Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

condensatori de capacitate mare

ionut20

Postări Recomandate

De unde recomandati sa cumpar condensatoare de cel putin 10.000uF si 120V? si marca sa fie? Am cautat pe net, pe diferite site-uri de componente dar nu am gasit nimic la preturi decente ..... doar preturi mult prea mari din punctul meu de vedere, si nici nu erau ceva firme cunoscute.Practic asa avea nevoie de vro 6 ... daca nu chiar 8 bucati de 10.000, la 100V sau 120V, tensiunea la care ar fi supusi este de 80V, dar depinzand de calitatea condensatoarelor cred ca ar fi mai bine sa pun de 120V, decat sa ma trezesc ca unu se incalzeste si bubuie :bataie

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut20

19

• zal

10

• Dr.L

3

• gauss

3

Top autori în acest subiect

Daca vrei calitate cu pret mic ,,,,nu se poate in acest domeniu.Eu cumpar de la Mivarom si sunt multumit de produsele acestora,chiar daca nu sunt nustiu ce firma.

Link spre comentariu

atunci recomandati-mi ceva la 100V de pe piata din Romania, si de afara un site sau o firma de unde ati cumparat la peste 120V ... nu ar fi problema plata, caci am card bussines la dispozitie pentru plati online, sau platesc prin banca ... ideea e sa gasesc de unde si ce.Spre exemplu am gasit pe site la TME condensatori de 10000 la 100V cu 52.70 lei marca F&T, care sincer mi se pare cam scump ..... un simplu calcul 8 * 53 = 424 de lei .... daca mai pun 800 lei traful, si alte accesorii pentru sursa de alimentare, ajung la 1300 de lei doar partea de alimentare, si deja parca nu se mai merita sa investesc intr-un amplificator de putere mare realizat in regim prototip .....

Link spre comentariu

Spre exemplu am gasit pe site la TME condensatori de 10000 la 100V cu 52.70 lei marca F&T, care sincer mi se pare cam scump ..... un simplu calcul 8 * 53 = 424 de lei .... daca mai pun 800 lei traful, si alte accesorii pentru sursa de alimentare, ajung la 1300 de lei doar partea de alimentare, si deja parca nu se mai merita sa investesc intr-un amplificator de putere mare realizat in regim prototip .....

Ceva bun la preturi mici nu prea o sa gasesti prin magazine. Iti recomanda sa cumperi mai multi de capacitate mai mica. Fa un calcul si asa ci vezi daca iti convine pretul care rezulta. :rade:
Link spre comentariu

Dac? cumperi cond la 7-10 lei/buc, cînd îi bagi la treab? cam ai surprize. Mai ales cei de dimensiuni mici. Încearc? cu borcanele de la Chung Hua (tot firma care face imita?iile alea de cond cu emblema Hitachi), ?ia negri de 22000-33000/100V, sînt pîn?-n 50 lei/buc.

Link spre comentariu

stiu de care zici ... am luat cativa mai demult, dar de 80 de volti pentru o aplicatie unde tensiunea era de 35V si au fost ok. Dar la tensiune de 85V nu prea m-as juca cu asa ceva.

Link spre comentariu

au la M.ivarom conzi de 10.000uF/100V la 15 RON cu tot cu TVA. eu am luat de la ei 4 bucati anul trecut si ii folosesc la 93V si merg bine. n-am avut surprize cu niciunul.

Link spre comentariu

avea cineva la rubrica vanzari niste conzi de 10000uF/100v,marca ROE....erau si acceptabili ca pret...si sunt de incredere(merg la 80-90v fara probleme).......

Link spre comentariu

da...ia chinezeshti..... nu mare ti-o fi surpriza cand desfaci unu deala si are inauntru un alt condensator mai mic.... :rade:....sau..in loc sa iti filtreze alimentarea el are rol de generator de fum si mirosuri urate..... :da alea chinezesti sunt ca la ruleta ruseasca....... ar trebui numiti "condensatori cu surprize" :ras:

Link spre comentariu

pai cand ii i-au o sa le verific capacitate si ii voi lasa cateva ore la tensiunea la care vor lucra, fara sarcina, si intro cutie inchisa .... ca daca sare confeti sa nu imi umplu casa :sparge:

Link spre comentariu

Întîi încearc?-i cu jumate din tensiune, în serie cu o rez de 47-100 Ohmi/3-5W, dup? cîteva ore suie-i la tensiunea maxim?, urm?rind dac? se încinge rez serie ?i fierb cond.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări