cirip Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Eu ma refeream la bobinele din poza atasata. Repet, daca ai completa o numerotare la schema, ar fi mult mai usor de discutat. Foloseste Paint, de exemplu. Link spre comentariu
silicipi Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Din pacate nu am, si nu ma descurc cu ce zici tu acolo. Dar o sa incerc. Bobinele sunt la locul lor dar si cu bobinele alea si fara, sursa se comporta la fel, ma dispera, nu e de la ele, treaba tre sa fie de undeva din comanda. Lucrez deja la un nou modul, de asta data cu TL494, care conduce prin 2 etaje totem pole tot un traf driver facut tot pe un EE19 din surse de PC, si o sa vad ce si cum, e defapt o alta varianta de sursa dar cu acelasi principiu. Vreau totusi sa-i dau de cap si la asta, ca ma dispera de ce nu merge, semnalul arata ok, sau din cate ma pricep eu, arat ok. Ce s-i mai fac, ai ceva idei? Link spre comentariu
moro Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Asa poate este mai bine :>Si inca ceva, incearca sa faci un montaj in aer cu niste totempole-uri (obisnuiestete sa improvizezi in aer) si pinul de protectie la supra sarcina sa il pui la masa, nu pui nici-o sarcina nimic si vezi atunci daca ti se mai incalzesc tranzistorii comutatori, si decupleaza si reactia din secundar. Iar c19 si c18 scoate-le din schema. Discutam dupa ce faci astea Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 1, 2011 Partajează Postat Februarie 1, 2011 Felicitari pt. realizare domnule danzup, schema este destul de acesibila si simpla dar la obiect.Doresc sa realizez si eu acest smps pt alimentarea uui amplif cu tuburi.Tensiunile de care as avea nevoie sunt: 200v 0,4A ; 350v 0,1A ;15v 2A ;6,3v 2ADetin niste tr de ferite ee recuperete din monitoare si sunt ETD 39 sau ETD 40 fara intrefier Ma puteti ajuta cu dimensionare secndarului trafo pt tensiunile respective si ma intereseaza daca ati realizat vreun model de cabaj pt aceasta sursa Link spre comentariu
danzup Postat Februarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2011 Felicitari pt. realizare domnule danzup, schema este destul de acesibila si simpla dar la obiect.Doresc sa realizez si eu acest smps pt alimentarea uui amplif cu tuburi.Tensiunile de care as avea nevoie sunt: 200v 0,4A ; 350v 0,1A ;15v 2A ;6,3v 2ADetin niste tr de ferite ee recuperete din monitoare si sunt ETD 39 sau ETD 40 fara intrefier Ma puteti ajuta cu dimensionare secndarului trafo pt tensiunile respective si ma intereseaza daca ati realizat vreun model de cabaj pt aceasta sursaSe poate incerca fara nici o problema pentru ETD39 datele originale adica :Tr2 a -- b = 20 spire Cu Em 1mm bobinate ca primul stratb -- c = 20 spire Cu Em 1mm bobinate ca ultimul strat dupa ce s-a bobinat e-d f-g-h astfel ca secundarele sa fie in interiorul primarelore -- d = 90 spire Cu Em 0,35mm sau 0,4mm pentru 350V sau 81 spire pentru 250Vf -- g = 2,5 spire Cu Em 0,8 mm 4 fire in paralel 6,3Vg -- h = 2,5 spire Cu Em 0,8 mm 4 fire in paralel 6,3Vfiecare strat se izoleaza cu banda recuparata la desfacerea trafului Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 Trafurile banuesc ca trebue sa fie fara intrefier TR2; TR3; TR4 iar pt TR3 sibTR4 este de ajuns EE16?Cate spire trebue pt 200v si pt 15v ? Link spre comentariu
danzup Postat Februarie 3, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2011 Trafurile banuesc ca trebue sa fie fara intrefier TR2; TR3; TR4 iar pt TR3 sibTR4 este de ajuns EE16?Cate spire trebue pt 200v si pt 15v ?circa 75spire pentru 200V si circa 5 spire pentru 15V dar in urma realizarii practica cred ca pot fi ajustate cu +-1 spira .toate trafurile sunt fara intrefier .tr3 si tr4 pe ee16 Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Mii de multumiri domnu danzup Acum proectez cabajul, sper sa iasa ceva bun, ma refer la cablaj Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 am realizat sursa si toate bune si frumoase, funtioneaza scoate tensiunile scontate tine puterea dar dupa 10min de funcionare cu incarcare de 100w tr buz91 ajung la 60....70 grade.eu suspectez tr defazor cred ca nu descide suficient tr finali.am masurat tensiunea la iesirile din defazor printro dioda si ar fi 9,5 v, dupa cate stiu eu ar trebui minim 10v. am facut alt tr defazor cu 26 sp in primar si 2x20sp in secundar si tensiunile in secundaru defazorului au ajuns la 13,4v dar tr final au aceasi reactiept 200w ce grosime ar trebui sa aiva sarma din primarul chopper pt ca as vrea sa ma limitez la acesti 200w Link spre comentariu
danzup Postat Februarie 19, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2011 am realizat sursa si toate bune si frumoase, funtioneaza scoate tensiunile scontate tine puterea dar dupa 10min de funcionare cu incarcare de 100w tr buz91 ajung la 60....70 grade. eu suspectez tr defazor cred ca nu descide suficient tr finali. am masurat tensiunea la iesirile din defazor printro dioda si ar fi 9,5 v, dupa cate stiu eu ar trebui minim 10v. am facut alt tr defazor cu 26 sp in primar si 2x20sp in secundar si tensiunile in secundaru defazorului au ajuns la 13,4v dar tr final au aceasi reactie pt 200w ce grosime ar trebui sa aiva sarma din primarul chopper pt ca as vrea sa ma limitez la acesti 200w Da : tensiunea pentru un atac bun ar trebui sa fie peste 10V dar nu mai mult de 15V (!!!)( 13V e de ajuns ) , e normal sa incercati sa mariti un pic numarul de spire din secundar , cat de mult nu va pot spune precis . Prin incercari repetate cred ca se va ajunge la optim .Pentru o putere de 200...300W in primar ar trebui CuEm cel putin gros de 1,2 mm sau multifilar echivalent . Atentie : oricum fiind racire pasiva radiatoarele trebuie un pic mai mari , o temperatura de circa 50grade a tranzistoarelor e normala la o incarcare de 150...200W. Atentie : in loc de 7812 va rog sa incercati cu 7815 la alimentarea SG ului . Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 va pun in vedere modul de masura a tensiunilor din secundarele tr defazor adica redresate si masurate in cc, nu stiu in ce masura este corecta aceasta masuratoare si inca ceva ce suprafata are radiatorul folosit de dv si la ce putere a-ti ajuns cu el Link spre comentariu
danzup Postat Februarie 19, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2011 va pun in vedere modul de masura a tensiunilor din secundarele tr defazor adica redresate si masurate in cc, nu stiu in ce masura este corecta aceasta masuratoare si inca ceva ce suprafata are radiatorul folosit de dv si la ce putere a-ti ajuns cu elStiu, e ok masuratoarea daca s-a folosit o dioda rapida.Nu stiu ce suprafata are radiatorul dar in nic un caz cele din sursele atx , acelea fiind prea mici ca suprafata ! Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 BA 159 am folosit, tr buz 91 sa fie de vina sa nu fie capabil sa lucreze in regimul datAtentie : in loc de 7812 va rog sa incercati cu 7815 la alimentarea SG ului .da 7815 am folosit pt alimentarea sg ce tr a-ti folosit dv? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 sursele care au mai multe tensiuni de iesire sant din categoria flyback(cu transfer indirect) si sant in toate tv si monitoarecand lucram la un atelier de surse fol. schemele forward(cu transfer direct) pina la 24v iesirein schemele cu 2 faze, cum este cea cu sg3525, se poate merge pana la 50-70vpt.200v si mai mult folositi scheme din tv Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 schema este functionala problema este ca din ne atentie domnu danzup a omis sa reprezinte un snuber care este pozitionat intre punctu a si c al tr chooper dupa realizarea acestui snuber tr stau mult mai reci(am facut teste cu doua tr 2sk2750, doua pocnitori care nu sunt optime pr regimul de lucru)astept tr finali sa vina (buz91a)si dupa acea dau verdictul final Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum