ionut20 Postat Mai 28, 2009 Autor Partajează Postat Mai 28, 2009 ok merci de sfat .... dupa sesiune ii cumpar si vad ce e de capu lor Link spre comentariu
ionut20 Postat Iulie 7, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2009 a ajuns timpul sa fac comanda de condensatori si inca nu m-am hotarat de care sa i-au. Deci am de optat intre: - 4 bucati 33000uF/100V facuti undeva pe ocean cu 26 lei + TVA/buc (pret foarte bun ... calitate ...)- 10 bucati 10000uF/100V la fel ca cei de mai sus la calitate, cu 10 lei + TVA/bucIntre timp am vazut pe site la TME cond de 10000uF/100V de la BHC COMPONENTS cu 98 de lei bucata :cry: Cei cu diferenta asta enoooorma de pret. O fi de firma dar totusi ......Acum mergand pe solutia de calitate indoielnica de mai sus. Cine e mai probabil sa crape in functionare? Cei de 10000uF sau cei de 33000uF?Oricum cand ii cumpar voi face cum a recomandat Zal, si anuma sa-i incarc la jumate de tensiune cu o rezistenta in serie cu ei. Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 Daca stii exact ce vrei si "sapi" mai adinc prin fisele tehnice de la producator vei gasi ce-ti trebuie pentru aplicatia unde ai nevoie...cu riscul de a fi considerata reclama recomand FARNELL...eu cumpar pentru firma de la PROTEHNO - distribuitor in Romania, am o relatie excelenta cu cei de acolo, au si scazut preturile fata de anul trecut, la unele articole destul de semnificativ!Bafta! (era sa scriu "succesuri".....) Link spre comentariu
ionut20 Postat Iulie 7, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2009 Daca stii exact ce vrei si "sapi" mai adinc prin fisele tehnice de la producator vei gasi ce-ti trebuie pentru aplicatia unde ai nevoie...cu riscul de a fi considerata reclama recomand FARNELL...eu cumpar pentru firma de la PROTEHNO - distribuitor in Romania, am o relatie excelenta cu cei de acolo, au si scazut preturile fata de anul trecut, la unele articole destul de semnificativ!Bafta! (era sa scriu "succesuri".....)Merci de sfat ... am cautat in catalogul lor si pretul pentru o bucata 10000uF/100V variaza intre 18 si 40 lire ..... Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 parca si zal avea cativa d-astia de vanzare,vezi la vanzari Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 Daca stii exact ce vrei si "sapi" mai adinc prin fisele tehnice de la producator vei gasi ce-ti trebuie pentru aplicatia unde ai nevoie...cu riscul de a fi considerata reclama recomand FARNELL...eu cumpar pentru firma de la PROTEHNO - distribuitor in Romania, am o relatie excelenta cu cei de acolo, au si scazut preturile fata de anul trecut, la unele articole destul de semnificativ!Bafta! (era sa scriu "succesuri".....)Merci de sfat ... am cautat in catalogul lor si pretul pentru o bucata 10000uF/100V variaza intre 18 si 40 lire .....N-am spus ca sint ieftini...dar daca se doreste calitate la un pret obiectiv...18 lire=100 RON ...nu stiu daca aceeasi marfa e mai ieftina in alte parti! Oricum...cei ce vind sint angrosisti, depinde de cit vor sa cistige! Nu se poate cumpara direct de la producator...poate doar in China , cu bune si cu rele...! Cu stima! Link spre comentariu
ionut20 Postat Iulie 7, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2009 asa e ... calitatea nu o contest, numai ca asa cum am zis si pe pagina anterioara, la un amplificator home made in care piesele au costat in jur de 200 ... 250 de lei pentru 2 module, si in banii aia sunt si inclusi 20 de N-mosfet finali originali .... este exagerat de mult sa dau 1000 de lei pe 100.000uF filtraj, un filtraj care teoretic este sub cat ar trebui sa pun defapt pentru cele 2 module. Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 asa e ... calitatea nu o contest, numai ca asa cum am zis si pe pagina anterioara, la un amplificator home made in care piesele au costat in jur de 200 ... 250 de lei pentru 2 module, si in banii aia sunt si inclusi 20 de N-mosfet finali originali .... este exagerat de mult sa dau 1000 de lei pe 100.000uF filtraj, un filtraj care teoretic este sub cat ar trebui sa pun defapt pentru cele 2 module.E o suma intr-adevar.....pacat ca de multe ori veniturile noastre nu ne permit si alimentarea unei pasiuni care, iata, poate fi destul de costisitoare....Cu stima! Link spre comentariu
ionut20 Postat Iulie 7, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2009 asta e ... voi merge pentru inceput pe 4 bucati de 33000 de micro la 100V pe care voi incerca sa le incarc la jumate de tensiune si cu rezistor serie pe fiecare cateva ore, si vad ce iese. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 8, 2009 Partajează Postat Iulie 8, 2009 asta e ... voi merge pentru inceput pe 4 bucati de 33000 de micro la 100V pe care voi incerca sa le incarc la jumate de tensiune si cu rezistor serie pe fiecare cateva ore, si vad ce iese.Dac? un cond nou încerc?m s?-l înc?rc?m printr-o rez de balast, la o tensiune apropiat? de cea maxim?, vom constata c? nu se poate, se opre?te undeva mai jos ?i se descarc? rapid dup? aia, trebuie lua?i cu bini?orul, mai ales ??tia de capacitate mare, la început cîteva ore la o tensiune mai mic?, chiar 1/2 din cea maxim? (eu îi ?in ?i 1-3 zile, depinde cît de preten?ios sînt), apoi la o tensiune ceva mai mare decît cea la care va lucra în montaj, a?a sînt sigur c? nu am surprize. Vei constata cu timpul c? nu se mai ''opune'' înc?rc?rii ?i nu se mai descarc? a?a repede, unii buni r?mîn înc?rca?i zile întregi, sc?zînd cîte pu?in. Se pot face grupuri de cond în paralel ca s? scute?ti timpul.Sigur c? la o fabric? de produse electronice îi ''violeaz?'' direct, f?r? alte precau?ii, pe ideia c? ce nu-i omoar?, îi face mai puternici. Link spre comentariu
ionut20 Postat Iulie 8, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2009 cum as putea sa le aproximez capacitatea reala pe care o au? Multimetrul meu masoara doar pana la 200uF capacitati ... asa ca nu merge. Saptamana asta fac comanda de borcanele chinezesti si dupaia trecem la teste Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 8, 2009 Partajează Postat Iulie 8, 2009 ii incarci si ii descarci pe o rezistentasi e o formula pe undeva pe forum care-ti da capacitatea in functie de C,R si t Link spre comentariu
zal Postat Iulie 8, 2009 Partajează Postat Iulie 8, 2009 Dac? ai aparat de m?sur? cu ac, pe scala de 1k, faci cîteva experien?e pîn?-?i formezi ochiul, cu unii de valori mai mici dar cît mai egale, pe urm? calculezi, de exemplu 10000u - 500 Ohmi, atunci 22000u - 225 Ohmi, aproximativ. Po?i s? faci un tabel. ?ine cont c? cond noi nu au capacitatea format? ?i vor indica mai mult, uneori chiar dublu. Pe o scal? mai mari, 100k, vei vedea cum se descarc? cond, dac? are probleme. Link spre comentariu
Jimmy Postat Iulie 13, 2009 Partajează Postat Iulie 13, 2009 daca nu ai comandat condensatorii inca, poate ar fi mai indicat sa iei mai multi conzi de 10mF pe care sa-i pui in paralel, si astfel o sa scada si ESR-ul, si bateria de conzi o sa suporte varfuri de curent mai mari Link spre comentariu
ionut20 Postat Iulie 15, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2009 ....i-am comandat deja .... sunt pe drum maine ar trebui sa ajunga. sunt curios ce dimensiuni au. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum