Vizitator Se poate si asa ? Postat Iunie 12, 2005 Partajează Postat Iunie 12, 2005 Daca vrei da o raita si aici......sunt multi pasionati de electrice si de telecomenzi...... http://www.rhc.ro/forumrhc2 Link spre comentariu
habarnam Postat Iunie 12, 2005 Partajează Postat Iunie 12, 2005 cirip, scuze ca te bat la cap cu intrebarile mele, dar vreau sa-mi fac si eu un receptor rf (si emitator) dar cunostintele mele sunt destul de limitate la RF :oops: .1. daca pun la intrare un amplificator de banda larga pt antena (5-50Mhz) merge? vreau sa fac chestia asta pt a scapa de cele 2 bobine din circuitul acordat.2. de ce ai pus un circuit rezonant in circuitul quartz-ului? si dupa ce formula l-ai calculat? in datasheet sunt 2 condensatori si atat.3. unde ai gasit filtru ceramic la 455? eu am gasit doar rezonatoare :oops: .4. poti sa-mi dai mai multe detalii despre constructia quad coil-ului?5. daca renunt de tot la circuitul de squelch si mute, mai pot face filtrare software?6. tensiunea pe iesirea mc3361 ajunge sa comute intrarea pic-ului in "1" logic, sau ai folosit convertor AD?cam atat deocamdata, si daca inca nu te doare capul, iti mai pun intrebari pe masura ce progresez si eu cu realizarea cablajului :wink: Link spre comentariu
cirip Postat Iunie 12, 2005 Partajează Postat Iunie 12, 2005 Se poate si asa?Multumesc de info. Vizitez si forumul rhc din cand in cand.habarnam,Nu te scuza. De aia vin pe forum ca sa dau o mana de ajutor pe unde cred ca mai stiu cate ceva.1)Nu. Ampliful de banda ingusta se ocupa de rejectia imaginii si are, in general, un factor de zgomot mai redus decat un amplif de banda larga. Nu ai cum sa scapi de bobine in cazul asta.2)Ca sa pot ajusta frecventa pe canal. Teoria e un pic mai elaborata, dar ptr un exemplu practic cauta foaia de catalog a lui MC3371 sau MC3372.3)In japitza pe care am demontat-o. Habar n-am de la ce era. Am vazut placa, am vazut ce e pe ea si am insfacat-o. Cred ca e un celular vechi de vreo 15 ani. Poti lucra si cu rezonator, dar e mai complicat de pus in circuit. Poti cauta si cordlesuri vechi.4)Nici o filozofie. Firme gen Coilcraft , Toko fac quaduri gata acordate, dar pe-al meu l-am jumulit tot de pe placa cu pricina. Daca te lipesti de o placa cu MC3361 pe ea, tre' sa aiba si ceva gen quad coil. De fapt sunt mai multe circuite care se potrivesc MC3357, MC3359, MC3361, MC3371, MC3372. Nu merg pin la pin, dar sunt p-acolo.5) Squelciul si cu filtrarea soft nu au nimic una cu alta. Daca nu pui squelci, o sa ingenunchezi procesorul. Eu am ales sa lucrez pe intreruperi. Daca ii bagi fashait (tranzitii la greu), o sa-l intrerupi de n-o sa mai aiba timp sa faca nimic. Nu e imposibil, dar cred ca e mai dificil de scris programelul.Filtrarea soft se face dupa ce ai masurat valorile analogice transmise pe cele n canale (la mine sunt 3). Asta presupune ca procesorul s-a sincronizat, despacheteaza canalele si marimile masurate sunt in limite "normale".6)Am folosit comparatorul din interiorul PICului.Ai zis ca te apuci de cablaj. Atentie, e posibil sa mai modific schema, deci sa nu ma-njuri daca o sa mai trebuiasca adugate componente, taiate trasee... Stii cum e, ca la un prototip. De altfel se si vede pe poza ca am mai facut "imbunatatiri" :)Cirip Link spre comentariu
habarnam Postat Iunie 14, 2005 Partajează Postat Iunie 14, 2005 n-am gasit nici quad coil, nici filtru de 455 :cry: imi spui cum pot conecta in schema un rezonator de 455 in loc de filtru, si imi poti da tetalii constructive despre quad, pls? Link spre comentariu
cirip Postat Iunie 14, 2005 Partajează Postat Iunie 14, 2005 Tabelul de jos din link. "Quad coil" e un simplu circuit acordat derivatie. http://www.toko.com/passives/inductors/variable_molded_coils/7p.html Filtre. Vezi care se pupa cu ce ai. Cauta schema de test. Pe aia o faci. http://www.murata.com/catalog/p50e1.pdf Daca ceea ce ai nu e filtru, ci altceva, nu (prea) merge. Mai scotoceste prin siturile baietilor. De curiozitate, un generator si un osciloscop ai, sau macar ai acces la ele sau vorbesc de ozeneuri? . Daca nu ai, ia-ti gandul de la a manufactura bobinele. Cel mai simplu e sa le scoti din ceva si sa le folosesti. Cred ca cel mai bine ar fi sa cauti un cordless stricat prin targ si sa defrisezi ce ai nevoie. E pos sa gasesti si receptorul (integratul) acolo. Cirip Link spre comentariu
habarnam Postat Iunie 17, 2005 Partajează Postat Iunie 17, 2005 mersi de link-uri.osciloscop am, la generator de semnale si osciloscop mult mai bun, am acces la scoala. o sa mai fac sapaturi dupa niste bobine gata facute, daca nu gasesc ma apuc eu. Merge sa le masor cu un L-metru, sau trebuie sa le pun neaparat condensator si sa vad la ce frecventa rezoneaza? Link spre comentariu
cirip Postat Iunie 18, 2005 Partajează Postat Iunie 18, 2005 Merge sa le masori cu L-metru, daca L-metrul are precizie suficienta in gama respectiva de inductante. De ex, in site la Toko bobinele aveau 180pF in paralel. Inductanta ar fi de 680uH. Poate L-metrul tau sa masoare asa ceva? Si atentie, bobinele sunt reglabile. 680uH, in cazul asta, ar trebui sa pice cam in mijlocul domeniului de acord. La calculul inductantei nu uita sa adaugi vreo 3-5pF care reprezinta capacitatile parazite de pe cablaj.Cirip Link spre comentariu
Dj Alex Postat Noiembrie 28, 2009 Partajează Postat Noiembrie 28, 2009 salutari la toti , am si eu o intrebare , cum as putea sa construiesc un mecanism de directie pt o masinuta cu telecomanda ? sau poate ae cineva de vanzare unu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum