar preferat pentru intrari doar ca trebuie cascadate mai multe. Link spre comentariu
zal Postat Mai 12, 2009 Partajează Postat Mai 12, 2009 ...(6n2p e mai tzapan pentru defazoare decat ecc83,accepta sarcini duble si poate fi incercat. )...Nu e chiar a?a, exist? 2 tipuri de ECC83: cu anod scurt de 14mm (astea au treab? numai cu preurile) ?i varianta mai for?oas?, cu anozi lungi de 17mm, folosit? în defazoare ?i prefinale (aici e dezavantajat? 6N2P). Aceea?i poveste cu familia ECC82, 2 m?rimi....Ecc81 e intr-adevar preferat pentru intrari doar ca trebuie cascadate mai multe.La amplifurile Doina: Gama are ECC83 pe intr?ri; Sigma, Concert au peste tot ECC83; Alfa Super are ECC81 pe intr?ri ?i ECC83 în continuare. Link spre comentariu
carageae Postat Mai 12, 2009 Autor Partajează Postat Mai 12, 2009 La amplifurile Doina: Gama are ECC83 pe intr?ri; Sigma, Concert au peste tot ECC83; Alfa Super are ECC81 pe intr?ri ?i ECC83 în continuare.Si la BETA? Nimeni nu stie? :cry: Link spre comentariu
zal Postat Mai 12, 2009 Partajează Postat Mai 12, 2009 Probabil piesele de pe lîng? soclu vor indica mai exact ce lamp? era. Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 13, 2009 Partajează Postat Mai 13, 2009 am observat si alte posturi care recomanda calduros ecc85,dar depinde de structura defazorului si de sarcina.Intr-adevar,odata cu cresterea capabilitatii de curent diferenta de 30 in panta s-ar putea sa nu mai fie relevanta,mai ales daca rezistentele anodice sau/si catodice din defazor sunt de valoare mica(6n2p e mai tzapan pentru defazoare decat ecc83,accepta sarcini duble si poate fi incercat. ).In ce priveste traful de Sigma adevarat graiti:e bun.Nu ca nu s-ar putea si mai bine...Ecc81 e intr-adevar preferat pentru intrari doar ca trebuie cascadate mai multe.ECC85 si/sau 6N3P se preteaza foarte bine la defazoarele cu sarcina distribuita (anod-katod),la defazoarele de tip Ferguson-diferential sau le cele cu sarcina anod-anod si amplifiacare unitara pentru trioda doi,nu se preteaza,aici merg foarte bine ECC83,6N2P. Exista intr-adevar doua tipuri de ECC83 tehnologic vorbind,una cu anodul ceva mai "fortos" care poate disipa ceva mai multa caldura si una mai finuta cu anodul mic recomandata pentru amplificari de semnal mic.Caracteristicile,S,A,Ua,Uf sunt identice. Pentru colegul nostru care ne cere sfatul pentru ampliful BETA,ii recomand sa puna la intrare fara teama,ECC83. Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2010 Problema a fost rezolvata demult, am publicat schema aici:viewtopic.php?f=183&t=67440 Link spre comentariu
djbiluta Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Salut, poate ne spune domnu Crinu Dragnea care era atmosfera in fabrica si cum se lucra, norme impuse utilaje, organizare ,poate sunt si ceva fotografii. multumiri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum