Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa smps cu SG3525 pentru lampi

Postări Recomandate

lista pieselor si diferite info ..Cu R6 se regleaza tensiunile astfel incat la iesire pe Uf sa fie 6,3V (se pleaca cu cursorul de la jumatate) iar cu R14 se regleaza protectia la scurt si suparasarcina . Se pleaca cu cursorul de la masa (atentie cand cursorul este la masa protectia este nefunctionala !) si se regleaza cu sarcina maxima la iesire ca sa se opreasca sursa .Miezurile de surse Atx lucreaza de obicei in gama 20... 50Khz de aceea si eu am ales 50Khz ca frecventa de functionare . Cum in general in functie de dimensiunea feritei putem incarca un traf de sursa atx intre 350W ...500W ne incadram perfect : 300V x 1A + 6,3V x 12A = 300W + 75,6W = 375,6W Cu miezurile mai mari putem sari de valoarea asta .Sursa mea in teste a dat un randament masurat in jur de 92 % .Trafurile trebuie bobinate cu atentie spira langa spira si izolate fiecare strat cu banda izolanta recuperata la desfacerea lui .Din sursa atx dupa masuratoare puteti recupera pentru acest montaj : condensatorii de 680uF 200V , cei ceramici de la filtru , toate filtrele L1..L3 au fost folosite fara modificare din sursa atx , diodele de asemenea se pot recupera .Tranzistorii MOS care pot fi folositi : IRF730 , IRFP460, 2SK1363 . Orice alt tranzistor MOS cu parametri asemanatori pot fi folositi . Nu uitati sa izolati de radiator tranzistorii ! @ Dr.L : se aude perfect !!

Link spre comentariu

Interesanta aceasta transformare :aplauze totusi am si eu o intrebare in cazul unei alimentari cu doar 12v ...gindindu-ma la un amp pe tuburi pt automobil :dans: ce modificari trebuiesc aduse ,eu personal am putina experienta cu sursele in comutatie(am facut cind si cind doar reparatii si nici de cum modificari :cry: ) multumesc anticipat!

Link spre comentariu
Eu am facut un vumetru cu EM84 alimentat la 12v

Pt puteri mici e super ce ai facut ,da pt 300-400w :nebunrau: se complica treaba :cry: m-as gindi sa modific un amp de auto care daca nu ma insel scoate +/- 40v pt alim .... :limb:

Link spre comentariu

Da,pt puteri mari sursa trebuie sa semene cu cea postata de danzupSursa din amplifurile auto e buna,functioneaza pe acelasi principiu!Vezi ca la inceputun sectiunii Alimentatoare e un topic cu surse auto. Iei de acolo schema :da Trebuie doar sa ii modifici secundarul,sa scoata tensiunile cerute. De pe una din acele tensiuni culegi reactia(cum e in schema mea,de ex),sau mai pui o infasurare separata(ca sa separi masele)

Link spre comentariu

Eu am facut un vumetru cu EM84 alimentat la 12vPt puteri mici e super ce ai facut ,da pt 300-400w :nebunrau: se complica treaba :cry: m-as gindi sa modific un amp de auto care daca nu ma insel scoate +/- 40v pt alim .... :limb:

Da ! e bun si convertorul din amp auto . Desfaci traful si mai bobinezi o infasurare de tensiune anodica ! 12V din baterie cu un stabilizator poti sa folosesti direct pentru alimentare filamente !
Link spre comentariu

Aparuse in 2007 sau 2008 in elektor o sursa in comutatie pentru alimentarea amplificatoarelor cu lampi. Nu-mi mai aduc aminte numarul (s-a intins pe 2-3 luni parca). Am articolul acasa, in caz ca doresti sa te inspiri.

Multumesc ! Dar e gata totul si merge perfect !Facut de mine ....Oricum SG-ul l-am folosit conform schemei din datasheet .
Link spre comentariu

(Da ! e bun si convertorul din amp auto . Desfaci traful si mai bobinezi o infasurare de tensiune anodica !) (12V din baterie cu un stabilizator poti sa folosesti direct pentru alimentare filamente !)Am sa fac ceva experimente... :dans: pt ca nu prea inteleg cite spire trebuiesc pt anodica (cum se calc.)in rest filamentele direct pe 12v... :da oricum m-an gindit sa alim. 2 finali in clasa B de 120w fiecare :dans:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări