Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radiator prajit

roby_m

Postări Recomandate

Am auzit de curand ca tavile acelea de la un aragaj nou trebuie mai intai prajite (si li se schimba si culoarea) ca sa coaca bine. La fel ma gandesc ca ar functiona si la radiatoare, le-ar scadea rezistenta termica.Ce parere aveti, am dreptate sau nu?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• roby_m

3

• Mircea Bartic

2

• csl1131

1

• Shambala

1

Top autori în acest subiect

nu cred, nu vad logica,si daca reusesti sa le incalzesti destul de tare, se va va forma un strat de oxid de Al care va creste rezistenta termica, culmea :lol:

Link spre comentariu

Cum sa nu pot, la cuptor. Gandeste-te si la sobe - se considera ca o soba nu mai e buna si atunci cand e arsa, adica nu se mai mentine calda. Poate ar fi trebuit sa postez subiectul asta pe un forum al gospodinelor, sa-mi explice ele mai bine cum sta treaba cu tavile alea.. :d

Link spre comentariu

Cum sa nu pot, la cuptor.

stiu ca poti, eu ma refeream ca nu ai dreptate 8)

Gandeste-te si la sobe - se considera ca o soba nu mai e buna si atunci cand e arsa, adica nu se mai mentine calda.

aia inseamna ca e arsa samota (crapata, faramitata) si nu mai retine caldura (suprafata de contact mare cu aerul -> disipa repede caldura)
Link spre comentariu

daca vrei sa faci un rad mai "bun" in afara de a-l anodiza, alta solutie nu vad...(dar anodizarea e un proces destul de complicat....asa ca...mai bine il lasi asa,poate sa ii pui un ventilator peste..asa disipa ff bine caldura..si gata..)daca il incalzesti destul se face oxid de al...adica oricum e pe la suprafata un strat fff subtire de oxid..si daca ala il faci cumva mai mare stratul atunci ..rad disipa mai putina caldura..

Link spre comentariu

solutie proasta - am incercat-o eu.... e drept ca cu soda din vremea impuscatului :d ori le lasi in pace, ori le anodizezi.poti sa le pui intai in soda si apoi sa le anodizezi. 8)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări