Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa smps cu SG3525 pentru lampi

danzup

Postări Recomandate

am fiert cateva peste 30 minute si nimic

Si apoi tragi de miezuri cu carpe sa nu te frigi , cat sunt inca fierbinti !La mine merge perfect !Am desfacut mai multe E+E decat e+i !
Link spre comentariu

am fiert cateva peste 30 minute si nimic

Si apoi tragi de miezuri cu carpe sa nu te frigi , cat sunt inca fierbinti !La mine merge perfect !Am desfacut mai multe E+E decat e+i !
Am uitat sa spun esentialul : inainte de a trage de miezuri introduc o lama subtire de cutter exact acolo undesunt lipite cele 2 E+E !
Link spre comentariu

Danzup poti sa ma ajuti cu ceva detalii la sursa asta? Vreu sa fac cu osingura tensiune pe iesire 24V 3A,reactie cu optocuplor si eliminarea transformatorului pentru alimentarea sg-ului. Partea cu reactia o rezolv repede am mai facut la sg,ramane partea de alimentare a sg-ului ma gandeam la un rezistor,dar nu stiu cam ce valoare sa fie.

Link spre comentariu

Sg-ul il poti alimenta de la iesirea sursei iar amorsarea initiala o poti face cu o rezistenta,dioda si un condensator de la alternativ la una din bazele tranzistoarelor de putere.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...

Buna,

Am facut si eu partea de comanda si am ringing puternic cu traful de comanda mic conectat.Chiar si cu o sarcina rezistiva pe el, tot am ringing foarte mare. E vreo greseala sau asa face si la dvs? C-ul ( 2u2 ) de decuplare este nepolarizat, presupun? Trebuie pus mai mare? Nu am conectat inca nici un MOS la el pt ca mi se pare riscant. O sa fac si niste poze la oscilograma.

Link spre comentariu

Salut,Condensatorul ala se afla inseriat in primarul trafului de comanda al mosilor, deci ar trebui sa fie cat mai mare sau sa nu existe.Tu vrei sa il pun mai mic?Traful e unul de comanda din sursa atx, primar 26sp , 2 secundare de 16sp, totul cu 0.3mm.

Link spre comentariu

Scuze, m-am exprimat gresit... cred ca era de vina caffeaua si ora matinala.Ma refeream sa pui o sarcina in secundar, nu vorbeam de acel condensator din primarul trafului driver. Sau pune direct mosfetii fara sa ii legi la tensiunea de alimentare si vezi atunci ce ring mai ai

Link spre comentariu

Uite, ca sa nu vorbim pe langa subiect:

Asa arata cand nu am traful pus, adica ceea ce iese din 3525 pus in punte confirm schemei, la bornele unde vine primarul trafului de comanda:

Posted Image

Si asa devine cand leg si primarul la traf.

Posted Image

SI asa devine cand pun si o rezistenta mica in secundarul trafului:

Posted Image

:nebun:

WTF?

A, si asa arata raposata sursa cu bipolare in primar, care a dat totusi 400w reali la iesire. Cu numai 2 tranzistori 13007 in primar, o consider totusi o performanta, sursa era de 235W JNC ...daca ar face si in calculator acelasi lucru, ar fi ceva...:

Posted Image

Traful folosit este bobinat pe miez E42, conform regulilor elementare la smps, dar fara materiale deosebite.

Posted Image

Link spre comentariu

Asa patesti daca muncesti si nu gandesti...Erau prea putine spire pt miezul folosit. L-am pacalit. Am refacut cu 35 / 25 spire si acum nu mai moare etajul de iesire de la 3525.A, si din schema lipseste reactia de la pinul 1 la pinul 9. Ma mir cum functioneaza stabilizarea. :nas:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări