Bullix Postat Mai 9, 2009 Partajează Postat Mai 9, 2009 Salut!Am de reconditionat doua pickup-uri Technics SL-1200MK2 pe care nu stiu unde a reusit individul sa le depoziteze (si mai ales, cat timp?), ca au oxidat intr-un hal inimaginabil. Daca vreti sa nu dormiti la noapte, mai ales cei care sunteti pasionati de scule d'astea, cereti-mi poze. Din proprie initiativa nu pun, pentru ca o sa injurati de ce-o sa vedeti.De smirgheluit oxizii, netezit suprafete, vopsit carcasa, m-am descurcat singur. Problema se pune insa la marginea nevopsita a platter-ului impreuna cu punctuletele acelea care sunt iluminate de strobo-light, pentru ca dupa smirgheluire s-a dus definitiv luciul materialului (aluminiu "diecast"). Tin sa mentionez ca alta varianta mai rasarita decat cu smirghel nu am avut de ales, pentru ca gradul de oxidare este ingrozitor de avansat, au ramas o gramada de puncte in care efectiv s-a "muscat" din material...Exista vreo metoda, in afara de nichelare in atelier, de a-i vopsi acea zona cu ceva lucios? Spray metalic lucios, ceva, exista pe lumea asta? Banuiesc ca mai ales in domeniul auto tre' sa existe o galagie de porcarii de genu' asta, doar ca nu prea frecventez magazine de profil... Stie cineva cum rezolv problema? Repet, NU atelier de nichelare, pentru ca e extrem de sensibil platter-ul si in plus de asta mai are si miezul magnetic al bobinei de "position-detector" fixat pe el, nedemontabil.Numai bine! Link spre comentariu
mecaboy Postat Mai 9, 2009 Partajează Postat Mai 9, 2009 Salut.Cautati "spray crom" de la duplicolor.Folosesc des produsele acestora si au o calitate ridicata,nu am de ce sa ma plang.Nu am vopsit cu crom dar am un amic care si-a vopsit masca din fata de la masina si este foarte incantat de cum a iesit.Cel mai mult conteaza pregatirea suprafetelor.Din cate inteleg vreti sa vopsiti o suprafata de plastic,daca da atunci va trebui sa va cumparati si un spray de primer(grund pentru plastic),duplicolor au si acest produs.Dati doua trei maini subtiri de primer (in functie de suprafata,daca este rugoasa doua maini ar fi cam de ajuns,daca este lucioasa,se dau vre-o 3 maini,o sa va dati seama cand este deajuns,plasticul va capata o nuanta mai matuita).Dupa ce sa uscat primerul,aproximativ jumatatede ora,incepeti sa vopsiti cu crom.Intre mainile date cu crom,asteptati aproximativ 5 minute,altfel vopseaua va curge si nu in ultimul rand,dati straturi subtiri,daca nu acopera dintr-o maina,nu este problema,mai dati o mana.Daca apar urme de sens al vopselei,dati o mana sau cate sunt necesare si in directia opusa pentru a nu se mai evidentia urmele de directie.Acest lucru se intampla la suprafetele mari.Pentru o protectie sporita a suprafetei,puteti da si cu lac.Sper sa nu se interpreteze drept reclama,am dat doar un sfat ce produse sa foloseasca omu Link spre comentariu
Bullix Postat Mai 9, 2009 Autor Partajează Postat Mai 9, 2009 Am sa apelez la acest produs indata ce-mi va permite timpul, insa tin sa adaug ca platter-ul este din metal (duraluminiu). Se pare ca baietii de la Technics nu se joaca, pana si butonul de pitch control e metalic. Problema si mai nasoala e ca acele punctulete au intre ele negru (strat pe care va trebui sa-l vopsesc separat). Hai ca pun si o poza ca sa se inteleaga bine despre ce e vorba.Multam mult! Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 9, 2009 Partajează Postat Mai 9, 2009 din ce se observa din poza,punctele ce ar trebui sa fie argintii sunt mai proeminente decat restul suprafetei,cred ca e bine sa se curete mecanic(dar fin)acest platan,in totalitate,dupa care se va vopsi cu negru(tot in totalitate si de preferat negru mat) si dupa uscare daca aveti posibilitatea sa-l prindeti pe un strung (sau sa-l rotiti centrat prin orice metoda)si sa lustruiti din nou in asa fel incat punctele mai proeminente vor fi lipsite de vopsea si vor avea stralucirea aluminiului proaspat slefuit ce va putea fi protejat cu un strat fin de lac.De fapt se materializeaza un traductor optic de turatie,ce va prelua impulsurile prin folosirea contrastului dintre inchis(negru)-deschis(argintiu),in felul acesta pastrandu-se turatia constanta la platan(disc).In afara de faza cu strungul cred ca e cea mai la indemana metoda de restaurare,cu reale sanse de reusita.Acum cativa ani (mai multi,cand erau pick-up-urile in voga )am fost nevoit sa refac un asemenea platan si dupa ceva chinuiala am reusit...numai ca acolo sectoarele iesite in afara erau de forma dreptunghiulara,aici vad ca sunt rotunde-nesemnificativ Succes Link spre comentariu
Bullix Postat Mai 11, 2009 Autor Partajează Postat Mai 11, 2009 Faptul ca sunt proeminente, ai observat bine, m-au salvat de frica de "a nu le pierde pe drum" prin slefuire problema este ca metalul dupa slefuire si-a pierdut luciul definitv.In alta ordine de idei, am folosit spray-ul Duplicolor Crom Effect. De aratat, ar arata superb... daca ar tine dupa mai bine de o zi si jumatate de la vopsire, se ia lejer cu degetu' daca freci un pic suprafata. Deci per total, e zob! :cry: Ma tot gandesc la diverse metode de vopsire manuala (cu pensula), a fiecarui punct. Intrebare: substanta cu care se sufla oglinzile in procesul de fabricatie ce este? S-o gasi cumva sub forma lichida, de luat acasa la borcan?Spatiul dintre puncte, ca sa-l vopsesc in negru, singura solutie mai comoda pe care am gasit-o ar fi marker negru foarte fin. Am incercat de proba si iese super. Insa trebuie sa termin de rezolvat problema cu luciul. Vreau efectiv sa iasa luciu metalic, ca oglinda. Atat pentru puncte, cat si pentru banda circulara de deasupra si de dedesubtul lor. Link spre comentariu
mecaboy Postat Mai 11, 2009 Partajează Postat Mai 11, 2009 Salut.Nu avea voie sa ti se ia cu degetul.Cum ai pregatit suprafata,ma refer ca si curatire.Tine cond ca fata era sulfatata,deci necesita o curatare mecanica inainte de vopsire iar mai apoi chimica Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 11, 2009 Partajează Postat Mai 11, 2009 nu am avut nevoie de alta vopsire dupa ce am slefuit fin suprafata vopsita,a fost suficient pt reflexie doar metalul slefuit fin,poate nu m-am facut inteles,am sa descriu mai exact ce-am facut:am cojit vopseaua ce statea sa cada,am dat cu peria de sarma(cu duhul blandetii)pt a inlatura sarurile de Al formate,am degresat si vopsit cu negru mat toata suprafata,dupa uscare (uscare insemnand cca 3-4 zile)am rotit in strung si cu smirghel incepand cu granulatie 400 am inceput sa iau vopseaua de pe suprafetele proeminente,sfarsind cu pasta de slefuit(verde),am curatat resturile de pasta si praf depuse pe langa proeminente si am dat un strat fin de lac-cam asta a fost si mi-a mers,daca la tine cere suprafata reflectanta mai stralucitoare,ori depui vopsea pe fiecare suprafata in parte,ori cu o preducea faci rondele de staniol si le lipesti cu super glue pe fiecare proeminenta...cam migalos,da nu-mi vine in minte alt procedeu,decat sa faci sablon...da mai bine nu Link spre comentariu
Bullix Postat Mai 12, 2009 Autor Partajează Postat Mai 12, 2009 Salut.Nu avea voie sa ti se ia cu degetul.Cum ai pregatit suprafata,ma refer ca si curatire.Tine cond ca fata era sulfatata,deci necesita o curatare mecanica inainte de vopsire iar mai apoi chimicaAm curatat suprafata cu smirghel fin, timp de 6 ore, pana am facut basica la degetu' mare si apoi la aratator de nici acum nu mai pot sa scriu cu dreapta. Eu zic ca e suficient.Daca as reusi sa pun mana pe o substanta gen argintat, asemanatoare celor cu care se sufla oglinzile, as fi in culmea extazului. S-o dau pe platan, nu sa trag din ea Link spre comentariu
mecaboy Postat Mai 12, 2009 Partajează Postat Mai 12, 2009 Dupa smirgluire trebuie spalata cu solutie degresanta,vei vedea ca mai iese mizerie,vei ramane uimit.Eu mi-am vopsit plasticele de la motor (nu nichle ci vopsea),dupa ce am spalat grosul in cada si frecat bine,am spalat si cu detergent de vase,am ramas uimit sa vad cata mizerie a iesit dupa ce am frecat la ele de dezmetic,ceva nu a fost in regula,ori tubul de "vopsea" ori pregatirea.Imi pare rau ca a iesit asa :cry: ,intentiile mele au fost de a te ajuta Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 12, 2009 Partajează Postat Mai 12, 2009 Nu am incercat niciodata ce faci tu, dar cred ca nu e nevoie sa fie bulinele ca oglinda. Cred ca daca ai un oarecare contrast intre negru (fundal) si aluminiu lacuit (buburuzele) e suficient, exact cum ti-a zis mai sus doru3160, senzorul de turatie va functiona. In locul tau as incerca metoda lui doru3160, pun pariu ca va functiona impecabil si va avea si un aspect foarte placut. Spor la reconditionare! Link spre comentariu
Bullix Postat Mai 17, 2009 Autor Partajează Postat Mai 17, 2009 Doru si George, ati avut dreptate amandoi. Dupa ce termini de vopsit negrul dintre puncte, arata cu totul si cu totul alta viata. Sigur, nu ca nou, dar nici ca inainte Indicatia stroboscopica arata perfect, desi n-am pus niciodata indoiala problema de "corect" ci de "frumos". Corect era normal sa arata, ca numarul punctelor si distributia lor sunt constante.O sa radeti de mine, dar intr-un final am recurs la metoda marker negru Edding de 0.6mm. Am muncit cateva ore, dar a iesit bine. Am sa atasez poze cu rezultatul final + un desen explicativ, in care evidentiez faptul ca dupa umplerea cu negru intre puncte a trebuit sa trag rotocoale din nou in jurul fiecarui punct, deoarece fiind in relifef, uitandu-te la ele perpedicular aratau perfect, insa sub unghi se vedeau nevopsite pe margini si dadeau prost la ochi.Multumesc inca o data tuturor pt sfaturi Numai bine! Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 18, 2009 Partajează Postat Mai 18, 2009 Nu avem de ce rade,scopul scuza mijloacele,eu ca sa evit folosirea markerului,am vopsit primele 2 maini din unghiuri diferite de perpendiculara la suprafata,in felul asta vopsindu-se si portiunea de la baza proeminentelor,si abea dupa am dat strat de uniformizare,si eventual am insistat pe unde mai omisesem la primele straturi,da e bine ca s-a lamurit problema pana la urma Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum