moro Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Am uitat sa mentionez, ai grija cu sg-ul si transformatoarele driver. Foloseste niste drivere gen tc4420 sau un simplu montaj totempole cu un npn si pnp, din cate stiu eu pe sursele pc acel transformator este "condus" in primar de doua tranzistoare.Ai grija si ce tranzistoare mosfet vei comanda cu traful acela, daca's prea mari capacitatile mosfetilor nu va avea suficienta putere sg-ul singur sa furnizeze un curent suficient pentru comanda acestora.Asta o sa vezi cu osciloscopul, experimenteaza ! Link spre comentariu
bolek Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 Pt lampi o sa o folosesc pe aia cu 494 , atx modificata, pt ca s-a descurcat decent, adica asta:viewtopic.php?f=41&t=52593&p=526741#p526741Deocamdata e in suspans asta cu 3525 si mosuri . O sa o termin cand am nevoie de ceva mai multa putere, deocamdata mai studiem printre picaturi. Nu consum pt audio acasa mai mult de 200W de la retea... Link spre comentariu
aygun Postat Septembrie 15, 2010 Partajează Postat Septembrie 15, 2010 Salutare tuturor 1Ma tot uit pe forum d evreo doua re si nu gasesc un ghid prin care sa modific o sursa ATX si sa o fac utilizabila in aplicatiile audio cu lampi. O tensiune de vreo 265 pina la 300V si cateva sute de miliamperi , 6,3V la vreo 6 sau 7 amperi ptr filamente .Stiu ca trebuie desfacut un transformator si sa mai pun 2 sau 3 spire pina obtin 6,3V si de asemnea ptr sursa de 300V dar nu stiu care transformator si cum . Rog asistenta d ela cei acre au mai facut. Multumesc ! Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 15, 2010 Partajează Postat Septembrie 15, 2010 Da un search te rog,s-a mai discutat! Link spre comentariu
aygun Postat Septembrie 16, 2010 Partajează Postat Septembrie 16, 2010 Da un search te rog,s-a mai discutat!Saluttare Dr.L 1Nice to see you again !As avea nevoie de o mica mana de ajutor , am dat cautare si am gasit vreo 96 de pagini ... am ajuns la pagina 56 si inca nu am gasit nimic !Cred ca ma stii destul de bine ca sa stii ca nu intrebam decat dupa ce cautam ! Orice ajutor este binevenit ( daca se poate , desigur!) Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 16, 2010 Partajează Postat Septembrie 16, 2010 Ideea e ca e un topic p-aici,nu cred ca e in topicurile alea mariDin pacate n-am pic de timp,sa vedem in wekend...PS: pai pana acum nu ne-am vazut la leduri? Link spre comentariu
paul14 Postat Septembrie 16, 2010 Partajează Postat Septembrie 16, 2010 In cautarile mele pentru a modifica o sursa de pc pentru +/-30v am dat peste topicul asta. Cred ca e exact ce cauti.viewtopic.php?f=41&t=41469&hilit=sursa+atx Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 16, 2010 Partajează Postat Septembrie 16, 2010 Ala e,acum sa facem o lipeala Link spre comentariu
aygun Postat Septembrie 16, 2010 Partajează Postat Septembrie 16, 2010 Multumesc frumos baieti ! Asta cautam !Danke Link spre comentariu
silicipi Postat Septembrie 17, 2010 Partajează Postat Septembrie 17, 2010 Vreau sa ma apuc si eu de schema asta, cu precizare ca pe mine nu ma intereseaza sa o folosesc la amplif pe lampi, ci intr-un amplifictor pe tranzistoare, iar tensiunea de iesire sa fie de +-55V, la 3A si chiar mai mult. Vreau defapt sa vad cat de stabil lucreaza, pe viitor urmand sa pot folosii schema pt a avea la iesire diferite tensiuni. D-le Danzup ma puteti ajuta putin sa fac reactia cu optocuplor, in felul acesta sa pot stabiliza tensiunea si adapta schema pt diferite tensiuni de iesire.Atasez mai jos o varianta de cablaj ptr modulul de comanda, cu SG3525 ce inglobeaza si protectia si reactia asa cum sunt ele in schema originala postata de d-l Danzup. Intr-un viitor apropiat voi realiza si cablajul placii principale cu partea de forta si secundarele cu bobinele de filtrare si tot tacamul!Astept criticile dvs constructive ata cu privire la ceea ce vreau sa fac cat si la cablajul realizat de mine. Stima si respect! Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 17, 2010 Partajează Postat Septembrie 17, 2010 Pai pentru +/- 55v avem alt topic Nu e pt lampi,nu posta aici,ca facem un ghiveciMs ca m-ai pus pe mine sa caut topicul,ca in regulament nu scrie ca tu trebuie sa cauti inainte sa postezi Link spre comentariu
silicipi Postat Septembrie 17, 2010 Partajează Postat Septembrie 17, 2010 Stiu unde este topicul, l-am citit de o suta de ori cap coada. Va rog sa nu va suparati pe mine, eu vreau doar sa ma folosesc de schema de principiu de aici, si in plus cablajul realizat de mine este conform cu schema initiala, intr-adevar am cam gresit cerand ceva ce nu e in topicul acesta si nu ine de el, dar nu cred ca greseala mea e asa de mare. Inca o ddata imi cer scuze! Link spre comentariu
silicipi Postat Septembrie 20, 2010 Partajează Postat Septembrie 20, 2010 Buna seara am facut circuitul PWM pe o placuta separata si am pus osciloscopul pe iesirea trafului driver si forma de unda mi se pare putin ciudata. O sa pun doua poze prima e cu forma de unda din secundarul trafului diver, infasurarile ce vor comanda mosfetii, iar a doua e din primarul trafoului driver. Sunt niste spikuri destul de urate, si mi-e cam teama sa-l pun sa comande mosfetii ca sa nu-i bubui. Ma poate ajuta cineva? Link spre comentariu
moro Postat Septembrie 20, 2010 Partajează Postat Septembrie 20, 2010 Par lenese formele acelea de unda, incearca sa pui niste tranzistoare in configuratie totem pole, sa vezi daca obtii forme mai "patrate"SG-ul singur nu poate duce transformatorul driver , din cate retin mai mult de 100mA nu duce pe iesiri. Il poti strica chiar, in cel mai fericit caz va incepe sa se incalzeasca Link spre comentariu
silicipi Postat Septembrie 20, 2010 Partajează Postat Septembrie 20, 2010 nu e chiar asa SG-ul duce 500mA pe fiecare iesire, am refacut traful, ata, spira langa spira, secundarele intre primar pe care l-am impartit in doua, si acum s-a mai patratit forma de unda dar tot nu e patrat, sper sa functioneze. Maine o sa pun si poze acum ee prea tarziu si am mare nevoie de somn. Dupa parerea dvs , d-le Moro va functiona sursa cu formele acelea de unda?P.S.SG-ul a functionat chiar si cu scurt ope secundarele trafului driver(din neatentie nu am vazut scurtul de pe iesirea traf), se incalzea, dar functiona. Am inlocuit bineinteles SG-ul nu cumva am zis eu, sa se fii defectata, dar el functiona fff bine. Pe maine termin si cablajul la plca mare, si vom vedea ce va iesii.APROPO, si d-l Danzup a facut sursa asta asa cum e acolo, SG, comandand direct trafu driver si cred ca sursa aia functioneaza si acum cred, asa ca eu zic ca SG-ul duce fara probleme acel mic traf driver, screi chiar si in datasheet.Sper sa fiti si main pe forum si o sa va pun si celelate imagini.Numai bine! Noapte bun tuturor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum